SALDIRICI: 'KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ'

Gebze 05.11.2018 - 09:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

SALDIRICI: 'KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ'

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’nı ‘Bir Hayat da Sen Kurtar’ diyerek tüm Gebzelileri kan bağışı yapmaya davet etti.

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’nı bir açıklama yaparak kutlayan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, “Gebze Kent Meydanı’nda ve Gebze Eski Devlet Hastanesi karşısı Kızılay Gebze Kan Alma Birimi’nde kan bağışlarını alıyoruz.  Gebze Kan Alma Birimi haftanın 5 günü, kent meydanında bulunan TIR’ımız ise haftanın 7 günü kan bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın hizmetinde. KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ Kan stoklarımız hiçbir zaman yüzde 100 olmadı. Çünkü kan sürekli ihtiyacımız. 18-65 yaş arasında olan, sağlıklı her vatandaşımız kadın veya erkek kan vermelidir. Bugün belki kendisinin ihtiyacı olmayabilir ama yarın sabah size veya bir yakınınıza kan lazım olabilir. Kent Meydanı’nda kan bağışı aldığımızı belirli aralılarla Gebzeli vatandaşlara mesaj yolu ile bildiriyoruz. Vatandaşlarımız da ilgilerini eksik etmeden kan bağışlarını yapıyorlar. Gebzelilere teşekkür ediyoruz.” dedi. KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR? Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir. KÜBRA AKABALI
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’nı ‘Bir Hayat da Sen Kurtar’ diyerek tüm Gebzelileri kan bağışı yapmaya davet etti.

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’nı bir açıklama yaparak kutlayan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, “Gebze Kent Meydanı’nda ve Gebze Eski Devlet Hastanesi karşısı Kızılay Gebze Kan Alma Birimi’nde kan bağışlarını alıyoruz.  Gebze Kan Alma Birimi haftanın 5 günü, kent meydanında bulunan TIR’ımız ise haftanın 7 günü kan bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın hizmetinde.

KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ

Kan stoklarımız hiçbir zaman yüzde 100 olmadı. Çünkü kan sürekli ihtiyacımız. 18-65 yaş arasında olan, sağlıklı her vatandaşımız kadın veya erkek kan vermelidir. Bugün belki kendisinin ihtiyacı olmayabilir ama yarın sabah size veya bir yakınınıza kan lazım olabilir. Kent Meydanı’nda kan bağışı aldığımızı belirli aralılarla Gebzeli vatandaşlara mesaj yolu ile bildiriyoruz. Vatandaşlarımız da ilgilerini eksik etmeden kan bağışlarını yapıyorlar. Gebzelilere teşekkür ediyoruz.” dedi.

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.