Şehidin cenazesi Dilovası’na getirildi

Dilovası 28.11.2017 - 10:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şehidin cenazesi Dilovası’na getirildi

Nöbet değişimi sırasında kazayla vurulduğu iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma er Ömer Özavcı'nın cenazesi Dilovası’na getirildi.

TÖREN DÜZENLENDİ Muğla'nın Milas ilçesinde nöbet değişimi sırasında kazayla vurulduğu iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma er Ömer Özavcı (20) cenazesi için Muğla İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Vali Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcıları Kamil Köten, Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şehidin silah arkadaşları ve emniyet mensupları ile öteki ilgililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından naaşı tören alanına getirilen şehidin, öz geçmişi okundu. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından şehidin cenazesi memleketi Dilovası’na uğurlandı. GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR Muğla'dan uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na nakledilen Özavcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra cenaze aracıyla Dilovası'na taşındı. Özavcı'nın naaşı, askerlerin omuzlarına alınarak Dilovası Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan şehidin cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Dilovası Orhangazi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Dilovası'nda bulunan şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi. ŞEHİDİN ANNESİ FENALAŞTI Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Hatun Özavcı'ya ilk müdahale, 112 Acil Servis ekiplerince yapıldı. Bu arada Kırgızistan'da çalışan baba Mustafa Özavcı'nın cenazeye katılmak üzere yola çıktığı öğrenildi. Türk bayrağı asılan şehidin evine, vatandaşlar da taziye ziyaretinde bulundu. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da şehidin evine gelerek aileye başsağlığı diledi. ÖZAVCI, “ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR” Öte yandan Şehidin amcasının oğlu Mehmet Özavcı, yaptığı açıklamada, acı haberin ulaşmasının ardından insanların acılarını paylaşmak için evlerine geldiğini söyledi. Üzgün olduklarını ifade eden Özavcı, "Annesi dün akşam 02.00'a kadar görüşmüş. Annesi dövünüyor, 'Keşke sabaha kadar görüşseydim.' diyor. Onun için insan duygularını anlatamıyor. Ateş düştüğü yeri yakar, şu an o an. Vatan sağolsun, Allah geride kalmışlara sabır versin. Allah diğer askerlere sağlıklı, sıhhatli şekilde vatanlarına, annelerine, babalarına, yuvalarına dönmeyi nasip etsin." diye konuştu. Özavcı, herkesin üzgün olduğunu aktararak, "Mutlu tarafı şu; bir şehidimiz var. Ona seviniyoruz. Şehitlik, Allah katında da yücedir, insanlar katında da. İnsanlar bunu bilerek burada toplandılar. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın." dedi.   
Nöbet değişimi sırasında kazayla vurulduğu iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma er Ömer Özavcı'nın cenazesi Dilovası’na getirildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde nöbet değişimi sırasında kazayla vurulduğu iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma er Ömer Özavcı (20) cenazesi için Muğla İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Vali Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcıları Kamil Köten, Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şehidin silah arkadaşları ve emniyet mensupları ile öteki ilgililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından naaşı tören alanına getirilen şehidin, öz geçmişi okundu. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından şehidin cenazesi memleketi Dilovası’na uğurlandı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Muğla'dan uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na nakledilen Özavcı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra cenaze aracıyla Dilovası'na taşındı. Özavcı'nın naaşı, askerlerin omuzlarına alınarak Dilovası Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan şehidin cenazesinin bugün ikindi namazına müteakip Dilovası Orhangazi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Dilovası'nda bulunan şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİDİN ANNESİ FENALAŞTI

Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Hatun Özavcı'ya ilk müdahale, 112 Acil Servis ekiplerince yapıldı. Bu arada Kırgızistan'da çalışan baba Mustafa Özavcı'nın cenazeye katılmak üzere yola çıktığı öğrenildi. Türk bayrağı asılan şehidin evine, vatandaşlar da taziye ziyaretinde bulundu. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da şehidin evine gelerek aileye başsağlığı diledi.

ÖZAVCI, “ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR”

Öte yandan Şehidin amcasının oğlu Mehmet Özavcı, yaptığı açıklamada, acı haberin ulaşmasının ardından insanların acılarını paylaşmak için evlerine geldiğini söyledi. Üzgün olduklarını ifade eden Özavcı, "Annesi dün akşam 02.00'a kadar görüşmüş. Annesi dövünüyor, 'Keşke sabaha kadar görüşseydim.' diyor. Onun için insan duygularını anlatamıyor. Ateş düştüğü yeri yakar, şu an o an. Vatan sağolsun, Allah geride kalmışlara sabır versin. Allah diğer askerlere sağlıklı, sıhhatli şekilde vatanlarına, annelerine, babalarına, yuvalarına dönmeyi nasip etsin." diye konuştu. Özavcı, herkesin üzgün olduğunu aktararak, "Mutlu tarafı şu; bir şehidimiz var. Ona seviniyoruz. Şehitlik, Allah katında da yücedir, insanlar katında da. İnsanlar bunu bilerek burada toplandılar. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın." dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.