“Şehirleşmeyi akışına bırakmadık, plana programa bağladık”

Kocaeli 14.11.2018 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Şehirleşmeyi akışına bırakmadık, plana programa bağladık”

Başkan Karaosmanoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü̈ Prof. Dr. Nazım Ekren ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kocaeli Şehir Plancıları Odası Başkanı Rahmi Erdal Tümpalay ve yönetimiyle bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü̈ Prof. Dr. Nazım Ekren ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kocaeli Şehir Plancıları Odası Başkanı Rahmi Erdal Tümpalay ve yönetimiyle bir araya geldi. Kentlerin gelişimi üzerine görüş alışverişinin yapıldığı birlikteliklerde, marka şehir Kocaeli’nin 2004 yılından bugüne olan serüveni üzerine değerlendirmeler de yapıldı. Ulaşımda büyük yatırımlar alan Kocaeli’nin artık kendi öz gelirleriyle yapılacak Metro projesinin temelinin atıldığını görüşmelerde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ana yollar, alternatif yollar, kavşaklar, alt geçitler, üst geçitler ve onlarca projemizi kentimizle buluşturduk. Bunları gerçekleştirirken, hükümetimizle, belediyelerimizle, sanayicilerimizle el ele verip, gece gündüz çalışarak, yatırımlar yaparak halkımıza daha yaşanabilir kent sunduk” dedi. “ÜNİVERSİTELERİMİZDEN MAKSİMUM SEVİYEDE YARARLANIYORUZ” Bugün ülkemizdeki ve dünyadaki bütün büyük şehirlerin en büyük problemi şehir içi trafik ve trafik yönetimidir diyen Başkan Karaosmanoğlu” Şehir içi trafiği rahatlatmak için 14 yıldır aralıksız plânlar üzerinde çalışıyor, yatırımlar yapıyoruz. Şehirleşme politikalarımızla trafik yükünün orantısız yığılmalarını engelledik. Şehirleşmeyi akışına bırakmadık, plâna programa bağladık. Plânsız, programsız, hesapsız iş yapmadık, yapmayacağız da” açıklamasını yaptı. Raylı sistemi Allah’ın izniyle Kocaeli’nin dört bir köşesinde uyumlu, konforlu, ekonomik ve süratli bir şekilde yaygınlaştıracakları vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu çalışmalarımızda üniversitelerimizden de maksimum seviyede yararlanıyoruz. Her projede bilimsel bir bakışı sadece teknik olarak değil, sosyoloji gibi alanları da devreye sokarak halkımıza hizmet ediyoruz” diye konuştu. “GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ HER PROJE DE BUNU YANSITMAKTADIR” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün de ayrı ayrı yer aldığı görüşmelerde, kentlerin sağlıklı ve plansız büyümemesi için herkese düşen görevler olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nde planlı büyümeye çok önem verdik. Gerçekleştirdiğimiz her proje de bunu yansıtmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu anlamda hareket ediyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Başkan Karaosmanoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü̈ Prof. Dr. Nazım Ekren ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kocaeli Şehir Plancıları Odası Başkanı Rahmi Erdal Tümpalay ve yönetimiyle bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü̈ Prof. Dr. Nazım Ekren ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kocaeli Şehir Plancıları Odası Başkanı Rahmi Erdal Tümpalay ve yönetimiyle bir araya geldi. Kentlerin gelişimi üzerine görüş alışverişinin yapıldığı birlikteliklerde, marka şehir Kocaeli’nin 2004 yılından bugüne olan serüveni üzerine değerlendirmeler de yapıldı. Ulaşımda büyük yatırımlar alan Kocaeli’nin artık kendi öz gelirleriyle yapılacak Metro projesinin temelinin atıldığını görüşmelerde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ana yollar, alternatif yollar, kavşaklar, alt geçitler, üst geçitler ve onlarca projemizi kentimizle buluşturduk. Bunları gerçekleştirirken, hükümetimizle, belediyelerimizle, sanayicilerimizle el ele verip, gece gündüz çalışarak, yatırımlar yaparak halkımıza daha yaşanabilir kent sunduk” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZDEN MAKSİMUM SEVİYEDE YARARLANIYORUZ”

Bugün ülkemizdeki ve dünyadaki bütün büyük şehirlerin en büyük problemi şehir içi trafik ve trafik yönetimidir diyen Başkan Karaosmanoğlu” Şehir içi trafiği rahatlatmak için 14 yıldır aralıksız plânlar üzerinde çalışıyor, yatırımlar yapıyoruz. Şehirleşme politikalarımızla trafik yükünün orantısız yığılmalarını engelledik. Şehirleşmeyi akışına bırakmadık, plâna programa bağladık. Plânsız, programsız, hesapsız iş yapmadık, yapmayacağız da” açıklamasını yaptı. Raylı sistemi Allah’ın izniyle Kocaeli’nin dört bir köşesinde uyumlu, konforlu, ekonomik ve süratli bir şekilde yaygınlaştıracakları vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu çalışmalarımızda üniversitelerimizden de maksimum seviyede yararlanıyoruz. Her projede bilimsel bir bakışı sadece teknik olarak değil, sosyoloji gibi alanları da devreye sokarak halkımıza hizmet ediyoruz” diye konuştu.

“GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ HER PROJE DE BUNU YANSITMAKTADIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün de ayrı ayrı yer aldığı görüşmelerde, kentlerin sağlıklı ve plansız büyümemesi için herkese düşen görevler olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nde planlı büyümeye çok önem verdik. Gerçekleştirdiğimiz her proje de bunu yansıtmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu anlamda hareket ediyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.