Rektör Görgün, “Hedefimiz Gebze’yi İlk Sıraya Taşımak”

Gebze 07.01.2018 - 12:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Rektör Görgün, “Hedefimiz Gebze’yi İlk Sıraya Taşımak”

Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan girişimci ve yenilikçi üniversitelerin sıralandığı endekste Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üçüncü üniversitesi olmuştu. Rektör Görgün hedeflerinin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk sırada yer almak olduğunu söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açıkladığı ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017’ sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi 3. sırada yer aldı. Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitelerinin sıralandığı endeks hazırlanırken üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 gösterge dikkate alındı. Bu kapsamda 50'nin üzerinde öğretim üyesi olan 157 üniversite hesaplamaya dahil edildi. ÜNİVERSİTEMİZİN KONUMU ÖNEMLİ Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde hedeflerinin ilk sırada yer almak olduğunu belirterek, “Gebze Teknik Üniversitesi ürettiği bilgiyi ekonomiye dönüştürüyor ve ticarileştiriyor. Ulusal ve uluslararası patentlerin yazılması, teşvik edilmesi, öğrencilerimizin dahi sürecin içine katılması konusunda sistematik yaklaşımlarımız oluyor. Bunların sonuçları da bu endekslerle alıyoruz. Üniversitemizin konumu bilimsel gelişme açısından önemli. TÜBİTAK’ın araştırma enstitülerinin hemen komşusu olan, yanında Türk Standartları Enstitüsü’nün araştırma laboratuvarlarının olduğu, Bilişim Vadisi’nin olduğu, sanayinin kalbinde olan bir üniversite olarak bu avantaj ve fırsatları değerlendirebilen bir yaklaşımla yenilikçilik ve girişimcilik endeksine hazırlandık. Hedefimiz girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde ilk sırada yer almak.” dedi.
Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan girişimci ve yenilikçi üniversitelerin sıralandığı endekste Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üçüncü üniversitesi olmuştu. Rektör Görgün hedeflerinin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde ilk sırada yer almak olduğunu söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açıkladığı ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017’ sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi 3. sırada yer aldı. Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitelerinin sıralandığı endeks hazırlanırken üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 gösterge dikkate alındı. Bu kapsamda 50'nin üzerinde öğretim üyesi olan 157 üniversite hesaplamaya dahil edildi.

ÜNİVERSİTEMİZİN KONUMU ÖNEMLİ

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde hedeflerinin ilk sırada yer almak olduğunu belirterek, “Gebze Teknik Üniversitesi ürettiği bilgiyi ekonomiye dönüştürüyor ve ticarileştiriyor. Ulusal ve uluslararası patentlerin yazılması, teşvik edilmesi, öğrencilerimizin dahi sürecin içine katılması konusunda sistematik yaklaşımlarımız oluyor. Bunların sonuçları da bu endekslerle alıyoruz. Üniversitemizin konumu bilimsel gelişme açısından önemli. TÜBİTAK’ın araştırma enstitülerinin hemen komşusu olan, yanında Türk Standartları Enstitüsü’nün araştırma laboratuvarlarının olduğu, Bilişim Vadisi’nin olduğu, sanayinin kalbinde olan bir üniversite olarak bu avantaj ve fırsatları değerlendirebilen bir yaklaşımla yenilikçilik ve girişimcilik endeksine hazırlandık. Hedefimiz girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde ilk sırada yer almak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.