Sahtekar, müteahhitler!

Gebze 05.04.2016 - 17:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sahtekar, müteahhitler!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak vatandaşı mağdur eden Mütahhitlere yüklendi

Darıca'da iskan alamayan bazı vatandaşların durumuyla ilgili CHP'nin soru önergesine yanıt veren Başkan Karabacak, sıkıntıyı işini düzgün yapmayan, sahtekar düzenbaz bazı Müteahhitlerin yaptığını belirterek vatandaşların ev almadan önce Belediye ile görüşmelerini istedi.    Darıca Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Şükrü Karabacak Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek Meclis Başkanlık Divanı ve Komisyonlara yeni üye seçimi yapıldı. Toplantıya Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin İlçe Başkanları, ilçe yöneticileri de ilk kez katılarak ilginç görüntü oluşturdular. CHP Grubu'nun Darıca'da iskan alamayan vatandaşların durumuyla alakalı soru önergesine vatandaşı mağdur eden Müteahhitlere yüklenerek cevap veren Başkan Şükrü Karabacak,"Vatandaş daire alacaksa eğer ucuz olduğuna bakmadan buranın iskanı, tapusu gibi durumlarına baksın. Ben işini  düzgün yapan, vatandaşı mağdur etmeyen, imarını ve iskanını kanuna uygun bir şekilde alan bütün müteahhitlere teşekkür ediyorum. Bizim Teknik elemanlarımız, Mimarımız, Mühendisimiz, müteahhidimiz her şeyimiz var. Ama sıkıntı işini doğru yapmayan sahtekar, düzenbaz, dolandırıcı müteahhitler. Benim sözüm onlara."dedi. KİŞİYE ÖZEL İMAR YOK Kocaeli Büyükşehir'in 1/5000'lik planlarına rağmen Darıca Belediyesi'nde kişiye özgü İmar Planı yapıldığını iddia eden CHP Grubu'na cevap veren Başkan  Şükrü Karabacak, "Kesinlikle kişiye özel imar planlaması yapmıyoruz. Bu ifadeyi asla kabul etmiyoruz. Her vatandaşımız bizim için aynıdır. 2008 yılında Atatürk Caddesi'nin orta kısmında, deprem sonrası hasar gören bazı yerlerde imar izni dört kattan üç kata düşürüldü. Vatandaşların kat talebi haklı bir talep. Zemin etüdleriyle alakalı çalışmaları tamamladıktan sonra Atatürk Caddesi'nin eski imar planlarına dönüştürülmesi için çalışmamız var.  Darıca Belediyesi olarak biz Kocaeli de planlarla en az oynayan Belediyeyiz. En az plan tadilatı yapan belediyelerin başında geliyoruz."dedi.   BAŞKANLIK DİVANI VE KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ Gündem maddeleri arasında Meclis Başkanlık Divanı ve Komisyonlara üye seçimi yapıldı. Meclis 1.Başkanvekilliğine Mustafa İltekin, İkinci Başkanvekilliği'ne Yakup Kaya seçilirken, Katip üyeliklere Gülbin Ünker ve Atilla Karademir seçildi. Encümen Üyeliklerine Orhan Kızkun, Burhanettin Fırtına, İsmail Topçu İmar Komisyonuna Mustafa İltekin, Abdüllatif Özkan, Recep Aydın, Köksal Akçay ve Şinasi Serdar, Plan ve Bütçe Komisyonuna Cafer Tayyar Demirtaş, Atilla Karademir, Ferhat Yılmaz, Yılmaz Tunalı ve Serap Aydın, Hukuk Komisyonuna Yılmaz Tunalı, Nigar Uzun, Yusuf Ayaz, İsa Baylan ve İbrahim Karslı, Sağlık Komisyonuna ise Ferhat Yılmaz, Hülya Kodek, İsa Baylan, Nigar Uzun ve Şevki Yıldırım seçildi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak vatandaşı mağdur eden Mütahhitlere yüklendi

Darıca'da iskan alamayan bazı vatandaşların durumuyla ilgili CHP'nin soru önergesine yanıt veren Başkan Karabacak, sıkıntıyı işini düzgün yapmayan, sahtekar düzenbaz bazı Müteahhitlerin yaptığını belirterek vatandaşların ev almadan önce Belediye ile görüşmelerini istedi.   

Darıca Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Şükrü Karabacak Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek Meclis Başkanlık Divanı ve Komisyonlara yeni üye seçimi yapıldı. Toplantıya Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin İlçe Başkanları, ilçe yöneticileri de ilk kez katılarak ilginç görüntü oluşturdular. CHP Grubu'nun Darıca'da iskan alamayan vatandaşların durumuyla alakalı soru önergesine vatandaşı mağdur eden Müteahhitlere yüklenerek cevap veren Başkan Şükrü Karabacak,"Vatandaş daire alacaksa eğer ucuz olduğuna bakmadan buranın iskanı, tapusu gibi durumlarına baksın. Ben işini  düzgün yapan, vatandaşı mağdur etmeyen, imarını ve iskanını kanuna uygun bir şekilde alan bütün müteahhitlere teşekkür ediyorum. Bizim Teknik elemanlarımız, Mimarımız, Mühendisimiz, müteahhidimiz her şeyimiz var. Ama sıkıntı işini doğru yapmayan sahtekar, düzenbaz, dolandırıcı müteahhitler. Benim sözüm onlara."dedi.

KİŞİYE ÖZEL İMAR YOK

Kocaeli Büyükşehir'in 1/5000'lik planlarına rağmen Darıca Belediyesi'nde kişiye özgü İmar Planı yapıldığını iddia eden CHP Grubu'na cevap veren Başkan  Şükrü Karabacak, "Kesinlikle kişiye özel imar planlaması yapmıyoruz. Bu ifadeyi asla kabul etmiyoruz. Her vatandaşımız bizim için aynıdır. 2008 yılında Atatürk Caddesi'nin orta kısmında, deprem sonrası hasar gören bazı yerlerde imar izni dört kattan üç kata düşürüldü. Vatandaşların kat talebi haklı bir talep. Zemin etüdleriyle alakalı çalışmaları tamamladıktan sonra Atatürk Caddesi'nin eski imar planlarına dönüştürülmesi için çalışmamız var.  Darıca Belediyesi olarak biz Kocaeli de planlarla en az oynayan Belediyeyiz. En az plan tadilatı yapan belediyelerin başında geliyoruz."dedi.  

BAŞKANLIK DİVANI VE KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ

Gündem maddeleri arasında Meclis Başkanlık Divanı ve Komisyonlara üye seçimi yapıldı. Meclis 1.Başkanvekilliğine Mustafa İltekin, İkinci Başkanvekilliği'ne Yakup Kaya seçilirken, Katip üyeliklere Gülbin Ünker ve Atilla Karademir seçildi. Encümen Üyeliklerine Orhan Kızkun, Burhanettin Fırtına, İsmail Topçu İmar Komisyonuna Mustafa İltekin, Abdüllatif Özkan, Recep Aydın, Köksal Akçay ve Şinasi Serdar, Plan ve Bütçe Komisyonuna Cafer Tayyar Demirtaş, Atilla Karademir, Ferhat Yılmaz, Yılmaz Tunalı ve Serap Aydın, Hukuk Komisyonuna Yılmaz Tunalı, Nigar Uzun, Yusuf Ayaz, İsa Baylan ve İbrahim Karslı, Sağlık Komisyonuna ise Ferhat Yılmaz, Hülya Kodek, İsa Baylan, Nigar Uzun ve Şevki Yıldırım seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.