Sarıbay gündemi değerlendirdi

Kocaeli 11.12.2015 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sarıbay gündemi değerlendirdi

Haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde değerlendirmeler yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, biten ilçe kongreleri, CHP Dilovası İlçe Başkanı İrfan Ertürk ile ilgili süreci, son günlerin gündemi ekmek zammı ve kendisini yakından ilgilendiren CHP Kocaeli İl Kongresi ile ilgili adaylık konularını değerlendirdi. Sarıbay, 27 Aralık’ta gerçekleşecek olan il kongresinde tekrar aday olmak için en büyük kriter gördüğü 12 ilçe başkanı ile İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın tarafından bu akşam saat 19.00’da Teona Otel’de düzenlenen yemekte buluşacak. İlçe başkanları ile fikir alış verişinde bulunacak olan Sarıbay, ilçe başkanları isterse il kongresine aday olacak. 12 KONGREDE 3 İTİRAZ OLDU Konuşmasına il genelinde biten ve devam eden kongreler ile ilgili konuşarak başlayan Sarıbay, “Kongrelerimiz kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile devam ediyor. Kongrelerimiz en az kavgalı, en seviyeli, hukuki örneğin en az olduğu ve şikâyetlerin olmaması ile birlikte 3 itirazın yaşandığı 12 ilçe seçiminizi bitirdik. İtirazlar 2 Gebze’de ve 1 Başiskele’de yaşandı. Ben seçilen başkanlarımıza başarılar diliyorum. CHP’de artık bir şeyler değişiyor” şeklinde konuştu. BİR KİTLE PARTİSİYİZ 3 Aralık itibariyle hem Demokrat Parti hem de AK Parti’den istifa ettiğini ifade eden CHP Dilovası İrfan Ertürk ile ilgili soruları yanıtlayan Sarıbay, “Partimiz de seçme hakkı bulunanların partiye üye olması gerekirken seçilme konusunda üyelik kaydına gerek yoktu. İrfan kardeşimiz de eski DP üyesi ve o zamanki süreçte DP’liler AKP’ye kaydırılmış. İrfan kardeşimiz parti içerisinde çok sevilen bir isim. Biz de bir kitle partisiyiz. Tabi ki her partiden insanlara kucak açmamız gerekiyor. İrfan Ertürk artık resmi bir şekilde CHP’nin üyesidir” şeklinde konuştu. EKMEĞİ ZAMLI SATMAYA MECBUR Son olarak Kocaeli’nin gündemine oturan ve tepkilere neden olan ekmek zammı ile ilgili konuşan Sarıbay, “1 sene önce aynı endekste gelen fatura ile bu yıl aynı endeksle gelen faturalar arasında 50 ile 100 TL fazlalık var. Fırıncı ne yapacak? Mecbur zam yapacak. AKP yıllık girdileri tutamıyor ve kontol edemiyor. Bu yüzden fırıncı kardeşim zamlı ekmek satmaya mecbur. Fırıncı kardeşim her şeye zam gelmesi karşısında ne yapsın. Büyükşehir halk ekmek fırınları açmadığı sürece ekmeğe zam devam edecektir” dedi.

Haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesinde değerlendirmeler yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, biten ilçe kongreleri, CHP Dilovası İlçe Başkanı İrfan Ertürk ile ilgili süreci, son günlerin gündemi ekmek zammı ve kendisini yakından ilgilendiren CHP Kocaeli İl Kongresi ile ilgili adaylık konularını değerlendirdi. Sarıbay, 27 Aralık’ta gerçekleşecek olan il kongresinde tekrar aday olmak için en büyük kriter gördüğü 12 ilçe başkanı ile İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın tarafından bu akşam saat 19.00’da Teona Otel’de düzenlenen yemekte buluşacak. İlçe başkanları ile fikir alış verişinde bulunacak olan Sarıbay, ilçe başkanları isterse il kongresine aday olacak.

12 KONGREDE 3 İTİRAZ OLDU

Konuşmasına il genelinde biten ve devam eden kongreler ile ilgili konuşarak başlayan Sarıbay, “Kongrelerimiz kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile devam ediyor. Kongrelerimiz en az kavgalı, en seviyeli, hukuki örneğin en az olduğu ve şikâyetlerin olmaması ile birlikte 3 itirazın yaşandığı 12 ilçe seçiminizi bitirdik. İtirazlar 2 Gebze’de ve 1 Başiskele’de yaşandı. Ben seçilen başkanlarımıza başarılar diliyorum. CHP’de artık bir şeyler değişiyor” şeklinde konuştu.

BİR KİTLE PARTİSİYİZ

3 Aralık itibariyle hem Demokrat Parti hem de AK Parti’den istifa ettiğini ifade eden CHP Dilovası İrfan Ertürk ile ilgili soruları yanıtlayan Sarıbay, “Partimiz de seçme hakkı bulunanların partiye üye olması gerekirken seçilme konusunda üyelik kaydına gerek yoktu. İrfan kardeşimiz de eski DP üyesi ve o zamanki süreçte DP’liler AKP’ye kaydırılmış. İrfan kardeşimiz parti içerisinde çok sevilen bir isim. Biz de bir kitle partisiyiz. Tabi ki her partiden insanlara kucak açmamız gerekiyor. İrfan Ertürk artık resmi bir şekilde CHP’nin üyesidir” şeklinde konuştu.

EKMEĞİ ZAMLI SATMAYA MECBUR

Son olarak Kocaeli’nin gündemine oturan ve tepkilere neden olan ekmek zammı ile ilgili konuşan Sarıbay, “1 sene önce aynı endekste gelen fatura ile bu yıl aynı endeksle gelen faturalar arasında 50 ile 100 TL fazlalık var. Fırıncı ne yapacak? Mecbur zam yapacak. AKP yıllık girdileri tutamıyor ve kontol edemiyor. Bu yüzden fırıncı kardeşim zamlı ekmek satmaya mecbur. Fırıncı kardeşim her şeye zam gelmesi karşısında ne yapsın. Büyükşehir halk ekmek fırınları açmadığı sürece ekmeğe zam devam edecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.