Sahne Yarın Rizelilerin

Darıca 19.07.2017 - 13:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sahne Yarın Rizelilerin

Darıca Belediyesi tarafından organize edilen 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Dernekler Şöleninin 19.akşamında sahne Rizeliler Derneği’nin olacak.

Yarın akşam Rizeliler Derneği’nin hazırladığı geceyle devam edecek olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Karadeniz rüzgarı esecek. Geçmiş yıllarda da en renkli geceler arasında yerini alan Rizeliler Derneği bu senede iddialı bir isimle gösterilerini sunacak. Grup Koliva’yı Darıcalılar için anfi-tiyatroya getirecek olan Rizeliler yine unutulmaz bir Karadeniz gecesine daha imza atacakları öngörülüyor. Yarın akşam düzenlenecek olan Rizeliler Gecesi için dernek yöneticileri bölgedeki tüm Rizelilerin yanısıra bölge halkını da davet ettiler. Grup Koliva Kendilerini yörelerinin kültür bekçileri olarak adlandırılan grup üyeleri gruplarının isimleri için de yöresel anlam taşıyan "Koliva" yı seçmişler. Koliva Laz ve Hemşin köylülerinin tarlalarını korumak için inşa ettikleri küçük avcı barınağına verilen isim. Grubun üyeleri Karadeniz kültürünün temsilcileri olan kemençe ve tulumu da ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Konserlerinde ve albümlerinde Türkçe, Lazca, Hemşince, Rumca ve Megrelce şarkılar yer alıyor.  
Darıca Belediyesi tarafından organize edilen 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Dernekler Şöleninin 19.akşamında sahne Rizeliler Derneği’nin olacak.

Yarın akşam Rizeliler Derneği’nin hazırladığı geceyle devam edecek olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Karadeniz rüzgarı esecek. Geçmiş yıllarda da en renkli geceler arasında yerini alan Rizeliler Derneği bu senede iddialı bir isimle gösterilerini sunacak. Grup Koliva’yı Darıcalılar için anfi-tiyatroya getirecek olan Rizeliler yine unutulmaz bir Karadeniz gecesine daha imza atacakları öngörülüyor. Yarın akşam düzenlenecek olan Rizeliler Gecesi için dernek yöneticileri bölgedeki tüm Rizelilerin yanısıra bölge halkını da davet ettiler.

Grup Koliva

Kendilerini yörelerinin kültür bekçileri olarak adlandırılan grup üyeleri gruplarının isimleri için de yöresel anlam taşıyan "Koliva" yı seçmişler. Koliva Laz ve Hemşin köylülerinin tarlalarını korumak için inşa ettikleri küçük avcı barınağına verilen isim. Grubun üyeleri Karadeniz kültürünün temsilcileri olan kemençe ve tulumu da ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Konserlerinde ve albümlerinde Türkçe, Lazca, Hemşince, Rumca ve Megrelce şarkılar yer alıyor.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.