19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sağlıkçıya erken emeklilik

17.04.2017 - 09:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sağlıkçıya erken emeklilik

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik imkanı için çalışmalar hızlandırıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimata dikkat çeken Akdağ, "Emekliliği erkene almak için sağlık çalışanlarına her 5 yıllık çalışmaya 1 yıl yıpranma payı vereceğiz" dedi. Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesinin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci döneminin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Akdağ, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesinin hizmet kalitesinin artışında önemli rol oynadığını söyledi. 5 YILA 1 YIL YIPRANMA Her 5 yıl çalışma için sağlık çalışanlarına 1 yıl yıpranma payı vererek emekliliklerini erkene alacaklarını söyleyen Akdağ, şöyle devam etti: "Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bunu talimatlandırdı. Cumhurbaşkanımız talimatlandırdığında işimiz kolay oluyor. Çünkü, başka bileşenleri var. Bir tarafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir tarafta ise Maliye Bakanlığı var. Arkadaşlarla konuşup, bunu halledeceğiz." KAMU ÇALIŞANLARI BEKLİYOR Sadece sağlık çalışanları değil, pek çok alandaki kamu görevlileri de erken emeklilik imkanı için heyecanlı bekleyiş içerisinde. Hangi kamu görevlilerinin fiili hizmet süresi zammından (yıpranma payı) yararlandırılacağı konusunu karara bağlayacak komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıkçıların yanı sıra öğretmenler, postacılar, itfaiyeciler, mühendis, tekniker, teknisyen ve kimyacılar da yıpranma hakkı verilmesini bekliyor.

Sağlık çalışanlarına erken emeklilik imkanı için çalışmalar hızlandırıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, na müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimata dikkat çeken Akdağ, "Emekliliği erkene almak için sağlık çalışanlarına her 5 yıllık çalışmaya 1 yıl yıpranma payı vereceğiz" dedi. Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesinin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci döneminin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Akdağ, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesinin hizmet kalitesinin artışında önemli rol oynadığını söyledi.

5 YILA 1 YIL YIPRANMA
Her 5 yıl çalışma için sağlık çalışanlarına 1 yıl yıpranma payı vererek emekliliklerini erkene alacaklarını söyleyen Akdağ, şöyle devam etti: "Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bunu talimatlandırdı. Cumhurbaşkanımız talimatlandırdığında işimiz kolay oluyor. Çünkü, başka bileşenleri var. Bir tarafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir tarafta ise Maliye Bakanlığı var. Arkadaşlarla konuşup, bunu halledeceğiz."

KAMU ÇALIŞANLARI BEKLİYOR
Sadece sağlık çalışanları değil, pek çok alandaki kamu görevlileri de erken emeklilik imkanı için heyecanlı bekleyiş içerisinde. Hangi kamu görevlilerinin fiili hizmet süresi zammından (yıpranma payı) yararlandırılacağı konusunu karara bağlayacak komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıkçıların yanı sıra öğretmenler, postacılar, itfaiyeciler, mühendis, tekniker, teknisyen ve kimyacılar da yıpranma hakkı verilmesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.