19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SEDAŞ Ekiplerinden Anında Müdahale

Gebze 30.09.2018 - 16:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

SEDAŞ Ekiplerinden Anında Müdahale

EDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Kandıra Şebeke Operasyon Ekipleri Marmara için Meteoroloji tarafından Marmara’nın Batısında da Pazar günü etkili olacağı açıklanan ve Pazar sabahı saat 10:00 itibariyle aşırı yağışla birlikte saatte 100 Kilometre hıza ulaşan fırtınanın ve aşırı yağan yağmurun sel felaketine dönüşmesi ile oluşan olumsuz koşullarda, enerji verme mücadelesini sürdürüyor.

Kandıra ilçesinde sabah saat 10:00 itibariyle etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ye iş yerlerini su bastı.  Yüksek mevkilerde fırtına elektrik direklerinde yıkıma yol açtı. İlçede taşkın sonucu bazı derelerin geçtiği köprüler ise trafiğe kapatıldı.  Kandıra bölgesinde Kışla köyü mevkiinde dere taşması nedeniyle, Kefken, Cebeci, Kıncıllı, Duraçalı, Karaağaç, Pınardüzü, Çamkonak, Akçabeyli, Babalı, Babaköy, Kerpe, Ballar, Kurtyeri, Özbey, Duraklı bölgeleri sel nedeniyle ulaşım sağlanamadığı için SEDAŞ ekipleri bu bölgelerde arızalara müdahale edemediler. SASKİ (Sakarya Su Kanalizasyon İşletmesi) Kaynarca da metrekareye saatte 115 Litre yağış düştüğünü açıkladı. SAKİ de hızla Kaynarca da ekipleri ile yaraları sarma çalışmasına başladı. SEDAŞ ekipleri ile enerji verme mücadelesini sürdürdü.  SEDAŞ EKİPLERİ ALARMDA Meteoroloji SEDAŞ Şebeke Operasyon ekipleri Kaynarca TEİAŞ Trafo Merkezi ile Kandıra Esentepe Trafo kabini arasında çift devre 3/0 yüksek gerilim enerji nakil hattında çelik galvaniz direk yıkıldı. SEDAŞ ekipleri Kandıra Merkezi ve bir kısım köy gruplarını İzmit üzerinden beslediler. Kandıra ve Kaynarca da sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle ilçe merkezleri ile  bazı köylerde yollar sular altında kaldı. Kaynarca da tarım aletlerinin ve traktörlerin, bazı araçların Seyran deresine sürüklendiği, iki tavuk çiftliğinin yıkıldığı bildirildi. Kandıra Sanayi Sitesi'nin girişi sular altında kalırken, Pınarlı Mahallesi'ndeki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Lokmanlı Mahallesi'nde bir ahırdaki saman balyaları da yağmur suyunda sürüklendi. Vatandaşlar yüksek yerlerden selin etkisini videolarla görüntülediler. AFAD SEDAŞ EKİPLERİ İŞBİRLİĞİ YAPTI Sağanak nedeniyle sürücüler zaman zaman trafikte ilerlemekte güçlük çekti. İlçedeki Kumcağız, Kanlıdere ve Lokmanlı derelerinin taşması üzerine polis ve jandarma ekipleri derelerin geçtiği köprüleri trafiğe kapattı. SEDAŞ Kriz masası AFAD ile iletişimini sürdürerek sürekli bilgi akışı sağlarken, İtfaiye, AFAD ve belediye ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının  sürdürüldüğü bildirildi. AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il ve ilçedeki bütün kurumlarca yaşanan olumsuzluklara müdahalenin devam ettiğini, Kandıra-Kaynarca yolunun çalışmalarla tekrar trafiğe açıldığını söyledi. SEDAŞ ekiplerinin çalışmasına yardımcı olduklarını anlatan Tekoğul, Kaynarca ve Araman bölgelerinde yoğunlaşan bir yağış söz konusu. Köy yollarında lokal anlamda birkaç noktada sıkıntı var ama bütün ekipler müdahale ediyor." diye konuştu.
EDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Kandıra Şebeke Operasyon Ekipleri Marmara için Meteoroloji tarafından Marmara’nın Batısında da Pazar günü etkili olacağı açıklanan ve Pazar sabahı saat 10:00 itibariyle aşırı yağışla birlikte saatte 100 Kilometre hıza ulaşan fırtınanın ve aşırı yağan yağmurun sel felaketine dönüşmesi ile oluşan olumsuz koşullarda, enerji verme mücadelesini sürdürüyor.

Kandıra ilçesinde sabah saat 10:00 itibariyle etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ye iş yerlerini su bastı.  Yüksek mevkilerde fırtına elektrik direklerinde yıkıma yol açtı. İlçede taşkın sonucu bazı derelerin geçtiği köprüler ise trafiğe kapatıldı.  Kandıra bölgesinde Kışla köyü mevkiinde dere taşması nedeniyle, Kefken, Cebeci, Kıncıllı, Duraçalı, Karaağaç, Pınardüzü, Çamkonak, Akçabeyli, Babalı, Babaköy, Kerpe, Ballar, Kurtyeri, Özbey, Duraklı bölgeleri sel nedeniyle ulaşım sağlanamadığı için SEDAŞ ekipleri bu bölgelerde arızalara müdahale edemediler.

SASKİ (Sakarya Su Kanalizasyon İşletmesi) Kaynarca da metrekareye saatte 115 Litre yağış düştüğünü açıkladı. SAKİ de hızla Kaynarca da ekipleri ile yaraları sarma çalışmasına başladı. SEDAŞ ekipleri ile enerji verme mücadelesini sürdürdü. 

SEDAŞ EKİPLERİ ALARMDA

Meteoroloji SEDAŞ Şebeke Operasyon ekipleri Kaynarca TEİAŞ Trafo Merkezi ile Kandıra Esentepe Trafo kabini arasında çift devre 3/0 yüksek gerilim enerji nakil hattında çelik galvaniz direk yıkıldı. SEDAŞ ekipleri Kandıra Merkezi ve bir kısım köy gruplarını İzmit üzerinden beslediler.

Kandıra ve Kaynarca da sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle ilçe merkezleri ile  bazı köylerde yollar sular altında kaldı. Kaynarca da tarım aletlerinin ve traktörlerin, bazı araçların Seyran deresine sürüklendiği, iki tavuk çiftliğinin yıkıldığı bildirildi. Kandıra Sanayi Sitesi'nin girişi sular altında kalırken, Pınarlı Mahallesi'ndeki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Lokmanlı Mahallesi'nde bir ahırdaki saman balyaları da yağmur suyunda sürüklendi. Vatandaşlar yüksek yerlerden selin etkisini videolarla görüntülediler.

AFAD SEDAŞ EKİPLERİ İŞBİRLİĞİ YAPTI

Sağanak nedeniyle sürücüler zaman zaman trafikte ilerlemekte güçlük çekti. İlçedeki Kumcağız, Kanlıdere ve Lokmanlı derelerinin taşması üzerine polis ve jandarma ekipleri derelerin geçtiği köprüleri trafiğe kapattı.

SEDAŞ Kriz masası AFAD ile iletişimini sürdürerek sürekli bilgi akışı sağlarken, İtfaiye, AFAD ve belediye ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının  sürdürüldüğü bildirildi. AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il ve ilçedeki bütün kurumlarca yaşanan olumsuzluklara müdahalenin devam ettiğini, Kandıra-Kaynarca yolunun çalışmalarla tekrar trafiğe açıldığını söyledi. SEDAŞ ekiplerinin çalışmasına yardımcı olduklarını anlatan Tekoğul, Kaynarca ve Araman bölgelerinde yoğunlaşan bir yağış söz konusu. Köy yollarında lokal anlamda birkaç noktada sıkıntı var ama bütün ekipler müdahale ediyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.