Sağlık Müdürlüğü ve MARKA’dan İşbirliği

Kocaeli 09.10.2019 - 11:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sağlık Müdürlüğü ve MARKA’dan İşbirliği

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü önemli proje bir ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) destek almaya hak kazandı. Ülke çapında örnek teşkil eden proje sayesinde Kocaeli’ de “Zeka Testi” (WİSC-R) uygulayan Psikolog sayısı iki katına çıkarılacak.

Bursa, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova gibi illerden önemli kurumlardan toplam 14 proje MARKA tarafından başarılı bulunarak kabul edildi. 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan kurumların temsilcileriyle gerçekleştirdiği protokol imza töreni 4 Ekim tarihinde İzmit’te gerçekleştirildi. Kamu Hastaneleri Çalışanlarına Yönelik Zeka Testi Eğitimi ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi proje sözleşmesi MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen protokol imza törenine İl Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz ve Proje Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Yasemin Gözkonan Kahveci katılım sağladı. İNSANA VE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ Kurum olarak, insana değer veren ve eğitim projelerine yoğunlaşan bir yapıda olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “İlimizdeki kamu sağlık kurumlarında çalışan Psikologlarımıza yönelik bir eğitim programı düzenledik. Türkiye çapında örnek olan bu proje ile ilimizde özellikle engelli sağlık kurulunda istenen “WİSC-R” testi yapabilecek Psikolog sayımız artmış olacak” dedi. İKİ KATINA ÇIKACAK Projenin Kocaeli’ deki ilgili uzman işgücünü iki kat arttıracağını vurgulayan Ergüney “Proje ile 20 psikoloğumuzu eğitimden geçirerek sertifikalandırmış olacağız. Bu sayede ilimiz hastanelerinde zeka testi uygulamaları daha aktif şekilde yürüterek vatandaşlarımıza daha kısa sürede hizmet sunacağız. Önümüzdeki üç ay içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.  İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilerleyen dönemde koruyucu sağlık hizmetlerinde, yazılım ve eğitim alanlarında bu tarz projeler geliştirerek MARKA ile birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Her alanda önemli projeleri destekleyen ve ciddi katkılar sunan MARKA kuruluşuna ve yöneticilerine aynı zamanda kurulmasında emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü önemli proje bir ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) destek almaya hak kazandı. Ülke çapında örnek teşkil eden proje sayesinde Kocaeli’ de “Zeka Testi” (WİSC-R) uygulayan Psikolog sayısı iki katına çıkarılacak.

Bursa, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova gibi illerden önemli kurumlardan toplam 14 proje MARKA tarafından başarılı bulunarak kabul edildi. 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan kurumların temsilcileriyle gerçekleştirdiği protokol imza töreni 4 Ekim tarihinde İzmit’te gerçekleştirildi. Kamu Hastaneleri Çalışanlarına Yönelik Zeka Testi Eğitimi ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi proje sözleşmesi MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen protokol imza törenine İl Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz ve Proje Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Yasemin Gözkonan Kahveci katılım sağladı.

İNSANA VE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Kurum olarak, insana değer veren ve eğitim projelerine yoğunlaşan bir yapıda olduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “İlimizdeki kamu sağlık kurumlarında çalışan Psikologlarımıza yönelik bir eğitim programı düzenledik. Türkiye çapında örnek olan bu proje ile ilimizde özellikle engelli sağlık kurulunda istenen “WİSC-R” testi yapabilecek Psikolog sayımız artmış olacak” dedi.

İKİ KATINA ÇIKACAK

Projenin Kocaeli’ deki ilgili uzman işgücünü iki kat arttıracağını vurgulayan Ergüney “Proje ile 20 psikoloğumuzu eğitimden geçirerek sertifikalandırmış olacağız. Bu sayede ilimiz hastanelerinde zeka testi uygulamaları daha aktif şekilde yürüterek vatandaşlarımıza daha kısa sürede hizmet sunacağız. Önümüzdeki üç ay içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.  İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilerleyen dönemde koruyucu sağlık hizmetlerinde, yazılım ve eğitim alanlarında bu tarz projeler geliştirerek MARKA ile birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Her alanda önemli projeleri destekleyen ve ciddi katkılar sunan MARKA kuruluşuna ve yöneticilerine aynı zamanda kurulmasında emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.