19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SARIBAY; “MECLİSTEN DE İSTİFA EDİN”

Gebze 01.05.2016 - 11:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SARIBAY; “MECLİSTEN DE İSTİFA EDİN”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partiden istifa eden meclis üyelerinin meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini ifade etti CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, parti binasında düzenlediği Basın açıklamasında Sarıbay’ın yanı sıra CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve parti üyeleri de yer aldı. EGEMENLİĞİN TEMELİ Sarıbay açıklamasında şunları söyledi: “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesi yalnızca kendi görüşleri değil, AKP’nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir. Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir. Laiklik milli egemenlik ilkesinin de temelidir. BÖLÜCÜ GİRİŞİM Laiklik aynı zamanda cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hangi mezhepten, hangi inanıştan, hangi düşünceden olursa olsun, bütün vatandaşların eşit haklara sahip olmasının garantisidir. Bu ülkede hiç kimse cinsiyeti, mezhebi, inancı veya düşüncesi sebebiyle bir diğerinden üstün değildir. Bütün vatandaşlar kanun önünde eşit haklara sahiptir. Laiklik ilkesiyle devlet bütün inanışlara, bütün mezheplere eşit mesafede olur. Laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik her çaba aynı zamanda birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik bölücü bir girişimdir.” ZARAR VERECEKTİR Sarıbay’ın ardından konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Laiklik ile ilgili tartışmaları açmak çok yersiz. Türkiye her zaman laikti ve her zaman laik kalacak. CHP tüm kadrolarıyla bu konuda mücadele etmiştir ve etmeye devam edecektir. Onlar yıllardır laikliği kaldırmanın hesabını yaptılar. Bunun sonuçları da işte Karaman’da olan olaylardır. Orada masum çocukların neler yaşadığını gördük. Amaçları bu olayların üzerini değiştirmek ve gündem değiştirmektir. Her zaman izledikleri politika budur. Laiklik hiçbir şekilde tartışılamaz. Bu ülkemize büyük bir zarar verecektir” açıklamasında bulundu. BAŞKA ARAYIŞLAR Açıklama sonrası Gebze’deki istifalarla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Gebze’deki istifalarla ilgili biz o arkadaşlarımızla ilgili hiçbir zaman peşin hüküm vermedik. Biz o arkadaşlara her zaman anlayışlı olduk. Ancak arkadaşlar başka arayışlar peşinde oldular. Partiden istifa ettiler ancak meclisten de istifa etmeleri gerekir, o yüzden hiç konuşmamalılar. Önce meclisten istifa edip sonra konuşsunlar” dedi. Ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda parti olarak alanda olacaklarını dile getirerek, “Saat 12.00’ de Sabri Yalım Parkı’nda olacağız” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partiden istifa eden meclis üyelerinin meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini ifade etti

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, parti binasında düzenlediği Basın açıklamasında Sarıbay’ın yanı sıra CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve parti üyeleri de yer aldı.

EGEMENLİĞİN TEMELİ

Sarıbay açıklamasında şunları söyledi: “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesi yalnızca kendi görüşleri değil, AKP’nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir. Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir. Laiklik milli egemenlik ilkesinin de temelidir.

BÖLÜCÜ GİRİŞİM

Laiklik aynı zamanda cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hangi mezhepten, hangi inanıştan, hangi düşünceden olursa olsun, bütün vatandaşların eşit haklara sahip olmasının garantisidir. Bu ülkede hiç kimse cinsiyeti, mezhebi, inancı veya düşüncesi sebebiyle bir diğerinden üstün değildir. Bütün vatandaşlar kanun önünde eşit haklara sahiptir. Laiklik ilkesiyle devlet bütün inanışlara, bütün mezheplere eşit mesafede olur. Laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik her çaba aynı zamanda birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik bölücü bir girişimdir.”

ZARAR VERECEKTİR

Sarıbay’ın ardından konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Laiklik ile ilgili tartışmaları açmak çok yersiz. Türkiye her zaman laikti ve her zaman laik kalacak. CHP tüm kadrolarıyla bu konuda mücadele etmiştir ve etmeye devam edecektir. Onlar yıllardır laikliği kaldırmanın hesabını yaptılar. Bunun sonuçları da işte Karaman’da olan olaylardır. Orada masum çocukların neler yaşadığını gördük. Amaçları bu olayların üzerini değiştirmek ve gündem değiştirmektir. Her zaman izledikleri politika budur. Laiklik hiçbir şekilde tartışılamaz. Bu ülkemize büyük bir zarar verecektir” açıklamasında bulundu.

BAŞKA ARAYIŞLAR

Açıklama sonrası Gebze’deki istifalarla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Gebze’deki istifalarla ilgili biz o arkadaşlarımızla ilgili hiçbir zaman peşin hüküm vermedik. Biz o arkadaşlara her zaman anlayışlı olduk. Ancak arkadaşlar başka arayışlar peşinde oldular. Partiden istifa ettiler ancak meclisten de istifa etmeleri gerekir, o yüzden hiç konuşmamalılar. Önce meclisten istifa edip sonra konuşsunlar” dedi. Ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda parti olarak alanda olacaklarını dile getirerek, “Saat 12.00’ de Sabri Yalım Parkı’nda olacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.