19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Seçim vaatleri!

Kocaeli 25.02.2019 - 14:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Seçim vaatleri!

ÖMÜR KAVRAN YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

31 Mart 2019 seçimleri vaatlerinde, Belediye Başkan Adayları arasında verilen sözlerin benzerliği dikkatlerden kaçmıyor. Gebze bölgesinde yönetime talip olan Belediye Başkan Adaylarının hemen hemen hepsinin aynı sözleri vermesi, son günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bu dönem adaylar tarafından seçmenlere vaatlere dilen sözleri, bir başlık altında topladığımız zaman birkaç nüans dışında hemen hemen her şeyin aynı olduğunu görüyoruz. Peki neler bu vaatler? İster iktidar olsun ister muhalefet olsun, “Birlikte yönetme sözü, ortak akıl, marka şehir yapma, Halk meclisleri oluşturma, trafik sorununa kesin çözüm, engelli vatandaşların sorunlarına dair engelsiz kent,  kadınlara pozitif ayrımcılık, sosyal yaşam alanları… Tabi her ilçenin kendine özgü çözülmeyi bekleyen problemlerine dair de adayların çözüm yöntemleri de var. Ancak, bütün adayların vatandaşlara yönelik ortak seçim vaatleri bunlar. 31 Mart’a kadar bunlara yenileri de eklenebilir. Ancak bu dönem prim yapan seçim vaatleri bunlar diyebiliriz. Adeta, işportada satışa çıkan ürünler gibi seçmene sunulan bu sözlerine ne kadar gerçekleştirir, bu sözleri hangi adaylar hayata geçirir bilemiyoruz. Seçmen bu sözlerden hangisine inanır ve kimin gerçekleştireceğine karar verir 31 Mart akşamı göreceğiz. Fakat şunu söylemeliyiz ki adaylar artık farklı vaatlerle seçmenin karşısına çıkmalı, kendine özgü projelerini vatandaşa anlatmalıdır. Seçmen bir adaydan dinlediği seçim vaadini kopya çeker başka bir adaydan duymak istemiyor. Bu durumda adaylar arasında bir fark kalmıyor ve kararı adaya olan güven ya da particilik belirliyor. *** Oyum Trabzonspor’a! Seçmen hakkını kazandığım 22 Temmuz 2007 seçimlerinden beri her seçim döneminde oyumu ikamet ettiğim Darıca’da kullandım. Bu zamana kadar her seçimde vatandaşlık görevini yerine getirerek oyumu gönül rahatlığıyla kullandım. 31 Mart 2019 seçimleri için de gerek Büyükşehir gerekse Darıca İlçe Belediyesi için oyumu sandığa giderek kullanacağım. Ancak belediye meclis üyeliği seçimlerinde bu kez farklı bir yöntem kullanmaya karar verdim. Meclis Üyeliği için bütün listeleri detaylı şekilde inceledim. Tabi ki her parti ve meclis üyesi adayının kendilerine has vasıflar, hizmet etme gayesi vardır. Ancak bir de sizin gözünüzde hayal ettiğiniz bir liste vardır. Açık konuşmak gerekirse Belediye meclis Üyeliği listelerinde beklediğimi bulamadım. Bu nedenle irademi bu sefer farklı bir şekilde değerlendirip, listelere tepki oyu vereceğim. Tanıyanlar bilir, iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Trabzonspor Anadolunun isyanı, 3 büyüklerin egemenliğine bir başkaldırı olarak adlandırılır. Her ne kadar çok uzun bir süredir Şampiyon olamasa da, şampiyonluğu elinden (ç)alınsa da, bugün kendi alt yapısından çıkan gençlerle geleceğe güzel adımlarla yürüyen Trabzonspor’a destek ve listelere tepki amacıyla oy Pusulasına “Şampiyon Trabzonspor” yazacağım. Belediye Meclis Adaylığında benim oyum Trabzonspor’a!
ÖMÜR KAVRAN YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

31 Mart 2019 seçimleri vaatlerinde, Belediye Başkan Adayları arasında verilen sözlerin benzerliği dikkatlerden kaçmıyor. Gebze bölgesinde yönetime talip olan Belediye Başkan Adaylarının hemen hemen hepsinin aynı sözleri vermesi, son günlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bu dönem adaylar tarafından seçmenlere vaatlere dilen sözleri, bir başlık altında topladığımız zaman birkaç nüans dışında hemen hemen her şeyin aynı olduğunu görüyoruz. Peki neler bu vaatler? İster iktidar olsun ister muhalefet olsun, “Birlikte yönetme sözü, ortak akıl, marka şehir yapma, Halk meclisleri oluşturma, trafik sorununa kesin çözüm, engelli vatandaşların sorunlarına dair engelsiz kent,  kadınlara pozitif ayrımcılık, sosyal yaşam alanları…

Tabi her ilçenin kendine özgü çözülmeyi bekleyen problemlerine dair de adayların çözüm yöntemleri de var. Ancak, bütün adayların vatandaşlara yönelik ortak seçim vaatleri bunlar. 31 Mart’a kadar bunlara yenileri de eklenebilir. Ancak bu dönem prim yapan seçim vaatleri bunlar diyebiliriz. Adeta, işportada satışa çıkan ürünler gibi seçmene sunulan bu sözlerine ne kadar gerçekleştirir, bu sözleri hangi adaylar hayata geçirir bilemiyoruz. Seçmen bu sözlerden hangisine inanır ve kimin gerçekleştireceğine karar verir 31 Mart akşamı göreceğiz. Fakat şunu söylemeliyiz ki adaylar artık farklı vaatlerle seçmenin karşısına çıkmalı, kendine özgü projelerini vatandaşa anlatmalıdır. Seçmen bir adaydan dinlediği seçim vaadini kopya çeker başka bir adaydan duymak istemiyor. Bu durumda adaylar arasında bir fark kalmıyor ve kararı adaya olan güven ya da particilik belirliyor.

***

Oyum Trabzonspor’a!

Seçmen hakkını kazandığım 22 Temmuz 2007 seçimlerinden beri her seçim döneminde oyumu ikamet ettiğim Darıca’da kullandım. Bu zamana kadar her seçimde vatandaşlık görevini yerine getirerek oyumu gönül rahatlığıyla kullandım. 31 Mart 2019 seçimleri için de gerek Büyükşehir gerekse Darıca İlçe Belediyesi için oyumu sandığa giderek kullanacağım. Ancak belediye meclis üyeliği seçimlerinde bu kez farklı bir yöntem kullanmaya karar verdim. Meclis Üyeliği için bütün listeleri detaylı şekilde inceledim. Tabi ki her parti ve meclis üyesi adayının kendilerine has vasıflar, hizmet etme gayesi vardır. Ancak bir de sizin gözünüzde hayal ettiğiniz bir liste vardır. Açık konuşmak gerekirse Belediye meclis Üyeliği listelerinde beklediğimi bulamadım. Bu nedenle irademi bu sefer farklı bir şekilde değerlendirip, listelere tepki oyu vereceğim. Tanıyanlar bilir, iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Trabzonspor Anadolunun isyanı, 3 büyüklerin egemenliğine bir başkaldırı olarak adlandırılır. Her ne kadar çok uzun bir süredir Şampiyon olamasa da, şampiyonluğu elinden (ç)alınsa da, bugün kendi alt yapısından çıkan gençlerle geleceğe güzel adımlarla yürüyen Trabzonspor’a destek ve listelere tepki amacıyla oy Pusulasına “Şampiyon Trabzonspor” yazacağım. Belediye Meclis Adaylığında benim oyum Trabzonspor’a!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.