19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Reflü hastasına kahve yasak

01.12.2016 - 09:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Reflü hastasına kahve yasak

Mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan reflü can acıtıyor. Reflü hastalarının yediklerine dikkat etmesi gerekiyor.

Son yıllarda görülme sıklığı artan reflü, göğüste yanma, ağza acı ve ekşi su gelmesi gibi klasik belirtilerle kendini gösteriyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroentereloji Bölümü'nden Doç. Dr. Alper Yurci, "Reflüden korunmak için kahve, çikolata, turunçgiller, gazlı içecekler, baharatlar, alkol ve yağlı besinlerden uzak durmak gerek" diyor. Yemek borusunun alt ucunda, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasını engelleyen bir kapak sistemi bulunduğunu söyleyen Doç.Dr. Yurcu, şöyle konuşuyor: SESİ DE KISABİLİYOR "Bu sistemdeki bozukluk, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına neden oluyor. Sinüzit, akciğerlerin ilerleyici olarak yara dokusuna dönüşmesi anlamına gelen pulmoner fibrozis, farenjit ve tekrarlayan orta kulak iltihabı gibi sorunlar da reflü ile ilişkili olabiliyor. Reflü kronik öksürük, ses kısıklığı, ağızda ve nefeste kötü koku gibi şikayetlerle de kendini gösteriyor. Şikayeti olanların kilo vermesi gerekiyor."
Mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan reflü can acıtıyor. Reflü hastalarının yediklerine dikkat etmesi gerekiyor.

Son yıllarda görülme sıklığı artan , göğüste yanma, ağza acı ve ekşi su gelmesi gibi klasik belirtilerle kendini gösteriyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroentereloji Bölümü'nden Doç. Dr. Alper Yurci, "Reflüden korunmak için kahve, çikolata, turunçgiller, gazlı içecekler, baharatlar, alkol ve yağlı besinlerden uzak durmak gerek" diyor. Yemek borusunun alt ucunda, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasını engelleyen bir kapak sistemi bulunduğunu söyleyen Doç.Dr. Yurcu, şöyle konuşuyor:

SESİ DE KISABİLİYOR
"Bu sistemdeki bozukluk, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına neden oluyor. Sinüzit, akciğerlerin ilerleyici olarak yara dokusuna dönüşmesi anlamına gelen pulmoner fibrozis, farenjit ve tekrarlayan orta kulak iltihabı gibi sorunlar da reflü ile ilişkili olabiliyor. Reflü kronik öksürük, ses kısıklığı, ağızda ve nefeste kötü koku gibi şikayetlerle de kendini gösteriyor. Şikayeti olanların kilo vermesi gerekiyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.