GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Şayir, “Yepyeni bir dönem başlıyor!”

Dilovası 02.07.2020 - 14:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Şayir, “Yepyeni bir dönem başlıyor!”

Dilovası Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısı salgın nedeniyle Dilovası Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda toplandı. Meclis toplantısına Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlık etti. Açılış-yoklama ile başlayan mecliste ilk olarak gündem dışı konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Meclisin hayırlı olmasını diliyorum. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımızla İl Koordinasyon Toplantısı yaptık. Önemli kararlar alındı. Öncelikle bölgemizde hava kirliliğine sebep olan Kömürcüler OSB kaldırılması yönünde karar alındı. Temmuz ayına kadar taşınma süreci istendi. Kömürcüler OSB yetkilileri de bunu uyacaklarını ifade etti. Bu alana 15 bin konut yapılacak. Kamulaştırma çalışmaları da başladı. Temmuz ayında da ihaleye çıkacak. Bu yapılan yerler Dilovası halkı için yapılıyor. Gönüllü olarak gitmek isteyen varsa gidecek. Kul hakkına girmeyeceğiz. Yepyeni bir dönem Dilovası’nı bekliyor” dedi. ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK Başkan Şayir sözlerine şöyle devam etti; “SİT alanları ile ilgili de turizme açılmasını istedik. 2B ve orman arazileri konusunda da çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan dolayı epey bir yol aldık. 1 milyon maddi yardım sözü aldık. Millet Bahçesi konusunda da ağustos ayı içerisinde ihale tarihi belli olacak. KOMİSYONA YENİ ÜYE SEÇİMİ YAPILDI Bölgemizde halk ekmek satışı başladı. Ulaşımla ilgili olarak Diliskelesi’nin rahatlatmak için Gölcük Tuzla hattı başladı. Devlet Hastanesi’ne göz polikliniği de açıldı. Stadyumumuza 4 milyon bütçe aktarılacak” dedi. Hamza Şayir’in konuşmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclisin birinci maddesi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna AK Parti’den Celal Çelik ve Adem Çarıkçı SP’den ise Salih Adıgüzel seçildi. Gündemin ikinci maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Abdullah Tuzal ve Burhan Turgut, SP’den ise İnci Aydemir seçilirken meclisin üçüncü maddesi Hukuk-Dilekçe-Tetkik ve İsimlendirme Komisyonuna AK Parti’den Emin Aktaş, Oğuzhan Artut SP’den Nizamettin Sözen seçildi. Gündemin dördüncü maddesi encümen üye seçiminde ise İbrahim Dursun ve Hicabi Türker en fazla oy alarak yeni encümen üyesi oldu.

Dilovası Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısı salgın nedeniyle Dilovası Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda toplandı. Meclis toplantısına Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlık etti. Açılış-yoklama ile başlayan mecliste ilk olarak gündem dışı konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Meclisin hayırlı olmasını diliyorum. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımızla İl Koordinasyon Toplantısı yaptık. Önemli kararlar alındı. Öncelikle bölgemizde hava kirliliğine sebep olan Kömürcüler OSB kaldırılması yönünde karar alındı. Temmuz ayına kadar taşınma süreci istendi. Kömürcüler OSB yetkilileri de bunu uyacaklarını ifade etti. Bu alana 15 bin konut yapılacak. Kamulaştırma çalışmaları da başladı. Temmuz ayında da ihaleye çıkacak. Bu yapılan yerler Dilovası halkı için yapılıyor. Gönüllü olarak gitmek isteyen varsa gidecek. Kul hakkına girmeyeceğiz. Yepyeni bir dönem Dilovası’nı bekliyor” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Başkan Şayir sözlerine şöyle devam etti; “SİT alanları ile ilgili de turizme açılmasını istedik. 2B ve orman arazileri konusunda da çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan dolayı epey bir yol aldık. 1 milyon maddi yardım sözü aldık. Millet Bahçesi konusunda da ağustos ayı içerisinde ihale tarihi belli olacak.

KOMİSYONA YENİ ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Bölgemizde halk ekmek satışı başladı. Ulaşımla ilgili olarak Diliskelesi’nin rahatlatmak için Gölcük Tuzla hattı başladı. Devlet Hastanesi’ne göz polikliniği de açıldı. Stadyumumuza 4 milyon bütçe aktarılacak” dedi. Hamza Şayir’in konuşmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclisin birinci maddesi Bayındırlık ve İmar Komisyonuna AK Parti’den Celal Çelik ve Adem Çarıkçı SP’den ise Salih Adıgüzel seçildi. Gündemin ikinci maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Abdullah Tuzal ve Burhan Turgut, SP’den ise İnci Aydemir seçilirken meclisin üçüncü maddesi Hukuk-Dilekçe-Tetkik ve İsimlendirme Komisyonuna AK Parti’den Emin Aktaş, Oğuzhan Artut SP’den Nizamettin Sözen seçildi. Gündemin dördüncü maddesi encümen üye seçiminde ise İbrahim Dursun ve Hicabi Türker en fazla oy alarak yeni encümen üyesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.