Şair Zarifoğlu Çayırova’da Anıldı

Çayırova 19.02.2019 - 11:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Şair Zarifoğlu Çayırova’da Anıldı

Çayırova Belediyesi ve TÜGVA İşbirliğinde Şair Cahit Zarifoğlu anıldı.

Çayırova Belediyesi tarafından periyodik olarak düzenlenen Öğrenci-Yazar buluşmasının bu ayki programında Türk şiirinin “Zarif” abisi olarak bilinen ve “Artist” lakabıyla tanınan Yazar ve Şair Cahit Zarifoğlu anıldı. TÜGVA Çayırova Şubesi işbirliği ile gerçekleşen programda asıl adı Abdurrahman Cahit Zarifoğlu olan ve Yedi Güzel Adam’ın Şairi olarak bilinen Şair çeşitli yönleriyle ele alındı. Şair’in kızı Yazar Betül Zarifoğlu’nun konuk olduğu söyleşide Moderatör Musa Yaşaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Betül Zarifoğlu, babasının hayatından kısa kesitler sunup, kendisinin hayatının adeta şiir gibi geçtiğini söyledi. Babasının vasiyeti üzerine yazarlık yaptığını ifade eden Betül Zarifoğlu: “insanlar bana neden şiir yazmadığımı soruyorlar. Cahit Zarifoğlu gibi bir şairin kızı olunca hayat avantajı da dezavantajı da bir puan önde yaşatıyor. Babam şiirlerinde çıtayı o kadar yükseltti ki o yüzden şiir yazmadım. Ama çocuklar için öykü ve roman çalışmalarım oldu” dedi. Çayırova’lı Lise Öğrencileri Şair Cahit Zarifoğlu’nu Yakından Tanıma Fırsatı Buldular Cahit Zarifoğlu hakkında Moderatör Musa Yaşaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Betül Zarifoğlu, “Babam bir iç hayat zenginliğine sahipti. Günlük yaşayışında içini insanlara açan biri değildi. Fakat bu, insanlarla ilişkiden uzak duran bir kişi olduğu anlamına gelmiyor. Hatta aksine çevresiyle çok çabuk iletişim kuran bir insandı. Çok sempatik bir tarafı vardı. Babamı tanıyanların her biri kendine ait bir Zarifoğlu’nu bilirdi. Sanki her insana, Zarifoğlu binasından açılan ayrı bir pencereden görünürdü. Bu sebeple ona çok yakın olduğunu hisseden insanlar bile bir gün hiç haberdar olmadıkları bir yönünü bir başkasından öğrenince şaşırırlardı. Kendisini tanıyanlar, ilişkilerinin özel oluşunun tadını duyarlar, ama onun iç dünyasını hiçbir zaman bütünüyle fethedemeyeceklerini de görürlerdi. Günümüzde babamın şiirlerini okuyan bilen insanlar babamı hep aşk adamı olarak hatırlıyorlar. Ama benim babam ibadetini noksan bırakmayan, geceleri kalkıp teveccüh namazı kılan, çocukları çok seven bir insandı” dedi. Zarifoğlu’nun Şiiri, Yazıları Taşıdığı Bir Enerji Yükünü Yaymaya Devam Ediyor Cahit Zarifoğlu ve eserleri hakkında öğrencilere seslenen Moderatör Musa Yaşaroğlu, “Zarifoğlu’nun şiiri, yazıları taşıdığı bir enerji yükünü yaymaya devam ediyor. O, kapanmamış bir sayfa olarak duruyor önümüzde. Açıklamaya çalıştığımız bu halin onun eserlerindeki dile yansıması da şöyle olur: Şair, nesneleri, halleri ve hareketleri adlarıyla anmayıp yeniden tanımlamaya giriştiği bir başlangıç hali diliyle bize yansıtır. Bu, her zaman başvurulan bir durum değildir. O tür ifadeler zaman zaman ortaya çıkan, ancak sözünü ettiğimiz algılama halini bize htiren, bu özelliğiyle bütünü temsil eden ifadelerdir” şeklinde konuştu.
Çayırova Belediyesi ve TÜGVA İşbirliğinde Şair Cahit Zarifoğlu anıldı.

Çayırova Belediyesi tarafından periyodik olarak düzenlenen Öğrenci-Yazar buluşmasının bu ayki programında Türk şiirinin “Zarif” abisi olarak bilinen ve “Artist” lakabıyla tanınan Yazar ve Şair Cahit Zarifoğlu anıldı. TÜGVA Çayırova Şubesi işbirliği ile gerçekleşen programda asıl adı Abdurrahman Cahit Zarifoğlu olan ve Yedi Güzel Adam’ın Şairi olarak bilinen Şair çeşitli yönleriyle ele alındı. Şair’in kızı Yazar Betül Zarifoğlu’nun konuk olduğu söyleşide Moderatör Musa Yaşaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Betül Zarifoğlu, babasının hayatından kısa kesitler sunup, kendisinin hayatının adeta şiir gibi geçtiğini söyledi. Babasının vasiyeti üzerine yazarlık yaptığını ifade eden Betül Zarifoğlu: “insanlar bana neden şiir yazmadığımı soruyorlar. Cahit Zarifoğlu gibi bir şairin kızı olunca hayat avantajı da dezavantajı da bir puan önde yaşatıyor. Babam şiirlerinde çıtayı o kadar yükseltti ki o yüzden şiir yazmadım. Ama çocuklar için öykü ve roman çalışmalarım oldu” dedi.

Çayırova’lı Lise Öğrencileri Şair Cahit Zarifoğlu’nu Yakından Tanıma Fırsatı Buldular

Cahit Zarifoğlu hakkında Moderatör Musa Yaşaroğlu’nun sorularını yanıtlayan Betül Zarifoğlu, “Babam bir iç hayat zenginliğine sahipti. Günlük yaşayışında içini insanlara açan biri değildi. Fakat bu, insanlarla ilişkiden uzak duran bir kişi olduğu anlamına gelmiyor. Hatta aksine çevresiyle çok çabuk iletişim kuran bir insandı. Çok sempatik bir tarafı vardı. Babamı tanıyanların her biri kendine ait bir Zarifoğlu’nu bilirdi. Sanki her insana, Zarifoğlu binasından açılan ayrı bir pencereden görünürdü. Bu sebeple ona çok yakın olduğunu hisseden insanlar bile bir gün hiç haberdar olmadıkları bir yönünü bir başkasından öğrenince şaşırırlardı. Kendisini tanıyanlar, ilişkilerinin özel oluşunun tadını duyarlar, ama onun iç dünyasını hiçbir zaman bütünüyle fethedemeyeceklerini de görürlerdi. Günümüzde babamın şiirlerini okuyan bilen insanlar babamı hep aşk adamı olarak hatırlıyorlar. Ama benim babam ibadetini noksan bırakmayan, geceleri kalkıp teveccüh namazı kılan, çocukları çok seven bir insandı” dedi.

Zarifoğlu’nun Şiiri, Yazıları Taşıdığı Bir Enerji Yükünü Yaymaya Devam Ediyor

Cahit Zarifoğlu ve eserleri hakkında öğrencilere seslenen Moderatör Musa Yaşaroğlu, “Zarifoğlu’nun şiiri, yazıları taşıdığı bir enerji yükünü yaymaya devam ediyor. O, kapanmamış bir sayfa olarak duruyor önümüzde. Açıklamaya çalıştığımız bu halin onun eserlerindeki dile yansıması da şöyle olur: Şair, nesneleri, halleri ve hareketleri adlarıyla anmayıp yeniden tanımlamaya giriştiği bir başlangıç hali diliyle bize yansıtır. Bu, her zaman başvurulan bir durum değildir. O tür ifadeler zaman zaman ortaya çıkan, ancak sözünü ettiğimiz algılama halini bize htiren, bu özelliğiyle bütünü temsil eden ifadelerdir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.