19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlık çalışanına erken emeklilik

Ekonomi 25.08.2017 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sağlık çalışanına erken emeklilik

Sağlık çalışanlarının heyecanla beklediği erken emeklilik imkanı için geri sayım başladı. Çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Konu, toplu sözleşmede masaya yatırıldı. Sağlık-Sen'in verdiği bilgiye göre; görüşmelerde, sağlık çalışanlarına erken emeklilik yolunu açacak yıpranma payı hakkındaki çalışmaların sonuçlandırılması karara bağlandı. Toplu sözleşmede, sağlık çalışanlarına yönelik pek çok yeni imkan da sağlandı. Bunlardan bazıları şöyle: * İcap nöbet ücreti tüm sağlık çalışanlarına ödenecek.  *Aile Bakanlığı'nda yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme (101 lira) verilecek.  * Süt izninde döner sermayeden kesinti olmayacak.  * Ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmayacak. * AFAD'a bağlı kamplardaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranları yüzde 200 olacak.  *Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa'da kampların dışındaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranları yüzde 180 olacak..

Sağlık çalışanlarının heyecanla beklediği erken  imkanı için geri sayım başladı. Çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Konu, toplu sözleşmede masaya yatırıldı. Sağlık-Sen'in verdiği bilgiye göre; görüşmelerde, sağlık çalışanlarına erken emeklilik yolunu açacak yıpranma payı hakkındaki çalışmaların sonuçlandırılması karara bağlandı. Toplu sözleşmede, sağlık çalışanlarına yönelik pek çok yeni imkan da sağlandı. Bunlardan bazıları şöyle:

İcap nöbet ücreti tüm sağlık çalışanlarına ödenecek. 
*Aile Bakanlığı'nda yaşlı, ağır engelli ve çocuklara hizmet veren yatılı kuruluşlarda görev yapanlara sosyal hizmet tazminatı olarak ilave 10 puan ek ödeme (101 lira) verilecek. 
Süt izninde döner sermayeden kesinti olmayacak. 
* Ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmayacak.
AFAD'a bağlı kamplardaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranları yüzde 200 olacak. 
*Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa'da kampların dışındaki sağlık tesislerinde görev yapanların döner sermaye tavan oranları yüzde 180 olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.