Referandum hedefleri nerede?

17.04.2017 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Referandum hedefleri nerede?

Referandum seçimlerinin yapılmasından aylar önce birçok siyasi ilçe başkanını, belediye başkanını gazetemizin kahvaltı programlarında ağırladık.

Birçok bölge milletvekilimiz gazetemizi ziyaret etti. Biz gidip siyasilerle röportajlar yaptık, anlar bize açıklamalar yaptı... Ak Parti kanadında konuştuğumuz hangi isim olursa olsun bir Yüzde 70 hedefinden bahsetti… Birçoğu “yüzde 60 cepte 65’e doğru gidiyoruz, seçim günü 70’i geçeriz” dedi. Bölgemizde EVET üzerine kurulan platformlar oldu. Mitingler, yürüyüşler, konserler, konferanslar düzenlendi… Bölgemizde durum böyleyken ülke genelinde de farklı değildi seçim öncesi çalışmalar… Melih Gökçek adeta bir televizyon kanalını aylık kapatmış her gün saatlerce anlatıyordu…Ankara için yüzde 68 anket sonucunu söylüyor ve bugüne kadarda bu ankette hiç yanılmadığını ve yine yanılmayacağından bahsediyordu…. Birileri matematik hesabı yapıyor…Ak Parti’nin yüzde 50’ye varan oyuna yüzde 14 MHP oyu ekliyor Büyük Birlik Partisi ve kararsızlarında Evet demesiyle sonucu yüzde 65-70 lere tamamlıyordu… Referandum öncesi yazımda da bu matematik ile ilgili yorumumu paylaşmıştım… Konu Başkanlık sistemi üzerine bir seçim ise referandumda Ak Parti’nin oyu klasik seçim oranı olmaz diye…Burada 7 Haziran baz alınmalı diye yazmıştım. 7 Haziran’da ortaya çıkan Ak partinin düşük oyunun nedeni zaten Başkanlık Sistemiydi… Yüzde 39-40 Ak Parti oyu üzerine MHP ve diğer Evet oylarını koyarak bir hesaplama yapılması gerektiğini ortaya çıkan sonucunda hiç öyle yüzde 60 cepte, yüzde 70 hedefini tuttururuz gibi olmaz şeklinde yorum yazım iki yazı öncesi arşivimizdedir…. Kazanmak için yarım sıfır bile yeterlidir… EVET kazanmıştır.  Şimdi bu kazanmak üzerine sosyal medyada ve değişik ortamlarda yorumlar yapılıyor. İşte bunlardan bazıları… “Ortaya çıkan EVET oranı tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyudur.” “Yerel yönetimlerin ve teşkilatların kendine çeki düzen vermesi hatta temizlik yapması gerekmektedir.” İnsanlarımızın değerlendirmesi bu. Her ne olursa olsun daha huzurlu, ekonomik açıdan daha refah, geleceği güçlü bir ülke olma beklentisindeyiz. Umudumuz, temennimiz duamız bu yönde… İnşallah ortaya çıkan sonuç bize bu beklentilere vesile kılar. Ancak bir konuya takıldım ve belirtmeden geçemeyeceğim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “100 beklerken 95 almış öğrenci gibi hissediyorum kendimi. Ama sınıfı geçtiğim için sevinçliyim.” Açıklamalarını okudum… Ankara’dan HAYIR çıktı…Yani EVET kaybetti. Yani sınavı geçemedi. Yani burada sınava giren EVET adına kim varsa o öğrencilerde sınavı geçemediği için sınıfta kaldı….Gökçek milletimi yoksa kendini mi kandırıyor bilemedim ama GÜÇLÜ TÜRKİYE yolunda hayata, projelere, hizmete, görünene, sonuca gerçekçi şekilde bakmayanlarla yürünecekse sistem değişmiş, değişmemiş anlamda ifade etmez.  Bir futbol takımında ister 4-4-2  sisteminde ister 3-52 sisteminde sahaya çıkıp oynasın…Futbolcu koşmadıktan sonra sistemin ne olduğu önem kaydetmez… Bize koşan, çalışan, milleti kandırmayan, milletin aklıyla dalga geçmeyen siyasetçiler lazım… Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, olmayacakta… Saygılarımla...  
Referandum seçimlerinin yapılmasından aylar önce birçok siyasi ilçe başkanını, belediye başkanını gazetemizin kahvaltı programlarında ağırladık.

Birçok bölge milletvekilimiz gazetemizi ziyaret etti.

Biz gidip siyasilerle röportajlar yaptık, anlar bize açıklamalar yaptı...

Ak Parti kanadında konuştuğumuz hangi isim olursa olsun bir Yüzde 70 hedefinden bahsetti…

Birçoğu “yüzde 60 cepte 65’e doğru gidiyoruz, seçim günü 70’i geçeriz” dedi.

Bölgemizde EVET üzerine kurulan platformlar oldu.

Mitingler, yürüyüşler, konserler, konferanslar düzenlendi…

Bölgemizde durum böyleyken ülke genelinde de farklı değildi seçim öncesi çalışmalar…

Melih Gökçek adeta bir televizyon kanalını aylık kapatmış her gün saatlerce anlatıyordu…Ankara için yüzde 68 anket sonucunu söylüyor ve bugüne kadarda bu ankette hiç yanılmadığını ve yine yanılmayacağından bahsediyordu….

Birileri matematik hesabı yapıyor…Ak Parti’nin yüzde 50’ye varan oyuna yüzde 14 MHP oyu ekliyor Büyük Birlik Partisi ve kararsızlarında Evet demesiyle sonucu yüzde 65-70 lere tamamlıyordu…

Referandum öncesi yazımda da bu matematik ile ilgili yorumumu paylaşmıştım…

Konu Başkanlık sistemi üzerine bir seçim ise referandumda Ak Parti’nin oyu klasik seçim oranı olmaz diye…Burada 7 Haziran baz alınmalı diye yazmıştım. 7 Haziran’da ortaya çıkan Ak partinin düşük oyunun nedeni zaten Başkanlık Sistemiydi… Yüzde 39-40 Ak Parti oyu üzerine MHP ve diğer Evet oylarını koyarak bir hesaplama yapılması gerektiğini ortaya çıkan sonucunda hiç öyle yüzde 60 cepte, yüzde 70 hedefini tuttururuz gibi olmaz şeklinde yorum yazım iki yazı öncesi arşivimizdedir….

Kazanmak için yarım sıfır bile yeterlidir… EVET kazanmıştır.  Şimdi bu kazanmak üzerine sosyal medyada ve değişik ortamlarda yorumlar yapılıyor.

İşte bunlardan bazıları…

“Ortaya çıkan EVET oranı tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyudur.”

“Yerel yönetimlerin ve teşkilatların kendine çeki düzen vermesi hatta temizlik yapması gerekmektedir.”

İnsanlarımızın değerlendirmesi bu.

Her ne olursa olsun daha huzurlu, ekonomik açıdan daha refah, geleceği güçlü bir ülke olma beklentisindeyiz. Umudumuz, temennimiz duamız bu yönde… İnşallah ortaya çıkan sonuç bize bu beklentilere vesile kılar.

Ancak bir konuya takıldım ve belirtmeden geçemeyeceğim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “100 beklerken 95 almış öğrenci gibi hissediyorum kendimi. Ama sınıfı geçtiğim için sevinçliyim.” Açıklamalarını okudum…

Ankara’dan HAYIR çıktı…Yani EVET kaybetti. Yani sınavı geçemedi. Yani burada sınava giren EVET adına kim varsa o öğrencilerde sınavı geçemediği için sınıfta kaldı….Gökçek milletimi yoksa kendini mi kandırıyor bilemedim ama GÜÇLÜ TÜRKİYE yolunda hayata, projelere, hizmete, görünene, sonuca gerçekçi şekilde bakmayanlarla yürünecekse sistem değişmiş, değişmemiş anlamda ifade etmez.  Bir futbol takımında ister 4-4-2  sisteminde ister 3-52 sisteminde sahaya çıkıp oynasın…Futbolcu koşmadıktan sonra sistemin ne olduğu önem kaydetmez…

Bize koşan, çalışan, milleti kandırmayan, milletin aklıyla dalga geçmeyen siyasetçiler lazım…

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, olmayacakta…

Saygılarımla...

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.