19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Reçine üretiminde önemli adım

Kocaeli 10.11.2016 - 15:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Reçine üretiminde önemli adım

Kocaeli reçine üretiminde söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ilde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 2016 yılı sonu itibarıyla 21 ton reçine üretmeyi hedefliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Taşköprü ve Kefken’de endüstriyel maksatlı tesis edilen sahil çamı ormanlarında bir ilke imza atarak reçine üretimine başlanmıştı. 2015 yılında her iki bölgede toplam 500 adet ağaç üzerinde Asit-pasta yöntemi ile yapılan başarılı uygulamalar sonucunda ağaç başına 1.700 gram reçine üretilmişti.   AĞAÇ BAŞI ÜRETİM 2016 yılında ise üretim çalışmalarına hız veren Bakanlık, 2015 yılında gerçekleşen ağaç başına 1.700 gramlık reçine üretimini 2 kg’a çıkarmayı planlıyor. Böylece toplam üretimin ise 21 bin tona ulaşması hedefleniyor. Plastik sanayiden tıp alanına kadar farklı birçok sektörde kullanım alanı olan reçine ve reçine türevi ürünlerin üretimine desteklerinin süreceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Odun dışı orman ürünlerinin üretiminin milli ekonomiye katkısı yok sayılamaz. Dünyada bu alanda ekonomik anlamda büyük bir pasta var. Türkiye’nin bu pastadan payını alabilmesi için bu üretimleri desteklememiz gerekli” diye konuştu. 

Kocaeli reçine üretiminde söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ilde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 2016 yılı sonu itibarıyla 21 ton reçine üretmeyi hedefliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Taşköprü ve Kefken’de endüstriyel maksatlı tesis edilen sahil çamı ormanlarında bir ilke imza atarak reçine üretimine başlanmıştı. 2015 yılında her iki bölgede toplam 500 adet ağaç üzerinde Asit-pasta yöntemi ile yapılan başarılı uygulamalar sonucunda ağaç başına 1.700 gram reçine üretilmişti.
 
AĞAÇ BAŞI ÜRETİM
2016 yılında ise üretim çalışmalarına hız veren Bakanlık, 2015 yılında gerçekleşen ağaç başına 1.700 gramlık reçine üretimini 2 kg’a çıkarmayı planlıyor. Böylece toplam üretimin ise 21 bin tona ulaşması hedefleniyor. Plastik sanayiden tıp alanına kadar farklı birçok sektörde kullanım alanı olan reçine ve reçine türevi ürünlerin üretimine desteklerinin süreceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Odun dışı orman ürünlerinin üretiminin milli ekonomiye katkısı yok sayılamaz. Dünyada bu alanda ekonomik anlamda büyük bir pasta var. Türkiye’nin bu pastadan payını alabilmesi için bu üretimleri desteklememiz gerekli” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.