Sarkuysan Lisesi’nde nostalji yaşandı

Gebze 23.11.2017 - 15:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sarkuysan Lisesi’nde nostalji yaşandı

Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nde işadamı Yekta Türker tecrübelerini Sarkuysan Lisesi öğrencileriyle paylaştı.

Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği (GESLİMED) tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nde işadamı Yekta Türker öğrencilerle biraraya geldi. Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen Kariyer Günleri programına Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Al, Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger ve dernek yöneticileri ile Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. 1986 YILINDAN BERİ EĞİTİME DEVAM Programda ilk olarak Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Al bir konuşma yaparak, “1986 yılında eğitim öğretime başlayarak bugüne kadar devam etmekte. Başarı için neler yapmak lazım ve başarının yolu nelerden geçiyor diyerek 2015 yılından beri kariyer günleri düzenliyoruz. Gebze Sarkuysan Mezunlar Derneği olarak bu okulun eski mezunlarını bulup sizlerle tanıştırma vesilesinde bulundular. Bu kariyer günlerimizi devam ettirelim dedik. Okulumuz mezunu işadamı Yekta Beyi davet ettik. Kendisi bugün sizlerle birlikte olup yaşadığı tecrübeleri aktaracak.” dedi. SİZLER DE BAŞARABİLİRSİNİZ Okul müdürünün ardından Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger konuşma yaparak, “Gebze Sarkuysan Mezunları Derneği’nin kurucu başkanıyım. 1087 yılından okul açıldığında tek tek sıraları yerleştirdik. 2 üniversite bitirdim ama lise yıllarının farkı daha ayrı. Kariyer günler adı altında okulumuzdan mezun olan kişilerle zaman zaman sizlerle bir araya geleceğiz. Bugün aranızda Yekta Bey var. Derneğimizin başkan yardımcısı. Onlar başardı, sizler de başarabilirsiniz.” diye konuştu.   HEDEF VE HAYALLERİNİZ OLMALI Son olarak ise işadamı Yekta Türker konuşarak, “Lise yıllarında bizlerin çok anıları var. Gebze’de o dönem 4 lise vardı. Tercihimizi Sarkuysan Lisesi’nden yana kullandık. İlk mezun olanlar arasında çok kariyer sahibi olan arkadaşlarımız var. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi turizm okudum. Ardından babamın vefat etmesinden dolayı erken yaşta iş hayatına girdim. Burası şehrin dışında ve başka yapı olmayan bir yerdi. Aile şirketimize sahibiz. Ekiple birlikte bu işi yapıyoruz. Bir şeyi mezunu olamadığınız zaman bir yerde bir şey olamıyorsunuz. Hedef ve hayalleriniz olmalı. İSTEDİĞİNİZ İŞİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN Hala hayallerim var. Bu hayallerim hiç bitmedi. Bir hedefiniz olmalı ve yaptığınız işi en iyi şekilde yapmalısınız. Bugün 750 kişiye istihdam sağlıyoruz. Değer verdiğiniz kadar değer görürsünüz. İnsana verilen önem, anı aynı. Her birimizin aldığı nefes sayımız belli. Arkamızdan neler söyleyecekleri çok önemli. İyi bir okulu bitiriniz. Bizler size örnek olmak istiyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İstediğiniz işin en iyisini yapın.” dedi. Yekta Türker konuşmasından sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı
Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nde işadamı Yekta Türker tecrübelerini Sarkuysan Lisesi öğrencileriyle paylaştı.

Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği (GESLİMED) tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nde işadamı Yekta Türker öğrencilerle biraraya geldi. Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda bugün düzenlenen Kariyer Günleri programına Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Al, Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger ve dernek yöneticileri ile Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

1986 YILINDAN BERİ EĞİTİME DEVAM

Programda ilk olarak Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Al bir konuşma yaparak, “1986 yılında eğitim öğretime başlayarak bugüne kadar devam etmekte. Başarı için neler yapmak lazım ve başarının yolu nelerden geçiyor diyerek 2015 yılından beri kariyer günleri düzenliyoruz. Gebze Sarkuysan Mezunlar Derneği olarak bu okulun eski mezunlarını bulup sizlerle tanıştırma vesilesinde bulundular. Bu kariyer günlerimizi devam ettirelim dedik. Okulumuz mezunu işadamı Yekta Beyi davet ettik. Kendisi bugün sizlerle birlikte olup yaşadığı tecrübeleri aktaracak.” dedi.

SİZLER DE BAŞARABİLİRSİNİZ

Okul müdürünün ardından Gebze ve Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger konuşma yaparak, “Gebze Sarkuysan Mezunları Derneği’nin kurucu başkanıyım. 1087 yılından okul açıldığında tek tek sıraları yerleştirdik. 2 üniversite bitirdim ama lise yıllarının farkı daha ayrı. Kariyer günler adı altında okulumuzdan mezun olan kişilerle zaman zaman sizlerle bir araya geleceğiz. Bugün aranızda Yekta Bey var. Derneğimizin başkan yardımcısı. Onlar başardı, sizler de başarabilirsiniz.” diye konuştu.  

HEDEF VE HAYALLERİNİZ OLMALI

Son olarak ise işadamı Yekta Türker konuşarak, “Lise yıllarında bizlerin çok anıları var. Gebze’de o dönem 4 lise vardı. Tercihimizi Sarkuysan Lisesi’nden yana kullandık. İlk mezun olanlar arasında çok kariyer sahibi olan arkadaşlarımız var. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi turizm okudum. Ardından babamın vefat etmesinden dolayı erken yaşta iş hayatına girdim. Burası şehrin dışında ve başka yapı olmayan bir yerdi. Aile şirketimize sahibiz. Ekiple birlikte bu işi yapıyoruz. Bir şeyi mezunu olamadığınız zaman bir yerde bir şey olamıyorsunuz. Hedef ve hayalleriniz olmalı.

İSTEDİĞİNİZ İŞİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN

Hala hayallerim var. Bu hayallerim hiç bitmedi. Bir hedefiniz olmalı ve yaptığınız işi en iyi şekilde yapmalısınız. Bugün 750 kişiye istihdam sağlıyoruz. Değer verdiğiniz kadar değer görürsünüz. İnsana verilen önem, anı aynı. Her birimizin aldığı nefes sayımız belli. Arkamızdan neler söyleyecekleri çok önemli. İyi bir okulu bitiriniz. Bizler size örnek olmak istiyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İstediğiniz işin en iyisini yapın.” dedi. Yekta Türker konuşmasından sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.