Seçimden sonra ilk anket… CHP’ye büyük şok

18.06.2015 - 08:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Seçimden sonra ilk anket… CHP’ye büyük şok

Seçimden sonra ilk anket… CHP’ye büyük şok

Politic’s Araştırma Şirketi 12 ilde bin 300 katılımcı ile yaptığı son kamuoyu araştırmasını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuç Türkiye’yi koalisyon hükümetine mecbur kılarken, seçimin hemen ardından yapılan “siyasi Gündem araştırmasında” koalisyon senaryolarına bakış ve benzeri birçok konuda veriler yer alıyor. Ankette CHP’li seçmenin yüzde 57,14’ü AK Parti ile koalisyonun olmasını istiyor. AK Parti’li seçmenin ise yüzde 14,35’i CHP ile koalisyonun kurulmasını istedi. AK Parti-CHP koalisyonuna MHP’li seçmenin yüzde 7,14’ü, HDP’li seçmenin ise yüzde 23,08’i destek verdi.
Seçimden sonra ilk anket… CHP’ye büyük şok

Politic’s Araştırma Şirketi 12 ilde bin 300 katılımcı ile yaptığı son kamuoyu araştırmasını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuç Türkiye’yi koalisyon hükümetine mecbur kılarken, seçimin hemen ardından yapılan “siyasi Gündem araştırmasında” koalisyon senaryolarına bakış ve benzeri birçok konuda veriler yer alıyor.

Ankette CHP’li seçmenin yüzde 57,14’ü AK Parti ile koalisyonun olmasını istiyor. AK Parti’li seçmenin ise yüzde 14,35’i CHP ile koalisyonun kurulmasını istedi. AK Parti-CHP koalisyonuna MHP’li seçmenin yüzde 7,14’ü, HDP’li seçmenin ise yüzde 23,08’i destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.