Sarıbay; “İstifa söz konusu değil!”

Kocaeli 27.06.2018 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sarıbay; “İstifa söz konusu değil!”

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, seçimler sonrası yaptığı değerlendirmede, “Genel Başkanın veya il başkanı olarak benim istifam partililer tarafından istenebilir. Ama istifa etmemiz isteniyor diye istifa edecek değilim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Binasında düzenlediği basın açıklaması ile 24 Haziran Genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sarıbay düzenlediği toplantıda istifa istemlerini dikkate alamayacağını belirterek, “24 Haziran seçimleri sonlandı. Bu seçimlerde katkı veren, yüksek oranda katılım sağlayan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bize seçimin parti değil, rejim seçim olduğunu gösteriyor. Milletimiz de buna inandığı için yüksek bir katılım sağladı. Sandıklara katkı veren ve yolsuzluk yapılmasını önleyen avukat meslektaşlarıma ve kurumlara da teşekkür ediyorum. ADİL SEÇİM DEĞİLDİ Adil bir seçim değildi. CHP’nin başarı ve başarısızlığını değerlendirirken vatandaşların bunu göz önüne alması lazım. AK Parti Cumhurbaşkanlığını kazandı ama yüzde 49 oyu yüzde 42’ye indi. Artık tek başına iktidar değil. CHP’nin tüm Türkiye oranında olduğu gibi Kocaeli’de de düşme var. Kocaeli’de yerel yönetim desteği yok, medya ayağımız yok. Daha önceki seçimlerde seçimlerin adil olması için bazı bakanlıklar değişirdi. Bu seçimde yasa değiştiği için bunlarda yapılmadı. AK Parti yüzde 42’ye gerilediyse bu CHP’nin kurumsal kimliğiyle alakalı. ADAYIMIZ BELİRLENMELİ CHP Kocaeli’de iki puan kaybetti. Ama ülke demokrasisine kazandırdıkları ile başarılıdır. Ama tabi ki yanlışlarımızı düşüneceğiz. 9 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler gündemde. 24 Haziran’da baskın seçim yapıldı. İmkansızlıklar içinde seçim yapıldı.  Genel Başkanımız yerel seçimlerde atama yapacağız dese de biz bir ön seçim yapılmasını ve herkesin katılmasını savunacağız. Benim adayım yok ben kendimde aday değilim. Ben kendimi bu partiye adadım. Tarafsız ve en çok oy olabilecek adayın belirlenmesinde gerekli olan ön seçimdir. Tüm partililerin katılması ile bir ön seçim yapılmalı. Adayımız 1 sene önce belirlenmeli. 9 ay kaldı. Bizim adayımızı ön seçim ile 1-2 ay içinde belirleyip çalışmalara başlamamız lazım. Mahalle sorunları, seçim çalışmaları yapılmalı. Yeni bir seçimden çıkalı 3 gün oldu. Parti içinde bir yarış var. Bu aşamada böyle bir değişikliğe gidilmesi bize yerel seçimler öncesi engel olacaktır” şeklinde konuştu. İSTİFA EDECEK DEĞİLİM Daha sonrasında istifasını isteyenleri eleştiren Cengiz Sarıbay, “Genel Başkanın veya il başkanı olarak benim istifam partililer tarafından istenebilir. Ama istifa etmemiz isteniyor diye istifa edecek değilim.  Beni genel kurul seçti. Benim aleyhimde o genel kurulda oy verenler isterse tekrar kurultaya giderler.  Parti içinde bir şey yapmayanları, HDP’ye oy verenleri dikkate alamayacağım.” diye konuştu.
CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, seçimler sonrası yaptığı değerlendirmede, “Genel Başkanın veya il başkanı olarak benim istifam partililer tarafından istenebilir. Ama istifa etmemiz isteniyor diye istifa edecek değilim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Binasında düzenlediği basın açıklaması ile 24 Haziran Genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sarıbay düzenlediği toplantıda istifa istemlerini dikkate alamayacağını belirterek, “24 Haziran seçimleri sonlandı. Bu seçimlerde katkı veren, yüksek oranda katılım sağlayan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bize seçimin parti değil, rejim seçim olduğunu gösteriyor. Milletimiz de buna inandığı için yüksek bir katılım sağladı. Sandıklara katkı veren ve yolsuzluk yapılmasını önleyen avukat meslektaşlarıma ve kurumlara da teşekkür ediyorum.

ADİL SEÇİM DEĞİLDİ

Adil bir seçim değildi. CHP’nin başarı ve başarısızlığını değerlendirirken vatandaşların bunu göz önüne alması lazım. AK Parti Cumhurbaşkanlığını kazandı ama yüzde 49 oyu yüzde 42’ye indi. Artık tek başına iktidar değil. CHP’nin tüm Türkiye oranında olduğu gibi Kocaeli’de de düşme var. Kocaeli’de yerel yönetim desteği yok, medya ayağımız yok. Daha önceki seçimlerde seçimlerin adil olması için bazı bakanlıklar değişirdi. Bu seçimde yasa değiştiği için bunlarda yapılmadı. AK Parti yüzde 42’ye gerilediyse bu CHP’nin kurumsal kimliğiyle alakalı.

ADAYIMIZ BELİRLENMELİ

CHP Kocaeli’de iki puan kaybetti. Ama ülke demokrasisine kazandırdıkları ile başarılıdır. Ama tabi ki yanlışlarımızı düşüneceğiz. 9 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler gündemde. 24 Haziran’da baskın seçim yapıldı. İmkansızlıklar içinde seçim yapıldı.  Genel Başkanımız yerel seçimlerde atama yapacağız dese de biz bir ön seçim yapılmasını ve herkesin katılmasını savunacağız. Benim adayım yok ben kendimde aday değilim. Ben kendimi bu partiye adadım. Tarafsız ve en çok oy olabilecek adayın belirlenmesinde gerekli olan ön seçimdir. Tüm partililerin katılması ile bir ön seçim yapılmalı. Adayımız 1 sene önce belirlenmeli. 9 ay kaldı. Bizim adayımızı ön seçim ile 1-2 ay içinde belirleyip çalışmalara başlamamız lazım. Mahalle sorunları, seçim çalışmaları yapılmalı. Yeni bir seçimden çıkalı 3 gün oldu. Parti içinde bir yarış var. Bu aşamada böyle bir değişikliğe gidilmesi bize yerel seçimler öncesi engel olacaktır” şeklinde konuştu.

İSTİFA EDECEK DEĞİLİM

Daha sonrasında istifasını isteyenleri eleştiren Cengiz Sarıbay, “Genel Başkanın veya il başkanı olarak benim istifam partililer tarafından istenebilir. Ama istifa etmemiz isteniyor diye istifa edecek değilim.  Beni genel kurul seçti. Benim aleyhimde o genel kurulda oy verenler isterse tekrar kurultaya giderler.  Parti içinde bir şey yapmayanları, HDP’ye oy verenleri dikkate alamayacağım.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.