Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı

23.12.2015 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Patlama: 1 Ölü, 1 Yaralı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada kafasından yaralanan temizlik görevlisi kadın yaşamını yitirdi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden 33 yaşındaki Canan ÇelikBurgucu elinden, 30 yaşındaki Zehra Yamaç ise kafasından yaralandı. KURTARILAMADI Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Yamaç yapılan tü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI Olayın ardından havalimanı girişi ve çevresinde polis ekiplerinin önlem, araştırma ve inceleme çalışmaları da helikopter destekli devam ediyor. Ekipleri havalimanı girişinde şüphelendikleri araçlarda arama yapıyor. PEGASUS'TAN AÇIKLAMA GELDİ Pegasus Airlines'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02.05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir" SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN AÇIKLAMA İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02.00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada kafasından yaralanan temizlik görevlisi kadın yaşamını yitirdi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden 33 yaşındaki Canan ÇelikBurgucu elinden, 30 yaşındaki Zehra Yamaç ise kafasından yaralandı.

KURTARILAMADI

Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Yamaç yapılan tü müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Olayın ardından havalimanı girişi ve çevresinde polis ekiplerinin önlem, araştırma ve inceleme çalışmaları da helikopter destekli devam ediyor. Ekipleri havalimanı girişinde şüphelendikleri araçlarda arama yapıyor.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Pegasus Airlines'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02.05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir"

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02.00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.