S&P’den müjde var

05.11.2016 - 08:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

S&P’den müjde var

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, dün gece sürpriz bir hamle ile Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti.

Kredi notu ise halen yatırım eşiğinin 2 kademe altı olan BB’de stabil seviyesinde korundu. Analistler, “4 Kasım S&P’nin not takviminde olan bir tarih. Takvim dahilinde bir not açıklaması olmakla birlikte, bir anlamda beklenti dışı bir aksiyon olduğunu da belirtmek gerekir. Hatırlamak gerekirse; 3 ay önce darbe girişiminden hemen sonra S&P Türkiye’nin kredi notunu yatırım eşiğinin 2 kademe altına indirmişti. Daha önce de notumuz zaten yatırım yapılabilir seviyede değildi. Türkiye’nin S&P ile herhangi bir not anlaşması olmadığını da hatırlatmak gerekir” dedi. Kuruluş Türkiye’nin büyüme tahminlerini 2016-17 yılları için aşağı yönlü revize etti. Açıklamada özel sektörün yüksek dış borcunun ekonomik istikrarı tehdit etmesine karşın, Türk hükümetinin, büyümenin yavaşladığı ve yatırımların azaldığı bir ortamda dış kaynaklı riskleri azaltmaya yeniden odaklandığı ifade edildi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, dün gece sürpriz bir hamle ile Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti.

Kredi notu ise halen yatırım eşiğinin 2 kademe altı olan BB’de stabil seviyesinde korundu. Analistler, “4 Kasım S&P’nin not takviminde olan bir tarih. Takvim dahilinde bir not açıklaması olmakla birlikte, bir anlamda beklenti dışı bir aksiyon olduğunu da belirtmek gerekir. Hatırlamak gerekirse; 3 ay önce darbe girişiminden hemen sonra S&P Türkiye’nin kredi notunu yatırım eşiğinin 2 kademe altına indirmişti. Daha önce de notumuz zaten yatırım yapılabilir seviyede değildi. Türkiye’nin S&P ile herhangi bir not anlaşması olmadığını da hatırlatmak gerekir” dedi.

Kuruluş Türkiye’nin büyüme tahminlerini 2016-17 yılları için aşağı yönlü revize etti. Açıklamada özel sektörün yüksek dış borcunun ekonomik istikrarı tehdit etmesine karşın, Türk hükümetinin, büyümenin yavaşladığı ve yatırımların azaldığı bir ortamda dış kaynaklı riskleri azaltmaya yeniden odaklandığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.