19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SARIBAY; ZEYTİNOĞLU TAM BİR TÜCCAR

Kocaeli 02.03.2016 - 10:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SARIBAY; ZEYTİNOĞLU TAM BİR TÜCCAR

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Derince Limanı’nın doldurulmasına destek veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nu eleştirdi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar. Bu kenti düşünmüyor” dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun Derince Limanı’nın dolgusuna verdiği desteği eleştirdi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar gibi davranıyor. Yaptığı açıklama kenti düşünmediğini gösteriyor” diye konuştu. O BİZİ SEVMİYOR CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi. Sarıbay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı tanımıyorum bu kararı tanımıyorum açıklamalarını üzüntüyle karşıladık. Biz CHP olarak cumhurbaşkanını sahiplenmek istiyoruz. Ama o bizi sevmiyor ve istemiyor. Cumhurbaşkanımız hepimizin cumhurbaşkanı olduğunu halkımızı kucaklaması gerekiyor. Bizi sevip sevmemesini de geçiyorum. Fakat anayasayı tanımak zorunda. Bu açıklamalar son derece yakışıksız kalmıştır” dedi. SÖZÜNÜN ARKASINDA DURAMADI Sarıbay, “Derince Safi Port limanında gençlik kollarımızın bir eylemi oldu. AK Parti iktidarı ne yazık ki yeşile ve denize düşman. Hereke’de denize küsüz Dilovası’nda denize küsüz şimdi de İzmit’te denize küsüyoruz. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu artık dolguya izin vermeyeceğiz demişti. Ama ne yazık ki sözünün arkasında durmadı. Şimdi Derince’de bir doldurma çalışması var. Bu tüm doğal dengeyi bozacak. Biz çevre dostu parti olarak nasıl Cerrattepe’de yeşilin katledilmesine karşıysak burada da liman dolgusuna karşıyız” ifadelerini kullandı. ZEYTİNOĞLU’NA YÜKLENDİ İl Başkanı Cengiz Sarıbay, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na yüklendi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar. Bu açıklama kentimizi hiç düşünmediğini göstermektedir. Kendisinin Yeniköy’de yaptığı liman kanunsuz olduğu gerekçesiyle elinden alındı. Şimdi de Safi Port’tan bir çıkarı var sanırım. Derince Limanı’nda dolguya olmazsa olmaz demesi gerçekten vahim bir durumdur. Kendisinin bu açıklamaları bizi üzdü” şeklinde konuştu. GENEL MERKEZİ ELEŞTİRMEYİN CHP İl Örgütü tarafından 6 Mart tarihinde düzenlenecek “CHP Hafızasını Topluyor” toplantısıyla ilgili bilgiler veren İl Başkanı Sarıbay, “CHP Hafızasını Topluyor toplantısında genel merkezi eleştirmeyeceğiz. Bu bizim kendi içimize yönelik bir toplantı olacak. Biz eleştirileceğiz. Çünkü bu genel merkezin düzenlediği bir toplantı değil. Kente dair sorunları ve kendi içimizdeki sorunları konuşacağız” açıklamasında bulundu.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Derince Limanı’nın doldurulmasına destek veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nu eleştirdi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar. Bu kenti düşünmüyor” dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun Derince Limanı’nın dolgusuna verdiği desteği eleştirdi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar gibi davranıyor. Yaptığı açıklama kenti düşünmediğini gösteriyor” diye konuştu.


O BİZİ SEVMİYOR
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi. Sarıbay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı tanımıyorum bu kararı tanımıyorum açıklamalarını üzüntüyle karşıladık. Biz CHP olarak cumhurbaşkanını sahiplenmek istiyoruz. Ama o bizi sevmiyor ve istemiyor. Cumhurbaşkanımız hepimizin cumhurbaşkanı olduğunu halkımızı kucaklaması gerekiyor. Bizi sevip sevmemesini de geçiyorum. Fakat anayasayı tanımak zorunda. Bu açıklamalar son derece yakışıksız kalmıştır” dedi.

SÖZÜNÜN ARKASINDA DURAMADI
Sarıbay, “Derince Safi Port limanında gençlik kollarımızın bir eylemi oldu. AK Parti iktidarı ne yazık ki yeşile ve denize düşman. Hereke’de denize küsüz Dilovası’nda denize küsüz şimdi de İzmit’te denize küsüyoruz. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu artık dolguya izin vermeyeceğiz demişti. Ama ne yazık ki sözünün arkasında durmadı. Şimdi Derince’de bir doldurma çalışması var. Bu tüm doğal dengeyi bozacak. Biz çevre dostu parti olarak nasıl Cerrattepe’de yeşilin katledilmesine karşıysak burada da liman dolgusuna karşıyız” ifadelerini kullandı.

ZEYTİNOĞLU’NA YÜKLENDİ
İl Başkanı Cengiz Sarıbay, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’na yüklendi. Sarıbay, “KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tam bir tüccar. Bu açıklama kentimizi hiç düşünmediğini göstermektedir. Kendisinin Yeniköy’de yaptığı liman kanunsuz olduğu gerekçesiyle elinden alındı. Şimdi de Safi Port’tan bir çıkarı var sanırım. Derince Limanı’nda dolguya olmazsa olmaz demesi gerçekten vahim bir durumdur. Kendisinin bu açıklamaları bizi üzdü” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZİ ELEŞTİRMEYİN
CHP İl Örgütü tarafından 6 Mart tarihinde düzenlenecek “CHP Hafızasını Topluyor” toplantısıyla ilgili bilgiler veren İl Başkanı Sarıbay, “CHP Hafızasını Topluyor toplantısında genel merkezi eleştirmeyeceğiz. Bu bizim kendi içimize yönelik bir toplantı olacak. Biz eleştirileceğiz. Çünkü bu genel merkezin düzenlediği bir toplantı değil. Kente dair sorunları ve kendi içimizdeki sorunları konuşacağız” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.