Şamdan, Salzburg’da parladı!

Spor 05.03.2019 - 13:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Şamdan, Salzburg’da parladı!

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, Avusturya’nın Salzburg kentinde yapılan Karate 1 Series A müsabakalarında muhteşem bir performansa imza atarak Gümüş Madalya kazandı.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, Avusturya’nın Salzburg kentinde yapılan Karate 1 Series A müsabakalarında muhteşem bir performansa imza atarak Gümüş Madalya kazandı. Yoğun katılımla yapılan ve adeta bir Dünya Şampiyonası’nı andıran Series A müsabakalarında Darıcalı Milli Yıldızımız 170 sporcunun yer aldığı ve 8 liste halinde yapılan Büyük Erkekler 60 kilogramda tatamiye çıktı. Birbirinden zorlu 7 müsabakaya çıkan Şamdan, rakiplerine bir puan dahi vermeyerek Gümüş madalyanın sahibi oldu. MUHTEŞEM PERFORMANS Türkiye’nin Olimpiyatlarda Karate branşında ki en büyük madalya umutlarından olan Şamdan, Cuma günü yapılan eleme müsabakalarının ilk turunda İtalyan Simone Palazzo’yu 3-0, ikinci turda Şili’li Joaquin Gonzalez’i 1-0, üçüncü turda Japon Sago Naoto’yu ‘da 3-0 yenerek adını dördüncü tura yazdı. Mısırlı Malek Salama’yı da dördüncü turda 1-0 geçen Şamdan, Çeyrek Finalde Japon Yunosuke Minami’yi hakem kararıyla 5-0 mağlup ederek Yarı Finalde Brezilyalı Rafael Nascimento ile eşleşti. Zorlu geçen yarı final müsabakasını da 5-0 kazanan Şamdan, final biletini kaptı. PUAN VERMEYEN TEK SPORCU Pazar günü yapılan final müsabakalarında grubunun güçlü isimlerinden Kazakistanlı Darkhan Assadilov ile zorlu müsabakaya çıkan Şamdan, 0-0 biten müsabakayı hakem kararıyla kaybederek Gümüş madalyanın sahibi oldu. 99 ülkeden 2054 sporcunun katıldığı Series A Müsabakalarında 170 kişilik zorlu grupta yaptığı savunmayla ön plana çıkan Şamdan, tüm kategoriler içinde puan vermeyen tek isim olarak dikkati çekti. Müsabaka sonrası Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Bekir Güven genç sporcuyu tebrik etti. Karabacak ve Güven, Milli Yıldızımız Eray Şamdan’ın gösterdiği performansla güvenlerini boşa çıkarmadığını ifade ederek, Erkekler Kumite’de final yapan 2 Türk sporcudan birisi olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ettiler.  
Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, Avusturya’nın Salzburg kentinde yapılan Karate 1 Series A müsabakalarında muhteşem bir performansa imza atarak Gümüş Madalya kazandı.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Yıldızı Eray Şamdan, Avusturya’nın Salzburg kentinde yapılan Karate 1 Series A müsabakalarında muhteşem bir performansa imza atarak Gümüş Madalya kazandı. Yoğun katılımla yapılan ve adeta bir Dünya Şampiyonası’nı andıran Series A müsabakalarında Darıcalı Milli Yıldızımız 170 sporcunun yer aldığı ve 8 liste halinde yapılan Büyük Erkekler 60 kilogramda tatamiye çıktı. Birbirinden zorlu 7 müsabakaya çıkan Şamdan, rakiplerine bir puan dahi vermeyerek Gümüş madalyanın sahibi oldu.

MUHTEŞEM PERFORMANS

Türkiye’nin Olimpiyatlarda Karate branşında ki en büyük madalya umutlarından olan Şamdan, Cuma günü yapılan eleme müsabakalarının ilk turunda İtalyan Simone Palazzo’yu 3-0, ikinci turda Şili’li Joaquin Gonzalez’i 1-0, üçüncü turda Japon Sago Naoto’yu ‘da 3-0 yenerek adını dördüncü tura yazdı. Mısırlı Malek Salama’yı da dördüncü turda 1-0 geçen Şamdan, Çeyrek Finalde Japon Yunosuke Minami’yi hakem kararıyla 5-0 mağlup ederek Yarı Finalde Brezilyalı Rafael Nascimento ile eşleşti. Zorlu geçen yarı final müsabakasını da 5-0 kazanan Şamdan, final biletini kaptı.

PUAN VERMEYEN TEK SPORCU

Pazar günü yapılan final müsabakalarında grubunun güçlü isimlerinden Kazakistanlı Darkhan Assadilov ile zorlu müsabakaya çıkan Şamdan, 0-0 biten müsabakayı hakem kararıyla kaybederek Gümüş madalyanın sahibi oldu. 99 ülkeden 2054 sporcunun katıldığı Series A Müsabakalarında 170 kişilik zorlu grupta yaptığı savunmayla ön plana çıkan Şamdan, tüm kategoriler içinde puan vermeyen tek isim olarak dikkati çekti. Müsabaka sonrası Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Kulüp Başkanı Bekir Güven genç sporcuyu tebrik etti. Karabacak ve Güven, Milli Yıldızımız Eray Şamdan’ın gösterdiği performansla güvenlerini boşa çıkarmadığını ifade ederek, Erkekler Kumite’de final yapan 2 Türk sporcudan birisi olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.