19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Şehir Tiyatroları’na bir ödül daha

Kocaeli 20.11.2015 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Şehir Tiyatroları’na bir ödül daha

Şehir Tiyatroları’nın Şair oyunu en iyi prodüksiyon ödülünü kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Şair” adlı oyunla Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde En iyi Prodüksiyon ödülünü aldı. M. Sait Karaçorlu’nun yazdığı, yönetmenliğini S. Bora Seçkin’in üstlendiği oyun, ‘’Şairler olmasaydı hayatımız ne kadar yavan ve sığ olurdu’’ anlayışından yola çıkıyor. EN İYİ PRODÜKSİYON ÖDÜLÜ Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde En iyi Prodüksiyon ödülünü alan ‘’Şair’’ oyunu; ‘’Şiir yazan kalemin gizemi ve derinliği ile taçlanınca ilgi ve analiz yücelir. Kalemin şahsiyeti, gönlü, ideali ve derdi, örneklerini zorlarsa sanatın sınırlarını da zorlar. Ve bu tiyatro sanatının yapısı gereği en karmaşık ve aynı zamanda topluma en yakın gerçeği ile yüzleşince, değer ve samimiyetin birbirine duyduğu özlem ile bir sarılışa doğru yol alır. Yolun sonu buluşmadır’’ sözleriyle özetleniyor. Oyunda Tarık Keskiner, Serhat Güzel ve Bülent Baytar rol alıyor. OYUNDA GÖREV ALANLAR Prodüksiyonda görev alanların isimleri ise şöyle; Yönetmen yardımcısı Emel Pala, Dekor tasarımcısı Mehmet Emin Kaplan, Kostüm tasarımcısı Mehmet Emin Kaplan, Beste Ali Otyam, Işık tasarımcısı Fatih Mehmet Haroğlu, Ses tasarımcısı İlker Sevüker, Görsel tasarımcı Serkan Aktü, Dramaturg Sevil Koç, Dekor kostüm asistanı Emine Kaynak Yıldırım, Sahne amiri Onursal Yıldırım, Işık kumanda Erol Dinçdemir, Ses kumanda Ahmet Tanık, Görsel kumanda Serkan Aktü.
Şehir Tiyatroları’nın Şair oyunu en iyi prodüksiyon ödülünü kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Şair” adlı oyunla Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde En iyi Prodüksiyon ödülünü aldı. M. Sait Karaçorlu’nun yazdığı, yönetmenliğini S. Bora Seçkin’in üstlendiği oyun, ‘’Şairler olmasaydı hayatımız ne kadar yavan ve sığ olurdu’’ anlayışından yola çıkıyor.

EN İYİ PRODÜKSİYON ÖDÜLÜ
Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde En iyi Prodüksiyon ödülünü alan ‘’Şair’’ oyunu; ‘’Şiir yazan kalemin gizemi ve derinliği ile taçlanınca ilgi ve analiz yücelir. Kalemin şahsiyeti, gönlü, ideali ve derdi, örneklerini zorlarsa sanatın sınırlarını da zorlar. Ve bu tiyatro sanatının yapısı gereği en karmaşık ve aynı zamanda topluma en yakın gerçeği ile yüzleşince, değer ve samimiyetin birbirine duyduğu özlem ile bir sarılışa doğru yol alır. Yolun sonu buluşmadır’’ sözleriyle özetleniyor. Oyunda Tarık Keskiner, Serhat Güzel ve Bülent Baytar rol alıyor.

OYUNDA GÖREV ALANLAR
Prodüksiyonda görev alanların isimleri ise şöyle; Yönetmen yardımcısı Emel Pala, Dekor tasarımcısı Mehmet Emin Kaplan, Kostüm tasarımcısı Mehmet Emin Kaplan, Beste Ali Otyam, Işık tasarımcısı Fatih Mehmet Haroğlu, Ses tasarımcısı İlker Sevüker, Görsel tasarımcı Serkan Aktü, Dramaturg Sevil Koç, Dekor kostüm asistanı Emine Kaynak Yıldırım, Sahne amiri Onursal Yıldırım, Işık kumanda Erol Dinçdemir, Ses kumanda Ahmet Tanık, Görsel kumanda Serkan Aktü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.