Sağlık Bakanı Koca çok üzülecek

Gebze 06.08.2020 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlık Bakanı Koca çok üzülecek

GEBZE’DE AKIL ALMAZ GÖRÜNTÜLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarına rağmen Gebze’de bulunan özel halk otobüslerinde sosyal mesafeye dikkat edilmeden yolculuk yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gerek sosyal medya gerekse televizyondan her gün sosyal mesafe, maske ve hijyenle ilgili yaptığı uyarıların Gebze’de dikkate alınmadığı kameralara yansıdı. Toplu taşıma araçlarında iç içe olan insanların vaka sayılarında artışa sebep olabileceği uzmanlar tarafından tedirginlikle karşılanıyor. Sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde de sık sık yetkililer uyarsa da toplu taşıma yapan minibüslerin kapasitenin üstünde yolcu taşıması vatandaş kameralarına yansıyor. Bir minibüsün dolu olmasına rağmen hala yolcu almaya çalışması vatandaşların tepkisine neden oldu. TEPKİ GÖSTERDİLER İlçe sağlık müdürleri, hastane başhekimleri ve yetkililer gerekli uyarıları yapsa da Gebze’de toplu taşıma araçlarında yine bu kurala uyulmuyor, yolcular adeta üst üste yolculuk yapıyor. Otobüslerin içerisinde yaşanan yoğunlukla ilgili bazı vatandaşlar görüntü çekerek, UKOME’ye tepki gösterdi. İş saati olmamasına rağmen duraklarda ve özel halk otobüslerinde yaşanan yoğunluk nedeni ile otobüs şoförlerinin ayakta yolcu aldı. ÜST ÜSTE YOLCULUĞA GÖZ YUMULUYOR Hal böyle olunca otobüslere binen vatandaşlar sosyal mesafeye uyamadı. Toplu taşımadaki sefer sayısı azlığına ve ortaya çıkan yoğunluğa dikkat çeken vatandaşlar, UKOME’ye tepki gösterek, “Tıklım tıklım ulaşımda nasıl sosyal mesafe korunacak? Yetkilileri sosyal mesafe konusunda yaşanılan vahim tabloyu yerinde görmeleri için toplu ulaşım kullanmaya davet ediyoruz. Gebze Kent Meydanı’nda yapılan denetimlerde dahi üst üste yolculuğa göz yumuluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; Gebze’de ulaşım sıkıntısı, sefer sayısı azlığı vardır. Vakaların yenden artış gösterdiği bu günlerde seferlerin artmasını istiyoruz” dediler.
GEBZE’DE AKIL ALMAZ GÖRÜNTÜLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarına rağmen Gebze’de bulunan özel halk otobüslerinde sosyal mesafeye dikkat edilmeden yolculuk yapılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gerek sosyal medya gerekse televizyondan her gün sosyal mesafe, maske ve hijyenle ilgili yaptığı uyarıların Gebze’de dikkate alınmadığı kameralara yansıdı. Toplu taşıma araçlarında iç içe olan insanların vaka sayılarında artışa sebep olabileceği uzmanlar tarafından tedirginlikle karşılanıyor. Sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde de sık sık yetkililer uyarsa da toplu taşıma yapan minibüslerin kapasitenin üstünde yolcu taşıması vatandaş kameralarına yansıyor. Bir minibüsün dolu olmasına rağmen hala yolcu almaya çalışması vatandaşların tepkisine neden oldu.

TEPKİ GÖSTERDİLER

İlçe sağlık müdürleri, hastane başhekimleri ve yetkililer gerekli uyarıları yapsa da Gebze’de toplu taşıma araçlarında yine bu kurala uyulmuyor, yolcular adeta üst üste yolculuk yapıyor. Otobüslerin içerisinde yaşanan yoğunlukla ilgili bazı vatandaşlar görüntü çekerek, UKOME’ye tepki gösterdi. İş saati olmamasına rağmen duraklarda ve özel halk otobüslerinde yaşanan yoğunluk nedeni ile otobüs şoförlerinin ayakta yolcu aldı.

ÜST ÜSTE YOLCULUĞA GÖZ YUMULUYOR

Hal böyle olunca otobüslere binen vatandaşlar sosyal mesafeye uyamadı. Toplu taşımadaki sefer sayısı azlığına ve ortaya çıkan yoğunluğa dikkat çeken vatandaşlar, UKOME’ye tepki gösterek, “Tıklım tıklım ulaşımda nasıl sosyal mesafe korunacak? Yetkilileri sosyal mesafe konusunda yaşanılan vahim tabloyu yerinde görmeleri için toplu ulaşım kullanmaya davet ediyoruz. Gebze Kent Meydanı’nda yapılan denetimlerde dahi üst üste yolculuğa göz yumuluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; Gebze’de ulaşım sıkıntısı, sefer sayısı azlığı vardır. Vakaların yenden artış gösterdiği bu günlerde seferlerin artmasını istiyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.