19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık 04.04.2020 - 10:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Pek çoğumuz koronavirüs salgınına kadar sağlık bakanı Fahrettin Koca’yı tanımıyorduk. Kendisini takip edenler dışındaki birçok kişi Bakan Koca’ya koronavirüs salgınında rastladı. Bakan’ın sosyal medyadaki takipçi sayısı bir önceki döneme göre katlandı, köşe yazarları ve televizyon yorumcuları hep kendisinden bahsetti.  Özellikle bir muhabirin basın toplantısı sırasındaki mikrofon sitemine verdiği “kusura bakma kızım” yanıtı, çok alışık olmadığımız(!) bir cevap olarak tarihe geçti. ** Hemen her akşam vaka sayıları için basın toplantısıyla televizyonlara konuk olan sağlık bakanı Koca, son dönemde bu ülke vatandaşlarını ayrıştırmayan, ayrıştırmaya kalkmayan tek insan. Toplantı sırasındaki tüm hareketleri samimi, çok babacan, şeffaf, süreci yönetme derdinde ve egosuz. Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısının 601 olduğunu açıkladığı sırada gözlerinin dolup sesinin titremesi günlerdir bu stresle boğuşan her birimizin kalbine ok gibi saplanıverdi. ** Çalışmaktan uyumayan gözleriyle, sık sık “Temastan kaçının. Mecbur değilseniz sokağa çıkmayın. Sosyal mesafe kuralına uymalıyız. Özellikle yaşlılar daha dikkatli olmalı” sözleriyle tüm vatandaşlara uyarılarda bulunan Bakan Koca, tıpkı 99 depremi döneminde karşımıza çıkan ve o güne kadar kimselerin tanımadığı merhum Ahmet Mete Işıkara gibi üzerindeki ağır strese rağmen kendisine yöneltilen tüm sorulara mümkün olduğunca yalın ve şeffaf yanıtlar vererek sadece görevini yapma derdinde. ** Ülkenin her sektöründe kurum ve kuruluşlarında sağlık bakanı Fahrettin Koca gibi kibirden uzak, samimi, ego delisi olmayan, işini yapan, babacan ve güven veren karakterlere ihtiyacımız var. Sayın Bakanın başından beri bu süreci profesyonel yönettiğini ve işinin ehli bir şekilde şeffaf davrandığını düşünüyorum. İlk günden beri de kendisine büyük saygı duyuyorum. Tüm bu yaşananlar sona erdiğinde kendisine kocaman bir teşekkür etmemiz gerektiğine inanıyorum. ** Yetkiler gecelerini gündüzüne katmışken, sağlık çalışanları insanüstü bir gayret içindeyken ve sağlık bakanı Fahrettin Koca gözleri dolarak yeni vakaları ve can kayıplarını açıklarken, salgını hala şaka sanıp sokaklarda amaçsız dolaşanlara bir çift sözüm var… Kendi sağlığını düşünmediğin ortada. Bunda mesele yok. Fakat çevrendeki insanlara karşı görevlerin var. Kimseden utanmıyorsan onca yetkiliden, sağlık çalışanından ve sayın bakandan utanıp mümkün olduğunca sokağa çıkma arkadaş…

Pek çoğumuz koronavirüs salgınına kadar sağlık bakanı Fahrettin Koca’yı tanımıyorduk. Kendisini takip edenler dışındaki birçok kişi Bakan Koca’ya koronavirüs salgınında rastladı. Bakan’ın sosyal medyadaki takipçi sayısı bir önceki döneme göre katlandı, köşe yazarları ve televizyon yorumcuları hep kendisinden bahsetti.  Özellikle bir muhabirin basın toplantısı sırasındaki mikrofon sitemine verdiği “kusura bakma kızım” yanıtı, çok alışık olmadığımız(!) bir cevap olarak tarihe geçti.

**

Hemen her akşam vaka sayıları için basın toplantısıyla televizyonlara konuk olan sağlık bakanı Koca, son dönemde bu ülke vatandaşlarını ayrıştırmayan, ayrıştırmaya kalkmayan tek insan. Toplantı sırasındaki tüm hareketleri samimi, çok babacan, şeffaf, süreci yönetme derdinde ve egosuz. Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanı sayısının 601 olduğunu açıkladığı sırada gözlerinin dolup sesinin titremesi günlerdir bu stresle boğuşan her birimizin kalbine ok gibi saplanıverdi.

**

Çalışmaktan uyumayan gözleriyle, sık sık “Temastan kaçının. Mecbur değilseniz sokağa çıkmayın. Sosyal mesafe kuralına uymalıyız. Özellikle yaşlılar daha dikkatli olmalı” sözleriyle tüm vatandaşlara uyarılarda bulunan Bakan Koca, tıpkı 99 depremi döneminde karşımıza çıkan ve o güne kadar kimselerin tanımadığı merhum Ahmet Mete Işıkara gibi üzerindeki ağır strese rağmen kendisine yöneltilen tüm sorulara mümkün olduğunca yalın ve şeffaf yanıtlar vererek sadece görevini yapma derdinde.

**

Ülkenin her sektöründe kurum ve kuruluşlarında sağlık bakanı Fahrettin Koca gibi kibirden uzak, samimi, ego delisi olmayan, işini yapan, babacan ve güven veren karakterlere ihtiyacımız var. Sayın Bakanın başından beri bu süreci profesyonel yönettiğini ve işinin ehli bir şekilde şeffaf davrandığını düşünüyorum. İlk günden beri de kendisine büyük saygı duyuyorum. Tüm bu yaşananlar sona erdiğinde kendisine kocaman bir teşekkür etmemiz gerektiğine inanıyorum.

**

Yetkiler gecelerini gündüzüne katmışken, sağlık çalışanları insanüstü bir gayret içindeyken ve sağlık bakanı Fahrettin Koca gözleri dolarak yeni vakaları ve can kayıplarını açıklarken, salgını hala şaka sanıp sokaklarda amaçsız dolaşanlara bir çift sözüm var… Kendi sağlığını düşünmediğin ortada. Bunda mesele yok. Fakat çevrendeki insanlara karşı görevlerin var. Kimseden utanmıyorsan onca yetkiliden, sağlık çalışanından ve sayın bakandan utanıp mümkün olduğunca sokağa çıkma arkadaş…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.