ROZA’DA GALA GERÇEKLEŞTİ

Gebze 21.09.2015 - 13:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ROZA’DA GALA GERÇEKLEŞTİ

Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun galasını geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştiren Tiyatro Roza ekibi yeni sezona bomba gibi giriş yaptı.

Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun galasını geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştiren Tiyatro Roza ekibi yeni sezona bomba gibi giriş yaptı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fatih Kültür Merkezinde gerçekleşen oyunla ilgili konuşan Tiyatro Roza Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu “Hem mutlu hem gururluyuz, yeni sezon oyununun galasını hamd olsun alnımızın akıyla gerçekleştirdik. Harika bir akşamdı.”dedi. Bunun yanı sıra emeği geçen, bütün ekibimize, oyunumuzun seslendirmelerini yapan kıymetli hocamız Münib Engin Noyan'a ve basın medya danışmanlığımızı üstlenen gazeteci yazar Sayın Esra Elönü'ye teşekkür ediyoruz.” "Gündoğdu: "20 kişilik kadroyla, 4 ayda hazırladık"   Oyunun yönetmenliğini üstlenen Bayram Gündoğdu da, gençliğin bilinçlenmesini ve geçmişte yaşanan acılarıı öğrenmesini sağlamak ve 28 Şubat'ı detaylı bir şekilde anlatabilmek amacıyla oyunun sahnelendiğini söyledi. Gündoğdu, oyunla birlikte o dönemi tekrar hatırlatmayı ve geçmişten ders alıp tekrar o sıkıntıları yaşamamayı da amaçladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:   "Oyunu 20 kişilik kadroyla, 4 ayda hazırladık. Ekim ayıyla beraber İstanbul'un ilçeleri ve Türkiye'nin bir çok ilinde turnelerimiz olacak. Daha sonra Balkan ülkelerine turne düzenleyeceğiz. Almanya ve Belçika'da sahnelenmesi üzerine çalışmalar söz konusu. Ulaşabildiğimiz kadar genç arkadaşımıza ulaşacağız." "Karanlıkta Açan Çiçekler"in yazarı Muhammed Aslan ise oyunu hazırlarken mağdur olan inançlı Anadolu insanının sesi olmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.   O dönem yaşananları gözler önüne sermeye çalıştıklarının altını çizen Aslan, "Oyunumuzun yazılma sebebi, 90'lı yıllarda temel hak ve hürriyetlerin vesayet çevrelerince ipotek altında olduğunu göstermektir" dedi. 28 Şubat süreci ve bu süreçten sonra Türkiye'de yaşanan gelişmeleri bir ailenin başından geçenler üzerinden işleyen oyunun yapımcılığını İst'art Organizasyon üstlendi. HERKES ORADAYDI! Önemli yazarlarında katıldığı oyuna Tiyatro Roza Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu isimlerini vererek tek tek teşekkü etti; Gala'da olan isimler ise şöyle; * Siirt Milletvekili ve Ak Parti eski Genel Başkan yardımcısı Sayın Prf. Dr. Yasin Aktay * İstanbul Millet Vekili Sayın Av. Ravza Kavakçı * Bitlis Vali Yardımcısı Sayın Salih Altun * Cumhuriyet Savcısı sayın Ali Mesut Kavak * Hüdapar İl Başkanı Sayın Erdal Elibüyük * Yazar Sayın Emine Şenlikoğlu * Eğitimci yazar Sayın Zekeriya Erdim * Yazar Sayın Saliha Erdim * Gazeteci Sayın Arzu Erdoğral * Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi * Tiyatro Külliyen Genel Sanat Yönetmeni Sayın Osman Doğan * Tiyatro Lika Genel Sanat Yönetmeni Sayın İlknur Demir * Trt Türk Gündem Kültür Sanat programı sunucu Sayın Bünyamin Yılmaz * Anadolu Ajansı muhabirleri * Hilal Tv Programcılarından Sayın Nural Çiftçi
Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun galasını geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştiren Tiyatro Roza ekibi yeni sezona bomba gibi giriş yaptı.

Karanlıkta Açan Çiçekler oyununun galasını geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştiren Tiyatro Roza ekibi yeni sezona bomba gibi giriş yaptı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fatih Kültür Merkezinde gerçekleşen oyunla ilgili konuşan Tiyatro Roza Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu “Hem mutlu hem gururluyuz, yeni sezon oyununun galasını hamd olsun alnımızın akıyla gerçekleştirdik. Harika bir akşamdı.”dedi. Bunun yanı sıra emeği geçen, bütün ekibimize, oyunumuzun seslendirmelerini yapan kıymetli hocamız Münib Engin Noyan'a ve basın medya danışmanlığımızı üstlenen gazeteci yazar Sayın Esra Elönü'ye teşekkür ediyoruz.”

"Gündoğdu: "20 kişilik kadroyla, 4 ayda hazırladık"
 
Oyunun yönetmenliğini üstlenen Bayram Gündoğdu da, gençliğin bilinçlenmesini ve geçmişte yaşanan acılarıı öğrenmesini sağlamak ve 28 Şubat'ı detaylı bir şekilde anlatabilmek amacıyla oyunun sahnelendiğini söyledi. Gündoğdu, oyunla birlikte o dönemi tekrar hatırlatmayı ve geçmişten ders alıp tekrar o sıkıntıları yaşamamayı da amaçladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
 
"Oyunu 20 kişilik kadroyla, 4 ayda hazırladık. Ekim ayıyla beraber İstanbul'un ilçeleri ve Türkiye'nin bir çok ilinde turnelerimiz olacak. Daha sonra Balkan ülkelerine turne düzenleyeceğiz. Almanya ve Belçika'da sahnelenmesi üzerine çalışmalar söz konusu. Ulaşabildiğimiz kadar genç arkadaşımıza ulaşacağız." "Karanlıkta Açan Çiçekler"in yazarı Muhammed Aslan ise oyunu hazırlarken mağdur olan inançlı Anadolu insanının sesi olmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.
 
O dönem yaşananları gözler önüne sermeye çalıştıklarının altını çizen Aslan, "Oyunumuzun yazılma sebebi, 90'lı yıllarda temel hak ve hürriyetlerin vesayet çevrelerince ipotek altında olduğunu göstermektir" dedi. 28 Şubat süreci ve bu süreçten sonra Türkiye'de yaşanan gelişmeleri bir ailenin başından geçenler üzerinden işleyen oyunun yapımcılığını İst'art Organizasyon üstlendi.

HERKES ORADAYDI!

Önemli yazarlarında katıldığı oyuna Tiyatro Roza Genel Sanat Yönetmeni Bayram Gündoğdu isimlerini vererek tek tek teşekkü etti; Gala'da olan isimler ise şöyle;

* Siirt Milletvekili ve Ak Parti eski Genel Başkan yardımcısı Sayın Prf. Dr. Yasin Aktay

* İstanbul Millet Vekili Sayın Av. Ravza Kavakçı

* Bitlis Vali Yardımcısı Sayın Salih Altun

* Cumhuriyet Savcısı sayın Ali Mesut Kavak

* Hüdapar İl Başkanı Sayın Erdal Elibüyük

* Yazar Sayın Emine Şenlikoğlu

* Eğitimci yazar Sayın Zekeriya Erdim

* Yazar Sayın Saliha Erdim

* Gazeteci Sayın Arzu Erdoğral

* Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi

* Tiyatro Külliyen Genel Sanat Yönetmeni Sayın Osman Doğan

* Tiyatro Lika Genel Sanat Yönetmeni Sayın İlknur Demir

* Trt Türk Gündem Kültür Sanat programı sunucu Sayın Bünyamin Yılmaz

* Anadolu Ajansı muhabirleri

* Hilal Tv Programcılarından Sayın Nural Çiftçi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.