SEDAŞ Güzeloğlu’nu Ziyaret Etti

Kocaeli 24.04.2016 - 12:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SEDAŞ Güzeloğlu’nu Ziyaret Etti

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan Kocaeli Valisi'ni makamında ziyaret etti.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na, sektör bilgilerini aktarırken, elektrik enerjisi piyasasında izlenen yol haritası, piyasadaki aktörlerin üstlendiği görevler, SEDAŞ’ın faaliyetleri ve yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali Güzeloğlu, SEDAŞ yöneticileri ile yakından ilgilenerek çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aldı ve SEDAŞ’ın elektrik dağıtımında başarılı hizmetler verdiğini, 2016 kışında da başarılı bir sınav verdiğini ve SEDAŞ çalışanlarına teşekkür ettiğini belirtti. SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven'e nezaket ziyareti sırasından Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan'da eşlik etti. Güven, elektrik enerjisi piyasasındaki son gelişmelere temas ederken, dağıtım faaliyetleri ile perakende satış faaliyetlerinin 2013 yılı başında ayrıştırıldığını ve perakende satış piyasasında gelişen rekabetçi sistemin kurulduğu hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. SEDAŞ'ın bölgesinde tek dağıtım şirketi olduğunu belirten Güven, SEDAŞ'ın Sakarya, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de toplam 20 bin kilometrekarelik yüzölçüm içinde,  45 ilçe, 47 belediye ve 1441 köyde yaklaşık 3,4 milyon nüfusa ve 1,5 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti verdiğini vurgulayarak, "Akkök Holding ve CEZ Grup'un oluşturduğu, AKCEZ tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde devir alındıktan sonra markalaşma sürecine hız verdik. SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında; bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, SCADA, OSOS, WFM, GIS, SAP, MIY gibi vizyon projelerini gerçekleştirdi. Oluşan arızalara hızla müdahale etmek, verimli çalışma ilkesi ile yüksek performans göstermek ve 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları ve yatırımlarını gerçekleştirmektedir. SEDAŞ, tedarikçi perakende elektrik satış şirketleri için sayaç okumalarını, bu perakende şirketlerin borçlu müşterileri için elektrik kesme ve açma faaliyetlerini,  elektrik şebekesi üzerinden enerji talep edenlere enerji müsaadesi verilmesi işlemlerini, elektrik proje tasdik işlemlerini,  yeni binaların elektrik bağlantı sözleşmelerinin düzenlenmesini ve enerji bağlantılarının yapılmasını, sayaç sökme ve takma işlemlerini, şebeke yatırımlarına ait faaliyetleri, bölgedeki teknik olmayan kayıplarla ve kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadele faaliyetlerini  gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerini de sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve 21 adet dağıtım müşteri hizmetleri merkezinden yürütmektedir. SEDAŞ’ın 2015 yılı sonunda Doğu Marmara’yı kapsayan bölgesinde 4 ilde dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,1 milyar kWh’tir.”dedi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Verdiğiniz ayrıntılı bilgilere, nezaket ziyaretinize teşekkür ediyorum" dedi.
SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan Kocaeli Valisi'ni makamında ziyaret etti.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na, sektör bilgilerini aktarırken, elektrik enerjisi piyasasında izlenen yol haritası, piyasadaki aktörlerin üstlendiği görevler, SEDAŞ’ın faaliyetleri ve yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali Güzeloğlu, SEDAŞ yöneticileri ile yakından ilgilenerek çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aldı ve SEDAŞ’ın elektrik dağıtımında başarılı hizmetler verdiğini, 2016 kışında da başarılı bir sınav verdiğini ve SEDAŞ çalışanlarına teşekkür ettiğini belirtti.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven'e nezaket ziyareti sırasından Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan'da eşlik etti. Güven, elektrik enerjisi piyasasındaki son gelişmelere temas ederken, dağıtım faaliyetleri ile perakende satış faaliyetlerinin 2013 yılı başında ayrıştırıldığını ve perakende satış piyasasında gelişen rekabetçi sistemin kurulduğu hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

SEDAŞ'ın bölgesinde tek dağıtım şirketi olduğunu belirten Güven, SEDAŞ'ın Sakarya, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de toplam 20 bin kilometrekarelik yüzölçüm içinde,  45 ilçe, 47 belediye ve 1441 köyde yaklaşık 3,4 milyon nüfusa ve 1,5 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti verdiğini vurgulayarak, "Akkök Holding ve CEZ Grup'un oluşturduğu, AKCEZ tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde devir alındıktan sonra markalaşma sürecine hız verdik. SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında; bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, SCADA, OSOS, WFM, GIS, SAP, MIY gibi vizyon projelerini gerçekleştirdi. Oluşan arızalara hızla müdahale etmek, verimli çalışma ilkesi ile yüksek performans göstermek ve 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları ve yatırımlarını gerçekleştirmektedir. SEDAŞ, tedarikçi perakende elektrik satış şirketleri için sayaç okumalarını, bu perakende şirketlerin borçlu müşterileri için elektrik kesme ve açma faaliyetlerini,  elektrik şebekesi üzerinden enerji talep edenlere enerji müsaadesi verilmesi işlemlerini, elektrik proje tasdik işlemlerini,  yeni binaların elektrik bağlantı sözleşmelerinin düzenlenmesini ve enerji bağlantılarının yapılmasını, sayaç sökme ve takma işlemlerini, şebeke yatırımlarına ait faaliyetleri, bölgedeki teknik olmayan kayıplarla ve kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadele faaliyetlerini  gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerini de sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve 21 adet dağıtım müşteri hizmetleri merkezinden yürütmektedir. SEDAŞ’ın 2015 yılı sonunda Doğu Marmara’yı kapsayan bölgesinde 4 ilde dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,1 milyar kWh’tir.”dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Verdiğiniz ayrıntılı bilgilere, nezaket ziyaretinize teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.