Sarıbay’dan FETÖ eleştirisi!

Kocaeli 30.09.2016 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sarıbay’dan FETÖ eleştirisi!

Türk Sağlık Sen ve Türk Büro Sen Kocaeli temsilcilikleri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti. ’Sendika başkanları ziyarette FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan kamu çalışanlarının durumları hakkında değerlendirmelerde bulunarak Ankara’ya gönderilmesi yönünde bir dosya teslim etti.

Çıkarılan KHK’lar ve FETÖ operasyonlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şunları kaydetti: “Adam suçlu olabilir sen Suriyeliyi gözetiyorsun. Kendi ülkendeki vatandaşların ailelerine çocuklarına sahip çıkman gerekir. Adliye’nin çevresindeki barikat çalışma huzurunu bozuyor bu doğru değil. 17-25 Aralık diyorlar ama Milat 2004’dür. MGK toplantısında bu konu gündeme gelmiş ve bu yapının faaliyetlerinin takip edilmesi gerektiği belirtilmiş. Fakat 6 ay öncesine kadar ‘özledik gel’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. Maalesef algı yönetimiyle bunları örtmeye çalışıyorlar fakat hiçbir zaman örtemeyecekler. Kimse yargının adaletin önünden kurtulamaz. Bunların hepsi hukuksuzluk.  Malesef algı yönetimi ve OHAL’le bunların üstünü örtmeye çalışıyorlar ama örtemeyecekler. Hiç kimse hukukun önünde duramaz.  Görevden almalar ihraçlar oluyor.  Her yerde açığa alınacak isim var. CHP’de var diyorlar ama AKP’de kimse yok mu? CHP’de var, Diyanet’te var, Milli Eğitim’de var, poliste askerde var ama AKP’de yok. HUKUKÇULAR AĞIRLIKLI OLMALI CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ardından konuşan Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ise “Cumhurbaşkanın talimatları doğrultusunda KHK’larla ilgili kamu görevlilerinin soruşturulması ile ilgili kurullar oluşturulacağı açıklandı fakat hala yapıları belirlenmedi. Biz haksız yere açığa alınanlar ile ilgili konuşuyoruz. AİHM’ye kadar gidecek bir süreç oluşursa bunun süresi en az 4-5 yıl. Burada hukukçuların ağırlıklı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bir şablon ortaya koymak istiyoruz. Valilik bünyesindeki kurula gider savunmalarımızı yaparız. Bizim derdimiz: Herkes kendi savunmasını yapmalı, gidin mahkemede kendi işinizi çözün derlerse bu toplumsal olarak olumsuz bir durumun yaşanmasına neden olacaktır.”dedi. SAMİMİ DEĞİLLER Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan’ın ardından konuşan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker,”At izi it izine karıştı. Bu noktada siyasi iradeyi temsil eden yapılara baktığımızda bunlar samimi değil. Biz mecliste grupları bulunan siyasi partilere dosyalarımızı teslim ediyoruz. İktidarı temsil eden siyasi parti temsilcileri bize resmi bir kağıt göndererek randevu talep etmemize rağmen bize  dönüş yapmadılar, samimi olmadıklarını görüyoruz. İçlerindeki FETÖ’cüleri temizlemek ile uğraştıkları için  bizlere vakit ayıramadılar. Burada biz kimin samimi olup olmadığını çok net anladık. 
Türk Sağlık Sen ve Türk Büro Sen Kocaeli temsilcilikleri CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti. ’Sendika başkanları ziyarette FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan kamu çalışanlarının durumları hakkında değerlendirmelerde bulunarak Ankara’ya gönderilmesi yönünde bir dosya teslim etti.

Çıkarılan KHK’lar ve FETÖ operasyonlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şunları kaydetti: “Adam suçlu olabilir sen Suriyeliyi gözetiyorsun. Kendi ülkendeki vatandaşların ailelerine çocuklarına sahip çıkman gerekir. Adliye’nin çevresindeki barikat çalışma huzurunu bozuyor bu doğru değil. 17-25 Aralık diyorlar ama Milat 2004’dür. MGK toplantısında bu konu gündeme gelmiş ve bu yapının faaliyetlerinin takip edilmesi gerektiği belirtilmiş. Fakat 6 ay öncesine kadar ‘özledik gel’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. Maalesef algı yönetimiyle bunları örtmeye çalışıyorlar fakat hiçbir zaman örtemeyecekler. Kimse yargının adaletin önünden kurtulamaz. Bunların hepsi hukuksuzluk.  Malesef algı yönetimi ve OHAL’le bunların üstünü örtmeye çalışıyorlar ama örtemeyecekler. Hiç kimse hukukun önünde duramaz.  Görevden almalar ihraçlar oluyor.  Her yerde açığa alınacak isim var. CHP’de var diyorlar ama AKP’de kimse yok mu? CHP’de var, Diyanet’te var, Milli Eğitim’de var, poliste askerde var ama AKP’de yok.

HUKUKÇULAR AĞIRLIKLI OLMALI

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ardından konuşan Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ise “Cumhurbaşkanın talimatları doğrultusunda KHK’larla ilgili kamu görevlilerinin soruşturulması ile ilgili kurullar oluşturulacağı açıklandı fakat hala yapıları belirlenmedi. Biz haksız yere açığa alınanlar ile ilgili konuşuyoruz. AİHM’ye kadar gidecek bir süreç oluşursa bunun süresi en az 4-5 yıl. Burada hukukçuların ağırlıklı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bir şablon ortaya koymak istiyoruz. Valilik bünyesindeki kurula gider savunmalarımızı yaparız. Bizim derdimiz: Herkes kendi savunmasını yapmalı, gidin mahkemede kendi işinizi çözün derlerse bu toplumsal olarak olumsuz bir durumun yaşanmasına neden olacaktır.”dedi.

SAMİMİ DEĞİLLER

Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan’ın ardından konuşan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker,”At izi it izine karıştı. Bu noktada siyasi iradeyi temsil eden yapılara baktığımızda bunlar samimi değil. Biz mecliste grupları bulunan siyasi partilere dosyalarımızı teslim ediyoruz. İktidarı temsil eden siyasi parti temsilcileri bize resmi bir kağıt göndererek randevu talep etmemize rağmen bize  dönüş yapmadılar, samimi olmadıklarını görüyoruz. İçlerindeki FETÖ’cüleri temizlemek ile uğraştıkları için  bizlere vakit ayıramadılar. Burada biz kimin samimi olup olmadığını çok net anladık. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.