Şehit yakınlarına en anlamlı hediye

08.11.2015 - 11:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Şehit yakınlarına en anlamlı hediye

70 yaşındaki Telli Macit, hükümetin şehit yakınları için sağladığı destekler ve Kıbrıs şehitlerinin yakınları için düzenlediği geziyle 41 yıl önce Kıbrıs'ta şehit olan eşinin mezarını ziyaret etti.

70 yaşındaki Telli Macit, hükümetin şehit yakınları için sağladığı destekler ve Kıbrıs şehitlerinin yakınları için düzenlediği geziyle 41 yıl önce Kıbrıs'ta şehit olan eşinin mezarını ziyaret etti. Eşi 1974 yılında Kıbrıs'ta şehit olan Telli teyze, "Orada eşimin kıyafetlerini gördüm, onlara dokundum. Sanki hasret giderdim. Bizi oraya götürenlerden Allah bin kere razı olsun. O an dünyanın en mutlu insanı oldum" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet'in 92'inci yılı kutlamaları çerçevesinde 27-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından şehit yakınları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine götürdü. Eşleri, babaları 41 yıl önce Kıbrıs Harekatı'nda şehit olan vatandaşlar, gezi sırasında son derece duygulu anlar yaşadı.  "UNUTULMADIĞIMIZI HİSSETTİK"  Şehit Tankçı Kıdemli Astsubay Başçavuş Halim Şahin'in eşi olan Elif Şahin ise gezi sırasında eşinin kıyafetlerine dokunduğunu ve çok duygulandığını ifade ederek, "Eşim şehit olduğunda en küçük çocuğum 2,5, en büyüğü 7 yaşındaydı. Üç çocuğumu tek başıma büyüttüm. Bu gezi sayesinde unutulmadığımızı htim. Müzede eşimin kıyafetlerini gördüm, çok duygulandım. Devletimiz sağolsun, Allah kimsenin başına vermesin böyle acıları. Benim eşim Kıbrıs'ta düşmanla savaştı. Şimdi görüyoruz, kardeş kardeşi öldürüyor. Çok üzücü" dedi. 
70 yaşındaki Telli Macit, hükümetin şehit yakınları için sağladığı destekler ve Kıbrıs şehitlerinin yakınları için düzenlediği geziyle 41 yıl önce Kıbrıs'ta şehit olan eşinin mezarını ziyaret etti.

70 yaşındaki Telli Macit, hükümetin şehit yakınları için sağladığı destekler ve Kıbrıs şehitlerinin yakınları için düzenlediği geziyle 41 yıl önce Kıbrıs'ta şehit olan eşinin mezarını ziyaret etti. Eşi 1974 yılında Kıbrıs'ta şehit olan Telli teyze, "Orada eşimin kıyafetlerini gördüm, onlara dokundum. Sanki hasret giderdim. Bizi oraya götürenlerden Allah bin kere razı olsun. O an dünyanın en mutlu insanı oldum" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet'in 92'inci yılı kutlamaları çerçevesinde 27-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından şehit yakınları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine götürdü. Eşleri, babaları 41 yıl önce Kıbrıs Harekatı'nda şehit olan vatandaşlar, gezi sırasında son derece duygulu anlar yaşadı. 

"UNUTULMADIĞIMIZI HİSSETTİK" 
Şehit Tankçı Kıdemli Astsubay Başçavuş Halim Şahin'in eşi olan Elif Şahin ise gezi sırasında eşinin kıyafetlerine dokunduğunu ve çok duygulandığını ifade ederek, "Eşim şehit olduğunda en küçük çocuğum 2,5, en büyüğü 7 yaşındaydı. Üç çocuğumu tek başıma büyüttüm. Bu gezi sayesinde unutulmadığımızı htim. Müzede eşimin kıyafetlerini gördüm, çok duygulandım. Devletimiz sağolsun, Allah kimsenin başına vermesin böyle acıları. Benim eşim Kıbrıs'ta düşmanla savaştı. Şimdi görüyoruz, kardeş kardeşi öldürüyor. Çok üzücü" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.