Sayar Gebzelilere merhamet duygusunu anlattı

Gebze 25.11.2015 - 14:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sayar Gebzelilere merhamet duygusunu anlattı

Prof. Dr. Kemal Sayar “Merhamet; Dünyamızı Nasıl Değiştirebilir” konulu konferansta Gebzeliler ile bir araya geldi.

Gebze’de kültür sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan Gebze Kültür Sanat Merkezinde aralıksız devam ediyor. Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında önceki akşam Gebzelilere bir konferans veren Prof.Dr. Kemal Sayar, merhamet ve sevgi temelli bir hayat tasavvuru üzerinde durdu. Salonu dolduran Gebzeliler konferansı dikkatle dinledi. Çağımızda insanların birbirlerine olan merhamet duygularının her geçen gün azalmaya başlamasının endişe edici vurgulayan Prof. Dr. Kemal Sayar “ İnsanlar günlük yaşamında artık o kadar duyarsız ki merhamet duygusunu yitirmeye başladı. İnsanların merhamet duygusunu yitirmesinin en temel faktörlerinden biri teknolojiye olan teslimiyetimiz ve insan ilişkilerine gerekli özeni göstermememizdir” dedi. DAHA MERHAMETLİ BİR HAYATI NASIL KURABİLİRİZ “Merhamet kalpsiz bir dünyanın son sığınağıdır” diyen Prof. Dr. Kemal Sayar, “Merhamet dünyanın bütün feryatlarını duyabilmektir. İçimizdeki, çevremizdeki merhametsizlik yangınını hep birlikte söndürmeliyiz.  Artık birbirimizin gözlerine bile fazla bakmıyoruz. Ekranlara, cep telefonlarına bakıyoruz. Bizler daha merhametli bir hayatı nasıl kurabiliriz, sevdiklerimizin, yakın komşularımızın, akrabalarımızın, dostlarımızın hayatını nasıl güzelleştirebiliriz, sorusunun cevabını aramalıyız” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Kemal Sayar “Merhamet; Dünyamızı Nasıl Değiştirebilir” konulu konferansta Gebzeliler ile bir araya geldi.

Gebze’de kültür sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan Gebze Kültür Sanat Merkezinde aralıksız devam ediyor. Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında önceki akşam Gebzelilere bir konferans veren Prof.Dr. Kemal Sayar, merhamet ve sevgi temelli bir hayat tasavvuru üzerinde durdu.

Salonu dolduran Gebzeliler konferansı dikkatle dinledi. Çağımızda insanların birbirlerine olan merhamet duygularının her geçen gün azalmaya başlamasının endişe edici vurgulayan Prof. Dr. Kemal Sayar “ İnsanlar günlük yaşamında artık o kadar duyarsız ki merhamet duygusunu yitirmeye başladı. İnsanların merhamet duygusunu yitirmesinin en temel faktörlerinden biri teknolojiye olan teslimiyetimiz ve insan ilişkilerine gerekli özeni göstermememizdir” dedi.

DAHA MERHAMETLİ BİR HAYATI NASIL KURABİLİRİZ

“Merhamet kalpsiz bir dünyanın son sığınağıdır” diyen Prof. Dr. Kemal Sayar, “Merhamet dünyanın bütün feryatlarını duyabilmektir. İçimizdeki, çevremizdeki merhametsizlik yangınını hep birlikte söndürmeliyiz.  Artık birbirimizin gözlerine bile fazla bakmıyoruz. Ekranlara, cep telefonlarına bakıyoruz. Bizler daha merhametli bir hayatı nasıl kurabiliriz, sevdiklerimizin, yakın komşularımızın, akrabalarımızın, dostlarımızın hayatını nasıl güzelleştirebiliriz, sorusunun cevabını aramalıyız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.