Referandumun ardından harekete geçiliyor! Tarih belli oldu

19.04.2017 - 08:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Referandumun ardından harekete geçiliyor! Tarih belli oldu

Referandum sonuçlarının ay sonunda kesinleşmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’ye üye olacak. AK Parti rozetini takacak Cumhurbaşkanı mayıs ayında ise kurucusu olduğu partinin genel başkanlık koltuğuna oturacak

16 Nisan referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden biri olan partili cumhurbaşkanı uygulamasının hemen yürürlüğe girecek olması nedeniyle Ak Parti'de hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayının sonunda kurucusu olduğu AK Parti saflarına dönmesi bekleniyor. 16 Nisan referandum sonuçlarının Resmi gazete'de yayımlanmasının ardından AK Parti, geri dönüş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a davet yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayı sonunda AK Parti'ye üye olup rozetini takması bekleniyor. AK Parti, Erdoğan'ın partiye resmi olarak dönüşünü görkemli bir şekilde kutlamak istiyor. Bu nedenle üyelik kaydının yapılmasına ilişkin büyük bir tören hazırlanması planlanıyor. Bu törene ilişkin kapsamlı hazırlıklar büyük titizlikle yürütülüyor. Parti üyeliğinin ardından Erdoğan'ın AK Parti grup toplantılarına da katılması bekleniyor. AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üyelik sürecinin ardından hemen partinin Genel Başkanı olmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da parti üyeliğinin ardından Mayıs ayında AK Parti Genel Başkanlığı'nı üstlenmesi bekleniyor. AK Parti yönetiminde bu sürecin hızlandırılmasının ülke için hayati önem taşıdığı vurgulanıyor. 'CHP SULANDIRMASIN' Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan gecesi partide yaptığı balkon konuşmasının ardından kurmayları ile bir araya geldi. Yıldırım, CHP'nin sonuçları ile ilgili spekülasyon yaratması, halkın iradesini tartışmaya açmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Referandumun tartışmaya açılmasını gerektirecek hiçbir durum yok. Yüzde 51.4 ile anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Bu bir zaferdir. Bu tür söylemlere yol vermeyelim. Kesin dille bunun doğru olmadığını gösterelim" dedi.
Referandum sonuçlarının ay sonunda kesinleşmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’ye üye olacak. AK Parti rozetini takacak Cumhurbaşkanı mayıs ayında ise kurucusu olduğu partinin genel başkanlık koltuğuna oturacak

16 Nisan referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden biri olan partili cumhurbaşkanı uygulamasının hemen yürürlüğe girecek olması nedeniyle Ak Parti'de hazırlık başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayının sonunda kurucusu olduğu AK Parti saflarına dönmesi bekleniyor.

16 Nisan referandum sonuçlarının Resmi gazete'de yayımlanmasının ardından AK Parti, geri dönüş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a davet yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayı sonunda AK Parti'ye üye olup rozetini takması bekleniyor. AK Parti, Erdoğan'ın partiye resmi olarak dönüşünü görkemli bir şekilde kutlamak istiyor. Bu nedenle üyelik kaydının yapılmasına ilişkin büyük bir tören hazırlanması planlanıyor. Bu törene ilişkin kapsamlı hazırlıklar büyük titizlikle yürütülüyor.

Parti üyeliğinin ardından Erdoğan'ın AK Parti grup toplantılarına da katılması bekleniyor. AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üyelik sürecinin ardından hemen partinin Genel Başkanı olmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da parti üyeliğinin ardından Mayıs ayında AK Parti Genel Başkanlığı'nı üstlenmesi bekleniyor. AK Parti yönetiminde bu sürecin hızlandırılmasının ülke için hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.

'CHP SULANDIRMASIN'

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan gecesi partide yaptığı balkon konuşmasının ardından kurmayları ile bir araya geldi. Yıldırım, CHP'nin sonuçları ile ilgili spekülasyon yaratması, halkın iradesini tartışmaya açmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Referandumun tartışmaya açılmasını gerektirecek hiçbir durum yok. Yüzde 51.4 ile anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Bu bir zaferdir. Bu tür söylemlere yol vermeyelim. Kesin dille bunun doğru olmadığını gösterelim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.