Sarıbay, “Büyükşehir’de İddialıyız”

Siyaset 28.03.2018 - 14:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sarıbay, “Büyükşehir’de İddialıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarıbay, “Biz Büyükşehirde çok iddialıyız. Yeter ki birbirimize inanalım. Ben kendime de örgütüme de güveniyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “1989 yılında CHP’nin belediye yönetimi başladı 2004 yılına kadar da sürdürdü.  Bu dönemde bizim belediye yönetimlerimiz 2,5 milyar dolara Yuvacık Barajı, Olimpik Buz Pisti, İZAYDAŞ, Belsa Plaza gibi birçok önemli yatırım yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘Kocaeli Türkiye’nin 10 yıl önünde’ demişti. Şimdi ise borçlu belediyelerde 12. Sıradayız. Ortasında deniz olan bir kentte deniz yoluyla ulaşım halen mümkün de değil. Tramvayımız var ama ulaşım master planımız yok. Kimin nerede ne yatırım yaptığı da belli değil. Ulaşım deyip ulaşamadıklarımızda da Gebze Karamürsel örneğini ele alıyoruz. Gebze’de Karamürsel’e köprüyü kullanırsak 105 TL ödeniyor. İstanbul’da Tuzla’dan Beylikdüzü’ne köprü dahil 75 TL. Ulaşımın Kocaeli’de pahalı olduğunun göstergesi.” GEBZE’DE TRAFİK BİTİK DURUMDA Gebze’de de aynı şekilde trafik bitik durumda.  Siz çiçekten böcekten başka bir şey yapamadınız. Kocaeli’nin hiçbir ilçesinde kent meydanı yok. Gebze’yi söylerler ama onlar daha meydan görmemişler. 15 seneden beri siz kent meydanı yapamamışsınız. İzmit’teki de yapılmadı. İZAYDAŞ dışarıdan gelen her türlü atığı yakmakta. Dışarıdan geleni almazsak belki de ikinci bir tesise gerek kalmaz. Ama şeffaf olun, nereden ne geliyor bir açıklayın. Halka bunları açıklayın. Hangi zehirli atığın geldiğini bilmemize hakkımız var. Bununla bağlantılı olarak kanser oranı Tükiye’de 12,9 Kocaeli’de 18,9 sadece Dilovası’nda ise yüzde 33,9. BÜYÜKŞEHİR’İ BELEDİYELERİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM Biz Büyükşehir’de çok iddialıyız. Her ilçeden dokümanlarımız var. Hangi ilçede ne eksik var bunları dosyalıyoruz. Her belediyede iddialı hale geldiğimizi göreceksiniz. Ben kendime de sizlere de güveniyorum. Büyükşehir’i de belediyeleri de alacağımıza inanıyorum. Yeter ki birbirimize inanalım.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarıbay, “Biz Büyükşehirde çok iddialıyız. Yeter ki birbirimize inanalım. Ben kendime de örgütüme de güveniyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “1989 yılında CHP’nin belediye yönetimi başladı 2004 yılına kadar da sürdürdü.  Bu dönemde bizim belediye yönetimlerimiz 2,5 milyar dolara Yuvacık Barajı, Olimpik Buz Pisti, İZAYDAŞ, Belsa Plaza gibi birçok önemli yatırım yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘Kocaeli Türkiye’nin 10 yıl önünde’ demişti. Şimdi ise borçlu belediyelerde 12. Sıradayız. Ortasında deniz olan bir kentte deniz yoluyla ulaşım halen mümkün de değil. Tramvayımız var ama ulaşım master planımız yok. Kimin nerede ne yatırım yaptığı da belli değil. Ulaşım deyip ulaşamadıklarımızda da Gebze Karamürsel örneğini ele alıyoruz. Gebze’de Karamürsel’e köprüyü kullanırsak 105 TL ödeniyor. İstanbul’da Tuzla’dan Beylikdüzü’ne köprü dahil 75 TL. Ulaşımın Kocaeli’de pahalı olduğunun göstergesi.”

GEBZE’DE TRAFİK BİTİK DURUMDA

Gebze’de de aynı şekilde trafik bitik durumda.  Siz çiçekten böcekten başka bir şey yapamadınız. Kocaeli’nin hiçbir ilçesinde kent meydanı yok. Gebze’yi söylerler ama onlar daha meydan görmemişler. 15 seneden beri siz kent meydanı yapamamışsınız. İzmit’teki de yapılmadı. İZAYDAŞ dışarıdan gelen her türlü atığı yakmakta. Dışarıdan geleni almazsak belki de ikinci bir tesise gerek kalmaz. Ama şeffaf olun, nereden ne geliyor bir açıklayın. Halka bunları açıklayın. Hangi zehirli atığın geldiğini bilmemize hakkımız var. Bununla bağlantılı olarak kanser oranı Tükiye’de 12,9 Kocaeli’de 18,9 sadece Dilovası’nda ise yüzde 33,9.

BÜYÜKŞEHİR’İ BELEDİYELERİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Biz Büyükşehir’de çok iddialıyız. Her ilçeden dokümanlarımız var. Hangi ilçede ne eksik var bunları dosyalıyoruz. Her belediyede iddialı hale geldiğimizi göreceksiniz. Ben kendime de sizlere de güveniyorum. Büyükşehir’i de belediyeleri de alacağımıza inanıyorum. Yeter ki birbirimize inanalım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.