“Sadece bir gün anımsanıp, süslü cümleler kurulacak!”

Darıca 17.08.2020 - 09:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Sadece bir gün anımsanıp, süslü cümleler kurulacak!”

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada, “17 Ağustos 1999 depremi sadece bir gün anımsanacak, reklam ötesini geçmeyen süslü cümleler kurulacak. Ama ne yazık ki tedbir alınmamaya devam edecek” dedi. Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde yazılı bir açıklamada bulundu. Sarıtoprak, aradan geçen 21 yılın ardından geriye sadece büyük acıların kaldığını ve depremden hala bir ders alınmadığını dile getirdi. 1 günlük anmanın ardından yeni bir deprem yaşanana kadar tedbirsizliğin devam edeceğini söyleyen Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Marmara Depremi’nin üzerinden tam 21 yıl geçti. 21 yılda depremin ana üssü Kocaeli’de çok şey değişti ancak değişmeyen tek şey; ÖNLEMSİZLİK! DARICA’DA MESLEK ODALARI İLE BİR ARAYA GELİNMELİ Ne toz olan binalardan, ne enkazlardan ne de yitip giden canlardan ders alındı. Bu yıl da, her yıl olduğu gibi 17 Ağustos 1999 depremi sadece bir gün anımsanacak, reklam ötesini geçmeyen süslü cümleler kurulacak. Ama ne yazık ki tedbir alınmamaya devam edecek. Deprem gerçeği kaçınılmaz. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin acısı hala taze iken yeni kayıplar vermemeliyiz. Vatandaşlarımız olası büyük bir depremde ne yapacakları konusunda hala bilgilendirilmemiş durumda. Bir deprem anında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Darıca Belediyesi deprem gerçeğini unutmamalı ve yaşanabilecek olası depremler için önlem almalıdır. Darıca’da meslek odaları ile bir araya gelinmeli ve risk analizi yapılmalıdır. DARICA’YA YAKIŞIR DEPREM TOPLANMA MERKEZİ Darıca’da, Darıca halkının tamamını kapsayabilecek bir büyüklükte deprem toplanma alanı yok. Büyük bir felaketin yaşanmaması adına en kısa zamanda Darıca’ya yakışır, Darıca halkının tamamını kapsayabilecek bir deprem toplanma merkezi yapılmalı. Darıca’da toplam 26 tane toplanma alanı bulunuyor. Toplam 73 bin 572 metre kare olan toplanma alanlarında kurulabilecek çadır sayısı ise sadece 2 bin 662. 4 kişilik çadırlar kurulduğunda dahi barınabilecek insan sayısı 10 bin 648. Bu sayı 210 bin nüfuslu Darıca’nın çadır ihtiyacını karşılamıyor. Deprem toplanma merkezi için en uygun alan ise Darıca Askeri Kışlası’dır. Yapılacak çalışmalarda CHP Darıca Belediye Meclis Üyeleri olarak Darıca Belediyesi’nin yanında olmaya hazırız.”

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada, “17 Ağustos 1999 depremi sadece bir gün anımsanacak, reklam ötesini geçmeyen süslü cümleler kurulacak. Ama ne yazık ki tedbir alınmamaya devam edecek” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde yazılı bir açıklamada bulundu. Sarıtoprak, aradan geçen 21 yılın ardından geriye sadece büyük acıların kaldığını ve depremden hala bir ders alınmadığını dile getirdi. 1 günlük anmanın ardından yeni bir deprem yaşanana kadar tedbirsizliğin devam edeceğini söyleyen Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Marmara Depremi’nin üzerinden tam 21 yıl geçti. 21 yılda depremin ana üssü Kocaeli’de çok şey değişti ancak değişmeyen tek şey; ÖNLEMSİZLİK!

DARICA’DA MESLEK ODALARI İLE BİR ARAYA GELİNMELİ

Ne toz olan binalardan, ne enkazlardan ne de yitip giden canlardan ders alındı. Bu yıl da, her yıl olduğu gibi 17 Ağustos 1999 depremi sadece bir gün anımsanacak, reklam ötesini geçmeyen süslü cümleler kurulacak. Ama ne yazık ki tedbir alınmamaya devam edecek. Deprem gerçeği kaçınılmaz. 17 Ağustos Marmara Depremi’nin acısı hala taze iken yeni kayıplar vermemeliyiz. Vatandaşlarımız olası büyük bir depremde ne yapacakları konusunda hala bilgilendirilmemiş durumda. Bir deprem anında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Darıca Belediyesi deprem gerçeğini unutmamalı ve yaşanabilecek olası depremler için önlem almalıdır. Darıca’da meslek odaları ile bir araya gelinmeli ve risk analizi yapılmalıdır.

DARICA’YA YAKIŞIR DEPREM TOPLANMA MERKEZİ

Darıca’da, Darıca halkının tamamını kapsayabilecek bir büyüklükte deprem toplanma alanı yok. Büyük bir felaketin yaşanmaması adına en kısa zamanda Darıca’ya yakışır, Darıca halkının tamamını kapsayabilecek bir deprem toplanma merkezi yapılmalı. Darıca’da toplam 26 tane toplanma alanı bulunuyor. Toplam 73 bin 572 metre kare olan toplanma alanlarında kurulabilecek çadır sayısı ise sadece 2 bin 662. 4 kişilik çadırlar kurulduğunda dahi barınabilecek insan sayısı 10 bin 648. Bu sayı 210 bin nüfuslu Darıca’nın çadır ihtiyacını karşılamıyor. Deprem toplanma merkezi için en uygun alan ise Darıca Askeri Kışlası’dır. Yapılacak çalışmalarda CHP Darıca Belediye Meclis Üyeleri olarak Darıca Belediyesi’nin yanında olmaya hazırız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.