19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şampiyon Darıca

Spor 22.10.2017 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şampiyon Darıca

15 Temmuz Demokrasi Zaferi  Turkcell Kulüplerarası Kros Ligi yarışmalarının birinci kademesi koşuldu. Yarışları  Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar'da takip etti. Amasya Merkeze bağlı Gözlek Köyü'nde bugün  Türkiye Atletizm Federasyonu önderliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen yarışmanın birinci kademesine 57 kulüpten 295 sporcu katıldı. Kros yarışmalarında sporcular, Genç Kadınlar 4 bin metre, Genç Erkekler 6 bin metre, Büyük Kadınlar 6 bin metre ve Büyük Erkekler 10 bin metre olmak üzere 4 kategoride yarıştı. Yarışlarda kulüp sporcuları ferdi ve takım halinde mücadele etti. Kros yarışlarının bitiş noktasında bazı sporcular nefes almakta güçlük çekti. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren sporculara müdahale etti. Kulüplerarası Kros Ligi yarışmalarına,  Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay  Zafer Uğur,  Jandarma Alay Komutanı Albay Selami Akşit,  TürkiyeAtletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek'in yanı sıra 56 kulüpten 295 sporcu katıldı. Yarışmalar sonucunda, 4 bin metre Genç Kadınlarda,  Gaziantep  ŞölenÇikolataları Spor Kulübü Latife Güneş birinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor KulübüEmine Akbingöl ikinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor Kulübü Derya Kunur üçüncü oldu. 6 bin metre Genç Erkeklerde,  Darıca Atletizm Spor Kulübünden Ramazan Barboros birinci,  Darıca Atletizm Spor Kulübünden Sezgin Ataç ikinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor Kulübünden Ömer Amaçtan üçüncü oldu. 6 bin metre Büyük Kadınlarda,  Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Esma Aydemir birinci,  Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan  Özlem Kaya ikinci ve  Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Sevilay Eytemiş üçüncü olarak takım halinde birinciliği elde etti. 10 bin metre Büyük Erkeklerde,  İstanbul  Başakşehir Spor Kulübü'nden  Ramazan Özdemir birinci,  İstanbul  BaşakşehirSpor Kulübü'nden Alper Demir ikinci ve  Ankara Büyükşehir Belediye EGO Spor Kulübü'nden Getaye Fısseha Gelaw üçüncü oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar, 'Bir adam mücadelenin sonunda terinin son damlasını akıtmışsa, o daha muteber olur. Eğer siz müsabaka bittiğinde hala yürüyecek, koşacak bir gücünüz, bir kapasiteniz varsa o zaman yarışlar içerisinde kapasitenizi tam vermemişsinizdir. Bütün gücünü kullandığı için finişi bitirdikten sonra yere yatmak zorunda, dinlenmek zorunda, oturmak zorunda daha sonra kalkıp devam etmek zorundaki o onun koştuğunun gücünü sarf ettiğinin işaretidir' dedi. Kros yarışlarının sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini  Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay  Zafer Uğur ve  TürkiyeAtletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar'ın elinden aldı.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi  Turkcell Kulüplerarası Kros Ligi yarışmalarının birinci kademesi koşuldu. Yarışları  Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar'da takip etti.

Amasya Merkeze bağlı Gözlek Köyü'nde bugün  Türkiye Atletizm Federasyonu önderliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen yarışmanın birinci kademesine 57 kulüpten 295 sporcu katıldı. Kros yarışmalarında sporcular, Genç Kadınlar 4 bin metre, Genç Erkekler 6 bin metre, Büyük Kadınlar 6 bin metre ve Büyük Erkekler 10 bin metre olmak üzere 4 kategoride yarıştı. Yarışlarda kulüp sporcuları ferdi ve takım halinde mücadele etti. Kros yarışlarının bitiş noktasında bazı sporcular nefes almakta güçlük çekti.

Sağlık ekipleri baygınlık geçiren sporculara müdahale etti. Kulüplerarası Kros Ligi yarışmalarına,  Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay  Zafer Uğur,  Jandarma Alay Komutanı Albay Selami Akşit,  TürkiyeAtletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek'in yanı sıra 56 kulüpten 295 sporcu katıldı.

Yarışmalar sonucunda, 4 bin metre Genç Kadınlarda,  Gaziantep  ŞölenÇikolataları Spor Kulübü Latife Güneş birinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor KulübüEmine Akbingöl ikinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor Kulübü Derya Kunur üçüncü oldu. 6 bin metre Genç Erkeklerde,  Darıca Atletizm Spor Kulübünden Ramazan Barboros birinci,  Darıca Atletizm Spor Kulübünden Sezgin Ataç ikinci,  İstanbul  Fenerbahçe Spor Kulübünden Ömer Amaçtan üçüncü oldu. 6 bin metre Büyük Kadınlarda,  Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Esma Aydemir birinci,  Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan  Özlem Kaya ikinci ve  Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Sevilay Eytemiş üçüncü olarak takım halinde birinciliği elde etti. 10 bin metre Büyük Erkeklerde,  İstanbul  Başakşehir Spor Kulübü'nden  Ramazan Özdemir birinci,  İstanbul  BaşakşehirSpor Kulübü'nden Alper Demir ikinci ve  Ankara Büyükşehir Belediye EGO Spor Kulübü'nden Getaye Fısseha Gelaw üçüncü oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar, 'Bir adam mücadelenin sonunda terinin son damlasını akıtmışsa, o daha muteber olur. Eğer siz müsabaka bittiğinde hala yürüyecek, koşacak bir gücünüz, bir kapasiteniz varsa o zaman yarışlar içerisinde kapasitenizi tam vermemişsinizdir. Bütün gücünü kullandığı için finişi bitirdikten sonra yere yatmak zorunda, dinlenmek zorunda, oturmak zorunda daha sonra kalkıp devam etmek zorundaki o onun koştuğunun gücünü sarf ettiğinin işaretidir' dedi.

Kros yarışlarının sonunda dereceye giren sporcular ödüllerini  Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay  Zafer Uğur ve  TürkiyeAtletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintamar'ın elinden aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.