Rektör Hoca’dan Gebzeli gençlere önemli tavsiyeler

Gebze 22.02.2016 - 18:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Rektör Hoca’dan Gebzeli gençlere önemli tavsiyeler

Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Kariyer ve Gelecek Yönetimi” konulu söyleşisiyle gençlerle bir araya geldi.

Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Kariyer ve Gelecek Yönetimi” konulu söyleşisiyle gençlerle bir araya geldi. Kent Meydanında bulunan kültür merkezinde gerçekleşen söyleşiye Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Bulut, Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Albayrak, Engin Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Ak Parti ilçe yöneticisi Mustafa Yıldıztekin, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına kendi öğrencilik yıllarını anlatarak başlayan Rektör Görgün, kariyer planı yaparken geç kalmamanın önemine değindi. HEYACANINIZI PAYLAŞIN İnsanın hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini ifade eden GTÜ Rektörü Haluk Görgün, “Hayaller insanın kariyerini olgunlaştırmasında çok önemli yeri var. Tarihte iz bırakan isimlere bakarsanız hayallerinin peşinde koşan insanlar olduğunu görürüsünüz. Hayalleriniz heyecanlarınızı paylaşabileceğiniz sizi anlayacak insanlarla arkadaşlık kurun. Çevrenizdeki insanların sizin hayallerinizi engellemesine izin vermeyin. Kendinizi tanımaya çalışın ve kararlarınızı bu doğrultuda almaya özen gösterin. Sizi mutlu eden işi yapmaya çalışın ve sizi mutlu eden insanlarla arkadaşlık kurun. Hata yapmaktan korkmayın ama yaptığınız hatalardan ders çıkarmayı ve tekrarlamayı da unutmayın” dedi. Güngör söyleşisinin son kısmını sorulara ayırdı. Programın sonunda selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, bu tür programlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversite ve Gebze’nin bütünleşmesi için yaptığı çalışmalardan Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ü tebrik etti. Gebze belediye başkan yardımcısı Engin Güzel, Görgün’e üzerinde Osman Hamdi Bey Müzesi’nin fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.
Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Kariyer ve Gelecek Yönetimi” konulu söyleşisiyle gençlerle bir araya geldi.

Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Kariyer ve Gelecek Yönetimi” konulu söyleşisiyle gençlerle bir araya geldi. Kent Meydanında bulunan kültür merkezinde gerçekleşen söyleşiye Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Mustafa Bulut, Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Albayrak, Engin Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Ak Parti ilçe yöneticisi Mustafa Yıldıztekin, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına kendi öğrencilik yıllarını anlatarak başlayan Rektör Görgün, kariyer planı yaparken geç kalmamanın önemine değindi.

HEYACANINIZI PAYLAŞIN

İnsanın hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini ifade eden GTÜ Rektörü Haluk Görgün, “Hayaller insanın kariyerini olgunlaştırmasında çok önemli yeri var. Tarihte iz bırakan isimlere bakarsanız hayallerinin peşinde koşan insanlar olduğunu görürüsünüz. Hayalleriniz heyecanlarınızı paylaşabileceğiniz sizi anlayacak insanlarla arkadaşlık kurun. Çevrenizdeki insanların sizin hayallerinizi engellemesine izin vermeyin. Kendinizi tanımaya çalışın ve kararlarınızı bu doğrultuda almaya özen gösterin. Sizi mutlu eden işi yapmaya çalışın ve sizi mutlu eden insanlarla arkadaşlık kurun. Hata yapmaktan korkmayın ama yaptığınız hatalardan ders çıkarmayı ve tekrarlamayı da unutmayın” dedi. Güngör söyleşisinin son kısmını sorulara ayırdı. Programın sonunda selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, bu tür programlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversite ve Gebze’nin bütünleşmesi için yaptığı çalışmalardan Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ü tebrik etti. Gebze belediye başkan yardımcısı Engin Güzel, Görgün’e üzerinde Osman Hamdi Bey Müzesi’nin fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.