Sarı; “Zararımızı karşılamaya çalışıyoruz!”

Kocaeli 02.10.2018 - 13:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sarı; “Zararımızı karşılamaya çalışıyoruz!”

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Biz kar etmek için bir girişimde bulunmadık. Zararımızı karşılamak adına hareket ettik. Ben Valimize bir dosya hazırlayıp sunacağım. Sanırım Valimiz de rakamları görünce bize hak verecektir” dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’de 1.25 TL’den satılan 250 gram ekmeğin gramajını 200 grama indiren zam kararına itiraz edeceklerini söylemişti. Vali Aksoy, “Halk tipi ekmeğe zam kararına önce komisyon nezdinde itiraz edeceğiz. Sonuç alamazsak, önceki valiler döneminde olduğu gibi yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı. Vali Aksoy’un ekmek zammı konusundaki açıklamaları üzerine Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da, “Biz kar etmek için bir girişimde bulunmadık. Zararımızı karşılamak adına hareket ettik. Ben Valimize bir dosya hazırlayıp sunacağım. Sanırım Valimiz de rakamları görünce bize hak verecektir.” açıklamasında bulundu. CAN SUYU VERDİK Ülkede her şeye zam geldiği gibi, bu zamlardan fırıncıların da etkilendiğini belirten Sarı, “Doğalgaza yüzde 40 zam geldi. Unun çuvalı 70 TL’den 110 TL’ye çıktı. Biz ekmeğimizden 40 gram düşürerek kazanç sağlamaya çalışmadık. Fırıncıların zararını karşılamaya çalıştık. Benim 500 tane üyem var. Bizim yaptığımız fırıncılara can suyu vermek. Valiliğe bağlı müdürlükler de var komisyonda. 40 gün önceki fiyatlarla dahi yapılan araştırmada, 250 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 22 kuruş ediyor. Bu rakam ortadayken, ekmeği 40 gram düşürmeyi tartışmayı doğru bulmuyoruz.” diye konuştu. DOSYA VERECEĞİM Matematik her yerde aynıdır. Rakamları görünce Vali Bey’in de ikna olacağını zannediyorum. Sadece bizde değil, 18 ilde ekmeğe zam uygulandı. Bu şehirlerin hiçbirinde, Valilikler mahkemeye gitme kararı almadılar. Un, tuz, doğalgaz, maya hep zamlanmış. Sayın Vali’ye raporu sunduğumda, amacımızın kar olmadığını anlayacağını düşünüyorum.” dedi.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Biz kar etmek için bir girişimde bulunmadık. Zararımızı karşılamak adına hareket ettik. Ben Valimize bir dosya hazırlayıp sunacağım. Sanırım Valimiz de rakamları görünce bize hak verecektir” dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’de 1.25 TL’den satılan 250 gram ekmeğin gramajını 200 grama indiren zam kararına itiraz edeceklerini söylemişti. Vali Aksoy, “Halk tipi ekmeğe zam kararına önce komisyon nezdinde itiraz edeceğiz. Sonuç alamazsak, önceki valiler döneminde olduğu gibi yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı. Vali Aksoy’un ekmek zammı konusundaki açıklamaları üzerine Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da, “Biz kar etmek için bir girişimde bulunmadık. Zararımızı karşılamak adına hareket ettik. Ben Valimize bir dosya hazırlayıp sunacağım. Sanırım Valimiz de rakamları görünce bize hak verecektir.” açıklamasında bulundu.

CAN SUYU VERDİK

Ülkede her şeye zam geldiği gibi, bu zamlardan fırıncıların da etkilendiğini belirten Sarı, “Doğalgaza yüzde 40 zam geldi. Unun çuvalı 70 TL’den 110 TL’ye çıktı. Biz ekmeğimizden 40 gram düşürerek kazanç sağlamaya çalışmadık. Fırıncıların zararını karşılamaya çalıştık. Benim 500 tane üyem var. Bizim yaptığımız fırıncılara can suyu vermek. Valiliğe bağlı müdürlükler de var komisyonda. 40 gün önceki fiyatlarla dahi yapılan araştırmada, 250 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 22 kuruş ediyor. Bu rakam ortadayken, ekmeği 40 gram düşürmeyi tartışmayı doğru bulmuyoruz.” diye konuştu.

DOSYA VERECEĞİM

Matematik her yerde aynıdır. Rakamları görünce Vali Bey’in de ikna olacağını zannediyorum. Sadece bizde değil, 18 ilde ekmeğe zam uygulandı. Bu şehirlerin hiçbirinde, Valilikler mahkemeye gitme kararı almadılar. Un, tuz, doğalgaz, maya hep zamlanmış. Sayın Vali’ye raporu sunduğumda, amacımızın kar olmadığını anlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.