Sanayiyi şahlandıracak 14 hamle

21.12.2015 - 08:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sanayiyi şahlandıracak 14 hamle

Hükümet, büyüme stratejisinin önemli ayağını oluşturan teknoloji ve yenilik geliştirme kapasitesinin artırılması konusunda kolları sıvadı.

Hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi bugünEkonomi Koordinasyon Kurulu'na sunulacak. Atılacak 14 önemli adımla teknolojiye yatırım teşvik edilirken, hem sanayi hem de istihdam canlanacak:   Ar-Ge, tasarım alanında erken aşamaya yönelik destek fonu kuruluyor.   Girişimci için kredi garanti mekanizması oluşturuluyor.   TÜBİTAK özel sektöre destek veren kurum haline getiriliyor.   Bilişim Vadisi'nin ilk etabı Temmuz 2016'da kapılarını açıyor.   OSB'ler yeniden yapılandırılıyor.   Yabancı uzmana kolaylık getiriliyor.   İnorganik kimya, biyoyakıt, gibi alanlarda Ar-Ge faaliyetleri teşvik ediliyor. Elektrikli araçlar için batarya üretimi gerçekleştiriliyor.   Serbest bölgelerin cazibesi artırılıyor.   Yerli makine üreticilerinin rekabet gücünü artıracak finansal mekanizmalar oluşturuluyor.   Tasarım merkezleri destekleniyor.   Sınai mülkiyet ve yönetimiyle ilgili yayın yapacak Teknoloji Transfer Platformukuruluyor.   Öncelikli sektörlerde teknolojik ürün yatırımları destekleniyor.   Bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik Ar-Ge, yenilikçilik ve ihracat teşvikleri belirlenecek öncelikli alanlarda uygulanacak.   4.5G ve 5G Ar-Ge çalışmaları desteklenecek.   
Hükümet, büyüme stratejisinin önemli ayağını oluşturan teknoloji ve yenilik geliştirme kapasitesinin artırılması konusunda kolları sıvadı.

Hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi bugün Koordinasyon Kurulu'na sunulacak. Atılacak 14 önemli adımla teknolojiye yatırım teşvik edilirken, hem  hem de istihdam canlanacak: 
 Ar-Ge, tasarım alanında erken aşamaya yönelik destek fonu kuruluyor. 
 Girişimci için kredi garanti mekanizması oluşturuluyor. 
 TÜBİTAK özel sektöre  veren kurum haline getiriliyor. 
 Bilişim Vadisi'nin ilk etabı Temmuz 2016'da kapılarını açıyor. 
 OSB'ler yeniden yapılandırılıyor. 
 Yabancı uzmana kolaylık getiriliyor
 İnorganik kimya, biyoyakıt, gibi alanlarda Ar-Ge faaliyetleri teşvik ediliyor. Elektrikli araçlar için batarya üretimi gerçekleştiriliyor. 
 Serbest bölgelerin cazibesi artırılıyor. 
 Yerli makine üreticilerinin rekabet gücünü artıracak finansal mekanizmalar oluşturuluyor. 
 Tasarım merkezleri destekleniyor. 
 Sınai mülkiyet ve yönetimiyle ilgili yayın yapacak Teknoloji Transfer Platformukuruluyor. 
 Öncelikli sektörlerde teknolojik ürün yatırımları destekleniyor. 
 Bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik Ar-Ge, yenilikçilik ve ihracat teşvikleri belirlenecek öncelikli alanlarda uygulanacak. 
 4.5G ve 5G Ar-Ge çalışmaları desteklenecek. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.