19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sarıbay, “Ben değil, biz diyecektik”

Kocaeli 21.05.2018 - 14:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sarıbay, “Ben değil, biz diyecektik”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, belirlenen milletvekili aday listesinde yer bulamayan isimlere yönelik "Listeye hiçbir şekilde müdahalem olmadı. Listede ben niye yokum diyen partisine ihanet etmiş sayılır. Ben değil, biz diyecektik" dedi

CHP Kocaeli milletvekili aday listesinin ilk 10'u açıklandı. Bazı isimler listede yer bulamazken bazılarının listeye girmesi ise dikkat çekti. PM’den gelen bilgilere göre; ilk 3 sırada yer alan milletvekillerinden Haydar Akar 1'nci sıraya yerleşirken Fatma Kaplan Hürriyet 2'nci ve Tahsin Tarhan 3'üncü sırada yer aldı. 4'üncü sırada Muhip Kanko, 5'inci sırada Anıl Acurman, 6'ncı sırada Ebru Küçükaydın, 7'nci sırada Yeşim Akpınar, 8'inci sırada Orkun Utkubaş, 9'uncu sırada İsmail Demir, 10'uncu sırada ise Tamer Solakoğlu yer aldı. MYK'nın ardından toplanan Parti Meclisi itiraz etmezse liste oylanacak. Listede en dikkat çeken durum ise İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ilk 10’a girmemesi oldu. LİSTEDE ÖZEL BİR ÇABAM OLMADI Listeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Hiçbir adayın yer almasında veya almamasında özel bir çabam olmadı. Genel Merkez bana 13 isim belirleyin dedi. Biz de ilçelerden gelen aday listelerinin üzerinde hangi isimler çok yazılmışsa onları değerlendirdik" dedi. BEN DEĞİL BİZ DİYECEKTİK Devamında listeye giremeyen isimlerin tepki göstermesini eleştiren İl Başkanı Sarıbay, "44 aday adayı var. Tabi ki listeye giremeyen isimler olacak. Hiç kimsenin bu konuda şikayet etmeye hakkı yok. 'Efendim ben niye yokum' diyen partisine ihanet eder. Ben değil biz diyecektik. CHP bu partiye ihanet edenler hiçbir zaman affetmedi" şeklinde konuştu. PM ÜYESİ DİYE YAZILMIŞ OLABİLİR CHP milletvekili Haydar Akar'ın listede ilk sırada yer almasına yönelik ise, "Şu an Haydar Akar mı Fatma Kaplan mı birinci sırada biz de bilmiyoruz. Belki Haydar Akar, PM üyesi olduğu için birinci sıraya yazılmış olabilir" yanıtını verdi.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, belirlenen milletvekili aday listesinde yer bulamayan isimlere yönelik "Listeye hiçbir şekilde müdahalem olmadı. Listede ben niye yokum diyen partisine ihanet etmiş sayılır. Ben değil, biz diyecektik" dedi

CHP Kocaeli milletvekili aday listesinin ilk 10'u açıklandı. Bazı isimler listede yer bulamazken bazılarının listeye girmesi ise dikkat çekti. PM’den gelen bilgilere göre; ilk 3 sırada yer alan milletvekillerinden Haydar Akar 1'nci sıraya yerleşirken Fatma Kaplan Hürriyet 2'nci ve Tahsin Tarhan 3'üncü sırada yer aldı. 4'üncü sırada Muhip Kanko, 5'inci sırada Anıl Acurman, 6'ncı sırada Ebru Küçükaydın, 7'nci sırada Yeşim Akpınar, 8'inci sırada Orkun Utkubaş, 9'uncu sırada İsmail Demir, 10'uncu sırada ise Tamer Solakoğlu yer aldı. MYK'nın ardından toplanan Parti Meclisi itiraz etmezse liste oylanacak. Listede en dikkat çeken durum ise İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ilk 10’a girmemesi oldu.

LİSTEDE ÖZEL BİR ÇABAM OLMADI

Listeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Hiçbir adayın yer almasında veya almamasında özel bir çabam olmadı. Genel Merkez bana 13 isim belirleyin dedi. Biz de ilçelerden gelen aday listelerinin üzerinde hangi isimler çok yazılmışsa onları değerlendirdik" dedi.

BEN DEĞİL BİZ DİYECEKTİK

Devamında listeye giremeyen isimlerin tepki göstermesini eleştiren İl Başkanı Sarıbay, "44 aday adayı var. Tabi ki listeye giremeyen isimler olacak. Hiç kimsenin bu konuda şikayet etmeye hakkı yok. 'Efendim ben niye yokum' diyen partisine ihanet eder. Ben değil biz diyecektik. CHP bu partiye ihanet edenler hiçbir zaman affetmedi" şeklinde konuştu.

PM ÜYESİ DİYE YAZILMIŞ OLABİLİR

CHP milletvekili Haydar Akar'ın listede ilk sırada yer almasına yönelik ise, "Şu an Haydar Akar mı Fatma Kaplan mı birinci sırada biz de bilmiyoruz. Belki Haydar Akar, PM üyesi olduğu için birinci sıraya yazılmış olabilir" yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.