Sarıbay: Adaylar ön seçimle belirlenecek!

Siyaset 28.08.2018 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sarıbay: Adaylar ön seçimle belirlenecek!

Yerel seçim çalışmaları kapsamında adayları belirleme yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız. Hedefimiz 13'te 13" dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yerel seçim çalışmaları ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramı’nın ardından yerel seçim çalışmalarına yeniden hız vereceklerini belirten İl Başkanı Sarıbay, adayları nasıl belirleyeceklerini de açıkladı. Kim aday olursa olsun tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirten Sarıbay, "Partimizdeki 27 bin kayıtlı üyemiz benim gönlümdeki aday. Birini diğerine tercih etmem. Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız” dedi. ERKEN KURULTAYI RAFA KALDIRDIK Açıklamasında Sarıbay, "Araya tatil girdi. Erken kurultay imza kampanyası başlatıldı. Ardından yine bayram girdi. Bir durgunluk var, ama önümüzdeki haftadan itibaren yerel seçimlerle ilgili ilçelerimizle koordineli bir şekilde çalışmalarımız başlayacak. Erken kurultayı da rafa kaldırdık. Artık partimiz yerel seçimlere yönelecek" dedi. ADAYLARIMIZI KAMUOYU BELİRLEYECEK Adayların hangi yöntemle belirleneceğini açıklayan Sarıbay, "Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız. Adaylarımızı kamuoyu yoklamasına göre belirleyeceğiz. Komisyon merkezimiz, yerel yönetimleri izleme komisyonu raporları doğrultusunda çalışmalarımız, kampanyalar başlatılacak" dedi. 27 BİN ÜYEMİZ BENİM ADAYIM SHP eski İl Başkanı Keramettin Gençtürk'ün Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı hakkında da konuşan Sarıbay, "Keramettin Gençtürk partimize emek vermiş, partide kendini kanıtlamış bir büyüğümüz. Başka kim aday çıkar bilemiyorum tabi. Partimizdeki 27 bin kayıtlı üyemiz benim gönlümdeki aday. Birini diğerine tercih etmem. Başarılı il başkanı olarak anılmak istediğim için kim ön plana çıkarsa onu desteklerim. Hepsine aynı derecede yakınım, aynı derecede uzağım” şeklinde konuştu. HEDEFİMİZ 13'TE 13 Derince'de adaylık için adı geçen Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe ile ilgili ise, "Sertif Gökçe’ye de diğer adaylar gibi bakıyorum. Kiminle daha çok oy alıp kazanacaksak ona da aynı şekilde bakıyorum" ifadesini kullandı. Kendisinin de adaylık düşünmediğini bir kez daha vurgulayan Sarıbay, "Önceden de açıklamıştım. Ben adaylık düşünmüyorum. İl başkanı olarak bir dahaki döneme kadar görevimi yürüteceğim. Yerel seçimlerde hedefimiz 13’te 13” şeklinde konuştu. KANDIRA'YA ÖNCE KAYYUM, SONRA SEÇİM Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular ve yönetiminin istifasının ardından ilçeye kayyum yapacaklarını belirten Sarıbay, "Önce kayyum yapacağız. Sonra seçime gidecek. Eylül ayı içerisinde başkanımız belirlenecek" açıklamalarında bulundu. 
Yerel seçim çalışmaları kapsamında adayları belirleme yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız. Hedefimiz 13'te 13" dedi

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yerel seçim çalışmaları ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramı’nın ardından yerel seçim çalışmalarına yeniden hız vereceklerini belirten İl Başkanı Sarıbay, adayları nasıl belirleyeceklerini de açıkladı. Kim aday olursa olsun tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirten Sarıbay, "Partimizdeki 27 bin kayıtlı üyemiz benim gönlümdeki aday. Birini diğerine tercih etmem. Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız” dedi.

ERKEN KURULTAYI RAFA KALDIRDIK

Açıklamasında Sarıbay, "Araya tatil girdi. Erken kurultay imza kampanyası başlatıldı. Ardından yine bayram girdi. Bir durgunluk var, ama önümüzdeki haftadan itibaren yerel seçimlerle ilgili ilçelerimizle koordineli bir şekilde çalışmalarımız başlayacak. Erken kurultayı da rafa kaldırdık. Artık partimiz yerel seçimlere yönelecek" dedi.

ADAYLARIMIZI KAMUOYU BELİRLEYECEK

Adayların hangi yöntemle belirleneceğini açıklayan Sarıbay, "Bütün ilçelerde ön seçim yapacağız. Partilerimizden çıkacak ilk üç adayı kamuoyuna soracağız. Adaylarımızı kamuoyu yoklamasına göre belirleyeceğiz. Komisyon merkezimiz, yerel yönetimleri izleme komisyonu raporları doğrultusunda çalışmalarımız, kampanyalar başlatılacak" dedi.

27 BİN ÜYEMİZ BENİM ADAYIM

SHP eski İl Başkanı Keramettin Gençtürk'ün Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı hakkında da konuşan Sarıbay, "Keramettin Gençtürk partimize emek vermiş, partide kendini kanıtlamış bir büyüğümüz. Başka kim aday çıkar bilemiyorum tabi. Partimizdeki 27 bin kayıtlı üyemiz benim gönlümdeki aday. Birini diğerine tercih etmem. Başarılı il başkanı olarak anılmak istediğim için kim ön plana çıkarsa onu desteklerim. Hepsine aynı derecede yakınım, aynı derecede uzağım” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 13'TE 13

Derince'de adaylık için adı geçen Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe ile ilgili ise, "Sertif Gökçe’ye de diğer adaylar gibi bakıyorum. Kiminle daha çok oy alıp kazanacaksak ona da aynı şekilde bakıyorum" ifadesini kullandı. Kendisinin de adaylık düşünmediğini bir kez daha vurgulayan Sarıbay, "Önceden de açıklamıştım. Ben adaylık düşünmüyorum. İl başkanı olarak bir dahaki döneme kadar görevimi yürüteceğim. Yerel seçimlerde hedefimiz 13’te 13” şeklinde konuştu.

KANDIRA'YA ÖNCE KAYYUM, SONRA SEÇİM

Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular ve yönetiminin istifasının ardından ilçeye kayyum yapacaklarını belirten Sarıbay, "Önce kayyum yapacağız. Sonra seçime gidecek. Eylül ayı içerisinde başkanımız belirlenecek" açıklamalarında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.