19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Saldırıcı’dan Önemli Uyarı!

Gebze 18.07.2018 - 09:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Saldırıcı’dan Önemli Uyarı!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı bulaşıcı hastalıklar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Havaların ısınması ile birlikte bulaşıcı hastalılar yayılmaya başladı. Yaz aylarında vatandaşların daha dikkatli davranması gerektiğini belirten Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, bulaşıcı hastalıklar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Saldırıcı, “Belsoğukluğu, bruselloz, çiçek hastalığı, difteri, dizanteri (amipli veya basilli), grip, hepatit ve kızamık, gibi hastalıklar günümüzde en çok rastlanan bulaşıcı hastalık grupları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra kolera, menenjit, psittakoz, sıtma, suçiçeği, tetanos, tularemi, tüberküloz, uyku hastalığı, zatürre, tifo, tifüs gibi bulaşıcı hastalıklarda bulunuyor ve tüm bunlardan korunmak için basit yollara başvurabiliriz. YAZ AYLARINA DİKKAT! Hava yoluyla ve damlacık enfeksiyonu ile bulaşan hastalıklarda, bulaşma süresince hastanın tecridi gerekir. Sağlam kişiler hasta ile aynı kapalı ortamda kalmamalı, aynı havayı solumamalıdır. Kanla bulaşan hastalıklarda, hasta kanıyla temastan kaçınılmalıdır. Vektörlerle bulaşan hastalıklarda vektörlerin ve bunların ürediği ortamların yok edilmesi önemlidir. Eşyalarla bulaşan hastalıklarda, hastaya ait eşyaların ortak kullanılmaması gerekir. Ellerimizi yemekten önce ve sonra, tuvaletten sonra, dışarıdan eve gelince bol su ve sabunla yıkamalıyız. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bahar ve polen alerjilerine yakalanabiliriz. Bu hususta öksürürken ağzımızı kâğıt mendil ile kapamalı, elimize hapşırmamalıyız. Aldığımız sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalı, gıdalarımız olabildiğince taze tüketip buzdolabında saklamalıyız.” dedi. KÜBRA AKABALI  
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı bulaşıcı hastalıklar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Havaların ısınması ile birlikte bulaşıcı hastalılar yayılmaya başladı. Yaz aylarında vatandaşların daha dikkatli davranması gerektiğini belirten Gebze İlçe Sağlık Müdürü Şakir Saldırıcı, bulaşıcı hastalıklar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Saldırıcı, “Belsoğukluğu, bruselloz, çiçek hastalığı, difteri, dizanteri (amipli veya basilli), grip, hepatit ve kızamık, gibi hastalıklar günümüzde en çok rastlanan bulaşıcı hastalık grupları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra kolera, menenjit, psittakoz, sıtma, suçiçeği, tetanos, tularemi, tüberküloz, uyku hastalığı, zatürre, tifo, tifüs gibi bulaşıcı hastalıklarda bulunuyor ve tüm bunlardan korunmak için basit yollara başvurabiliriz.

YAZ AYLARINA DİKKAT!

Hava yoluyla ve damlacık enfeksiyonu ile bulaşan hastalıklarda, bulaşma süresince hastanın tecridi gerekir. Sağlam kişiler hasta ile aynı kapalı ortamda kalmamalı, aynı havayı solumamalıdır. Kanla bulaşan hastalıklarda, hasta kanıyla temastan kaçınılmalıdır. Vektörlerle bulaşan hastalıklarda vektörlerin ve bunların ürediği ortamların yok edilmesi önemlidir. Eşyalarla bulaşan hastalıklarda, hastaya ait eşyaların ortak kullanılmaması gerekir. Ellerimizi yemekten önce ve sonra, tuvaletten sonra, dışarıdan eve gelince bol su ve sabunla yıkamalıyız. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bahar ve polen alerjilerine yakalanabiliriz. Bu hususta öksürürken ağzımızı kâğıt mendil ile kapamalı, elimize hapşırmamalıyız. Aldığımız sebze ve meyveleri bol su ile yıkamalı, gıdalarımız olabildiğince taze tüketip buzdolabında saklamalıyız.” dedi.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.