Rektörün Eşi Görevden Alındı!

26.12.2017 - 22:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Rektörün Eşi Görevden Alındı!

Yakınlarını üniversitede önemli kadrolara yerleştirildiği iddialarını değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), rektörün eşi olan KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün yakınlarını üniversitede önemli kadrolara yerleştirildiği iddialarını değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), rektörün eşi olan KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı. HER YERDE BİR AKRABASI VAR Rektör Prof. Dr. Murat Türk'ün görev yaptığı 2014 yılından bu yana eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Dekan Vekili, akrabası Prof. Dr. Sabri Ulukanlı'yı Rektör Yardımcısı, Ulukanlı'nın biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı'yı Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, yine akrabası Doç. Dr. Bülent Öz'ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Öz'ün eşi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Ayşe Tülin Öz'ü 'Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü' olarak atadığı ileri sürüldü. REKTÖRÜN ATAMALARDA 7 OY HAKKI VAR Ayrıca Rektör Murat Türk'ün eşi Zeynep Türk'ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar'ın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar'ın da Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi. Bu atamalarla Prof. Dr. Murat Türk'ün senatoda 7 oy hakkına sahip olduğu ileri sürüldü. İNCELEMELER SÜRÜYOR Bu iddiaları değerlendiren YÖK Başkanlığı, Prof. Dr. Zeynep Türk'ün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilliği görevine son verdi. Diğer iddialarla ilgili YÖK Başkanlığı incelemelerinin devam ettiği belirtildi. Zeynep Türk'ün görevine son verildi
Yakınlarını üniversitede önemli kadrolara yerleştirildiği iddialarını değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), rektörün eşi olan KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün yakınlarını üniversitede önemli kadrolara yerleştirildiği iddialarını değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), rektörün eşi olan KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı.

HER YERDE BİR AKRABASI VAR

Rektör Prof. Dr. Murat Türk'ün görev yaptığı 2014 yılından bu yana eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Dekan Vekili, akrabası Prof. Dr. Sabri Ulukanlı'yı Rektör Yardımcısı, Ulukanlı'nın biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı'yı Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, yine akrabası Doç. Dr. Bülent Öz'ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Öz'ün eşi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Ayşe Tülin Öz'ü 'Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü' olarak atadığı ileri sürüldü.

REKTÖRÜN ATAMALARDA 7 OY HAKKI VAR

Ayrıca Rektör Murat Türk'ün eşi Zeynep Türk'ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar'ın Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar'ın da Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi. Bu atamalarla Prof. Dr. Murat Türk'ün senatoda 7 oy hakkına sahip olduğu ileri sürüldü.

İNCELEMELER SÜRÜYOR

Bu iddiaları değerlendiren YÖK Başkanlığı, Prof. Dr. Zeynep Türk'ün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekilliği görevine son verdi. Diğer iddialarla ilgili YÖK Başkanlığı incelemelerinin devam ettiği belirtildi. Zeynep Türk'ün görevine son verildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.