SARIBAY 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Kocaeli 27.12.2016 - 14:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SARIBAY 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılını değerlendirdi. Ülke ve kent gündemine değinen Sarıbay, 2017 yılında yeni binalarına geçeceklerini söyledi.

  YILBAŞINDA YOK CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılını değerlendirdi. Yahya Kaptan’da bulunan Lukka Kafe’de gerçekleşen basın açıklamasına İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ve il yönetiminden Ali Akdemir, Emre Andız, Naim Keskin katıldı. Ülke ve kent gündemine değinen Sarıbay, 2017 yılında yeni binalarına geçeceklerini söyledi. Öte yandan Sarıbay, yılbaşında Almanya’da ailesinin yanında olacağını söyledi 1 AY SARKACAK Sarıbay geçen sene bugün başkan seçildiğimi ifade ederek,”Geçen sene bu saatlerde çok heyecanlıydım. İki il seçimini kaybetmiş ve üçüncü kez aday olan bir il başkanı olarak fazlasıyla heyecanlanmıştım. Ama ne olursa olsun bu seçimi alacağım demiştim. Seçimden önce ilk sözüm bu partiye il binası kazandıracağımdı. Sözümüzü tuttuk. Yılbaşı öncesinde kazandıracaktık ama ustalar işi geciktirdi. Sanırım bir ay daha uzadı. Yapım işinde çok teknik destek aldık. 80 kişilik toplantı salonumuz ve 40 kişilik yönetim kurulu toplantı salonu var. Bekleme salonlarımız var” dedi. İYİNİN YANINDA OLDUK “Bu yıl içinde kesinlikle iyi olanın yanında olduk” diyen Sarıbay, ”İllaki muhalefet yapacağız karşı çıkacağız anlayışını benimsemedik. Yerel yönetimlerin yaptıklarını destekledik. Çöp fabrikası ile ilgili görüşlerimizi söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda STK’lardan, akademisyenlerden destek alarak bir hazırlık çalışmaları yapmalarını öneriyorum. Ama bunlarda biz yaparız olur mantığı var” şeklinde konuştu. TERÖRE LANET MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ Sarıbay şunları söyledi: “Pazar günü teröre lanet mitingi oldu. O günde bizim İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümüydü. Bize taziye mesajı vermediler doğal olarak bizde organizasyona katılmadık. Vali bey, siyasi parti temsilcileri ve STK’ların duyarlı olması lazım. Ulu orta her şey için taziye yayınların bunu gözde kaçırdığını düşünüyorum. Umarım bundan sonra daha dikkatli olurlar.” TEK MADDE OLACAK Başkanlık sistemi ve referanduma değinen Sarıbay, ”Bazıları bize soruyor ne yapıyorsunuz diye bu akşam sabaha verilecek bir karar değil. 7 Ocak’ta Ankara’da il başkanları toplantısı olacak. Tek maddeli örgütlerin nasıl çalışması gerektiğini konuşulacak. Referanduma giderken ne yapmalıyız, ne söylemeliyiz bilgilendirecekler. Parlamentodan geçebilir. Ama CHP hem Kocaeli hem de bütün illerde seferberlik ilan edecektir. Bizden çok geriden olan ülkelerde başkanlık sistemi var. Bu sistem yüzümüzün Batı’ya dönüşünü engeller”  açıklamasında bulundu. 
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılını değerlendirdi. Ülke ve kent gündemine değinen Sarıbay, 2017 yılında yeni binalarına geçeceklerini söyledi.

 

YILBAŞINDA YOK

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılını değerlendirdi. Yahya Kaptan’da bulunan Lukka Kafe’de gerçekleşen basın açıklamasına İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ve il yönetiminden Ali Akdemir, Emre Andız, Naim Keskin katıldı. Ülke ve kent gündemine değinen Sarıbay, 2017 yılında yeni binalarına geçeceklerini söyledi. Öte yandan Sarıbay, yılbaşında Almanya’da ailesinin yanında olacağını söyledi

1 AY SARKACAK

Sarıbay geçen sene bugün başkan seçildiğimi ifade ederek,”Geçen sene bu saatlerde çok heyecanlıydım. İki il seçimini kaybetmiş ve üçüncü kez aday olan bir il başkanı olarak fazlasıyla heyecanlanmıştım. Ama ne olursa olsun bu seçimi alacağım demiştim. Seçimden önce ilk sözüm bu partiye il binası kazandıracağımdı. Sözümüzü tuttuk. Yılbaşı öncesinde kazandıracaktık ama ustalar işi geciktirdi. Sanırım bir ay daha uzadı. Yapım işinde çok teknik destek aldık. 80 kişilik toplantı salonumuz ve 40 kişilik yönetim kurulu toplantı salonu var. Bekleme salonlarımız var” dedi.

İYİNİN YANINDA OLDUK

“Bu yıl içinde kesinlikle iyi olanın yanında olduk” diyen Sarıbay, ”İllaki muhalefet yapacağız karşı çıkacağız anlayışını benimsemedik. Yerel yönetimlerin yaptıklarını destekledik. Çöp fabrikası ile ilgili görüşlerimizi söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda STK’lardan, akademisyenlerden destek alarak bir hazırlık çalışmaları yapmalarını öneriyorum. Ama bunlarda biz yaparız olur mantığı var” şeklinde konuştu.

TERÖRE LANET MİTİNGİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sarıbay şunları söyledi: “Pazar günü teröre lanet mitingi oldu. O günde bizim İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümüydü. Bize taziye mesajı vermediler doğal olarak bizde organizasyona katılmadık. Vali bey, siyasi parti temsilcileri ve STK’ların duyarlı olması lazım. Ulu orta her şey için taziye yayınların bunu gözde kaçırdığını düşünüyorum. Umarım bundan sonra daha dikkatli olurlar.”

TEK MADDE OLACAK

Başkanlık sistemi ve referanduma değinen Sarıbay, ”Bazıları bize soruyor ne yapıyorsunuz diye bu akşam sabaha verilecek bir karar değil. 7 Ocak’ta Ankara’da il başkanları toplantısı olacak. Tek maddeli örgütlerin nasıl çalışması gerektiğini konuşulacak. Referanduma giderken ne yapmalıyız, ne söylemeliyiz bilgilendirecekler. Parlamentodan geçebilir. Ama CHP hem Kocaeli hem de bütün illerde seferberlik ilan edecektir. Bizden çok geriden olan ülkelerde başkanlık sistemi var. Bu sistem yüzümüzün Batı’ya dönüşünü engeller”  açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.