19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sarıbay: Seni özleyeceğiz Fidel

Kocaeli 27.11.2016 - 12:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sarıbay: Seni özleyeceğiz Fidel

Küba Lideri Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından yazılı bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Biz diğer ülkelere asker değil, doktor göndeririz’ diyen liderin arkasından söylenecek tek söz vardır: Seni özleyeceğiz Fidel” dedi Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Küba Lideri Fidel Castro’nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yazılı bir basın açıklamasında bulunarak duygularını dile getirdi. Sarıbay, “Atatürk'ten sonra bizleri en çok etkileyen liderdi. Atatürk gibi kendi vatanına, halkına ömrünü adayarak Che Guevara ile Küba Devrimi'ni gerçekleştiren Fidel Castro iyi ki bu dünyadan geçti” diye konuştu. ‘DEVRİMCİ KEMAL ATATÜRK VARKEN’ Açıklamasında Sarıbay, “12 Aralık 1996'da Castro ile ödül töreni sonrası görüşme fırsatı yakalayan Dursun Özden, ‘Türkiye'de solcu, ilerici ve devrimci gençler Che Guevara ve Fidel Castro'yu önder olarak görüyorlar. Sizin şarkılarınızı, marşlarınızı ve kitaplarınızı dillerinden ve ellerinden düşürmüyorlar’ diyerek sürdürdüğü sözlerini tamamlamadan Castro kibarca Dursun'un sözlerini keserek şunları söylemiştir: Övgün için teşekkür ederim, ama söylediklerin yanlış. Devrimci Kemal Atatürk varken, Türk gençleri neden kendileri için başka önder arıyorlar?’ diyerek Atatürk'ün ne kadar büyük bir devrimci olduğunu ortaya koymuştur” dedi. ‘SENİ ÖZLEYECEĞİZ FİDEL’ Sarıbay devamında, "Özgürce ve eşit paylaşmayı, direnmeyi, ayakta durmayı tüm dünyaya öğreten Küba'yı yeniden halkına veren lider olarak tanınan, Emperyalizm ve sömürünün karşısındaki halkın lideri. Atatürk'ten sonra bizleri en çok etkileyen liderdi. Atatürk gibi kendi vatanına, halkına ömrünü adayarak Che Guevara ile Küba Devrimi'ni gerçekleştiren Fidel Castro iyi ki bu dünyadan geçti. ‘Biz diğer ülkelere asker değil, doktor göndeririz’ diyen liderin arkasından söylenecek tek söz vardır: Seni özleyeceğiz Fidel” ifadelerine yer verdi.

Küba Lideri Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından yazılı bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Biz diğer ülkelere asker değil, doktor göndeririz’ diyen liderin arkasından söylenecek tek söz vardır: Seni özleyeceğiz Fidel” dedi

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Küba Lideri Fidel Castro’nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yazılı bir basın açıklamasında bulunarak duygularını dile getirdi. Sarıbay, “Atatürk'ten sonra bizleri en çok etkileyen liderdi. Atatürk gibi kendi vatanına, halkına ömrünü adayarak Che Guevara ile Küba Devrimi'ni gerçekleştiren Fidel Castro iyi ki bu dünyadan geçti” diye konuştu.

‘DEVRİMCİ KEMAL ATATÜRK VARKEN’
Açıklamasında Sarıbay, “12 Aralık 1996'da Castro ile ödül töreni sonrası görüşme fırsatı yakalayan Dursun Özden, ‘Türkiye'de solcu, ilerici ve devrimci gençler Che Guevara ve Fidel Castro'yu önder olarak görüyorlar. Sizin şarkılarınızı, marşlarınızı ve kitaplarınızı dillerinden ve ellerinden düşürmüyorlar’ diyerek sürdürdüğü sözlerini tamamlamadan Castro kibarca Dursun'un sözlerini keserek şunları söylemiştir: Övgün için teşekkür ederim, ama söylediklerin yanlış. Devrimci Kemal Atatürk varken, Türk gençleri neden kendileri için başka önder arıyorlar?’ diyerek Atatürk'ün ne kadar büyük bir devrimci olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

‘SENİ ÖZLEYECEĞİZ FİDEL’
Sarıbay devamında, "Özgürce ve eşit paylaşmayı, direnmeyi, ayakta durmayı tüm dünyaya öğreten Küba'yı yeniden halkına veren lider olarak tanınan, Emperyalizm ve sömürünün karşısındaki halkın lideri. Atatürk'ten sonra bizleri en çok etkileyen liderdi. Atatürk gibi kendi vatanına, halkına ömrünü adayarak Che Guevara ile Küba Devrimi'ni gerçekleştiren Fidel Castro iyi ki bu dünyadan geçti. ‘Biz diğer ülkelere asker değil, doktor göndeririz’ diyen liderin arkasından söylenecek tek söz vardır: Seni özleyeceğiz Fidel” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.