Rekordan döndü!

16.04.2015 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Rekordan döndü!

Dolar/TL, dün tarihi rekoru görmesinin ardından bugün rekor seviyesinden döndü ve 2.71 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar dün Türk Lirası karşısında rekor tazelemesinin ardından bugün daha sakin güne başladı. Dünkü işlemlerde psikolojik bir seviye olarak görülen 2.70'i de aşarak 2.7305'e kadar ykselen dolar/TL bu sabah TSİ 08.35'te güne 2.7079/2.7122 seviyesinden başladı. Ayni saatte sepet bazinda TL 2.7992/2.8017 seviyesindeydi. ABD'de dün açıklanan zayıf sanayi üretimi ve New York eyaleti imalat verisinin ardından Fed'in faiz artırımını ne zaman yapacağına dair belirsizliğin etkisiyle Euro ve yen karşısında değer kaybeden dolar, bugün değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.   EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN İKİNCİ PARA BİRİMİ   TL ise, yılbaşından beri yolsuzluk sorunlarıyla uğraşan Brezilya'nın ardından dolar karşısında dün itibarıyla yüzde 14'ü aşan değer kaybı ile en çok değer kaybeden ikinci para birimi konumunda. TL ile en çok karşılaştırılan para birimlerinin başında yer alan Güney Afrika randı ise aynı dönemde sadece yüzde 5'in hemen üzerinde değer kaybetti.   BEJ KİTAP AÇIKLANDI ABD merkez bankası Fed, dün ekonomiye yönelik raporu Bej Kitabı açıkladı. Fed'in dün yayımladığı raporda ülkenin büyük bölümü için ekonomik büyümenin "orta" veya "ılımlı" bir hızda ilerlediği ifade edildi ve şöyle denildi: "Bu dönemde iç talep karmaşık bir seyir izledi. Ekonomik aktivitedeki zayıflamanın kısmen güçlü dolar, petrol fiyatlarındaki gerileme ve sert kış koşullarından kaynaklandı."        
Dolar/TL, dün tarihi rekoru görmesinin ardından bugün rekor seviyesinden döndü ve 2.71 seviyesinden işlem görüyor.
Dolar dün Türk Lirası karşısında rekor tazelemesinin ardından bugün daha sakin güne başladı.
Dünkü işlemlerde psikolojik bir seviye olarak görülen 2.70'i de aşarak 2.7305'e kadar ykselen dolar/TL bu sabah TSİ 08.35'te güne 2.7079/2.7122 seviyesinden başladı.
Ayni saatte sepet bazinda TL 2.7992/2.8017 seviyesindeydi.
ABD'de dün açıklanan zayıf sanayi üretimi ve New York eyaleti imalat verisinin ardından Fed'in faiz artırımını ne zaman yapacağına dair belirsizliğin etkisiyle Euro ve yen karşısında değer kaybeden dolar, bugün değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.
 
EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN İKİNCİ PARA BİRİMİ
 
TL ise, yılbaşından beri yolsuzluk sorunlarıyla uğraşan Brezilya'nın ardından dolar karşısında dün itibarıyla yüzde 14'ü aşan değer kaybı ile en çok değer kaybeden ikinci para birimi konumunda. TL ile en çok karşılaştırılan para birimlerinin başında yer alan Güney Afrika randı ise aynı dönemde sadece yüzde 5'in hemen üzerinde değer kaybetti.
 
BEJ KİTAP AÇIKLANDI
ABD merkez bankası Fed, dün ekonomiye yönelik raporu Bej Kitabı açıkladı.
Fed'in dün yayımladığı raporda ülkenin büyük bölümü için ekonomik büyümenin "orta" veya "ılımlı" bir hızda ilerlediği ifade edildi ve şöyle denildi:
"Bu dönemde iç talep karmaşık bir seyir izledi. Ekonomik aktivitedeki zayıflamanın kısmen güçlü dolar, petrol fiyatlarındaki gerileme ve sert kış koşullarından kaynaklandı."
 
 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.