SARIBAY: “SİYASET NORMALLEŞMELİ”

Kocaeli 09.11.2016 - 13:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SARIBAY: “SİYASET NORMALLEŞMELİ”

Partisinin il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulması hukuksuzluktur. Seçimle gelen seçimle gitmeli" dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıbay, HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulmalarını doğru bulmadığını, FETÖ ile mücadele adı altında AK Parti iktidarının kendisine karşı olan herkesi cezaevlerine attığını ve KEV hakkındaki görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. TEK KİŞİ İLE YÖNETİLİYOR Konuşmasının başında ülke siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıbay, "Her defasında aynı sözlerle konuşmamıza başlıyoruz. Ülkemizin durumu iyi değil, hukuksuzluk hat safhada. Son zamanlarda ülkemizde 'yok canım o kadar da değil' dediğimiz her şey oluyor. HDP'li vekillere yapılan muameleyi kabul etmiyoruz. Parlamentoda görev alan kişiler cezaevlerinde olmamalı. Milletvekillerinin kaçma ihtimali olmadığı için kendileri cezaevlerinde olmamalı. HDP legal bir partidir. Parlamentoda yer almaya hak kazanan bir parti ancak milletin oyu ile gitmelidir. Türkiye artık sadece tek kişinin aldığı kararla yönetiliyor. Tabiri caizse tuz koktu" dedi. HERKESİ ALMAYA BAŞLADILAR Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonları da değerlendiren Sarıbay, "Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılanlar da kabul edilebilir bir şey değil. Cumhuriyet Gazetesi'nin bende 55 senedir anısı var. 1 kişinin buyruğu ile FETÖ'ye yardım edildiği gerekçesi ile gazeteye kayyum atama noktasına kadar geldi. Siyasi iktidar iyiye doğru gitmiyor. OHAL'i ilan ederken FETÖ ile mücadele edeceklerini sanıyorduk ama kendilerine karşı olan herkesi almaya başladılar" sözlerini kullandı. ÜNLÜ'YE KATILMIYORUM MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün önceki gün yaptığı basın açıklamasında 'HDP'li vekillerin cezaevlerinde olmasını destekliyoruz. CHP'lilerin de bizim gibi düşündüğünü söylüyorum" sözlerine cevap veren Başkan Sarıbay, "Biz FETÖ'cüler dahil HDP'liler dahil herkesin adil yargılanmasını istiyoruz. Hukuk içinde yargılanma yapılmalı. HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulması doğru değildir. Türkiye’de siyasetin normalleşmesi lazım. Normalleşmesi demek HDP'nin de siyaset sayesinde olmasıdır. Öte yandan HDP'nin de PKK ile arasına sınır çekilmeli. Bu açıdan Aydın Ünlü'nün görüşüne katılmıyorum" dedi. Sarıbay, konuşmasının sonunda Trabzon'daki il başkanları toplantısı sırasında kendisine vekalet edecek kişinin Yönetim Kurulu üyesi Birkan Koçak olacağını söyledi.  
Partisinin il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulması hukuksuzluktur. Seçimle gelen seçimle gitmeli" dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıbay, HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulmalarını doğru bulmadığını, FETÖ ile mücadele adı altında AK Parti iktidarının kendisine karşı olan herkesi cezaevlerine attığını ve KEV hakkındaki görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

TEK KİŞİ İLE YÖNETİLİYOR

Konuşmasının başında ülke siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıbay, "Her defasında aynı sözlerle konuşmamıza başlıyoruz. Ülkemizin durumu iyi değil, hukuksuzluk hat safhada. Son zamanlarda ülkemizde 'yok canım o kadar da değil' dediğimiz her şey oluyor. HDP'li vekillere yapılan muameleyi kabul etmiyoruz. Parlamentoda görev alan kişiler cezaevlerinde olmamalı. Milletvekillerinin kaçma ihtimali olmadığı için kendileri cezaevlerinde olmamalı. HDP legal bir partidir. Parlamentoda yer almaya hak kazanan bir parti ancak milletin oyu ile gitmelidir. Türkiye artık sadece tek kişinin aldığı kararla yönetiliyor. Tabiri caizse tuz koktu" dedi.

HERKESİ ALMAYA BAŞLADILAR

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonları da değerlendiren Sarıbay, "Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılanlar da kabul edilebilir bir şey değil. Cumhuriyet Gazetesi'nin bende 55 senedir anısı var. 1 kişinin buyruğu ile FETÖ'ye yardım edildiği gerekçesi ile gazeteye kayyum atama noktasına kadar geldi. Siyasi iktidar iyiye doğru gitmiyor. OHAL'i ilan ederken FETÖ ile mücadele edeceklerini sanıyorduk ama kendilerine karşı olan herkesi almaya başladılar" sözlerini kullandı.

ÜNLÜ'YE KATILMIYORUM

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün önceki gün yaptığı basın açıklamasında 'HDP'li vekillerin cezaevlerinde olmasını destekliyoruz. CHP'lilerin de bizim gibi düşündüğünü söylüyorum" sözlerine cevap veren Başkan Sarıbay, "Biz FETÖ'cüler dahil HDP'liler dahil herkesin adil yargılanmasını istiyoruz. Hukuk içinde yargılanma yapılmalı. HDP'li vekillerin cezaevlerinde tutulması doğru değildir. Türkiye’de siyasetin normalleşmesi lazım. Normalleşmesi demek HDP'nin de siyaset sayesinde olmasıdır. Öte yandan HDP'nin de PKK ile arasına sınır çekilmeli. Bu açıdan Aydın Ünlü'nün görüşüne katılmıyorum" dedi. Sarıbay, konuşmasının sonunda Trabzon'daki il başkanları toplantısı sırasında kendisine vekalet edecek kişinin Yönetim Kurulu üyesi Birkan Koçak olacağını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.