Şeker: Ciddi trafik sorunu var

Kocaeli 12.09.2017 - 15:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Şeker: Ciddi trafik sorunu var

Kuzey Marmara Otoyolu projesinde incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker projenin Kocaeli’de kalan kısmının 2018 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de yapılan projeleri inceledi. Şeker proje ile ilgili yaptığı açıklamada Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli’de kalan kısmının 2018 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti. İlyas Şeker bu hafta Kuzey Marmara Otoyolu'nun ilimizde kalan şantiyelerini gezdi. Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi (Bağlantı Yolları Dahil)(5. Kesim) otoyol yapım işi kapsamında 2x4 şeritli toplam 33 km otoyol, 2x2 şeritli toplam 7 km bağlantı yolu yapılacak. Bu kapsamda Derince ve Körfez ilçelerinde kurulan şantiyeleri kalabalık bir heyetle gezen Şeker şu açıklamalarda bulundu: "Kuzey Marmara Otoyolu projesi yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen bir proje. Yapılacak olan otoyoldan ilimize Akmeşe, izmit, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze'den olmak üzere 6 farklı noktadan bağlantı olacak ve ayrıca mevcut otoyolla da Alikahya bölgesinden bağlantısı sağlanacak. CİDDİ TRAFİK SORUNU VAR Yapılan anlaşmaya göre yüklenici firmanın projeyi yapıp işletme süresi toplamda 6,5 yıl. Bu tip anlaşmalarda devletimiz tabiri caizse cebinden beş kuruş harcamadan karlı bir ticaret yapmış oluyor. Kocaeli ilimiz, İstanbul ile Anadolu’nun bağlantısını sağlayan stratejik bir konuma sahip. Kocaeli bölgesinde başta resmi tatil ve bayramlarda olmak üzere otoyol ve D-100 karayolu üzerinde ciddi bir trafik sorunu yaşanmakta. Özellikle de D-100 karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle şehir içi trafiği kilitleniyor. İzmit'te de şehir içinde ciddi bir trafik oluşuyor. Özellikle Kocaeli geçişinde hem şehir içi trafiğinin rahatlatılması hem de mevcut otoyol trafiğine alternatif olması açısından Kuzey Marmara Otoyolu büyük önem arz etmekte. EKMEK KAPISI DA OLACAK Bu projeyle; İlimizde ve bölgede her geçen gün artan yoğun araç trafiği rahatlayacak, hızlı trafik akışı gerçekleşeceği için yakıt tasarrufu sağlanacak, transit trafiği şehrin dışına çıkarılacağı için; şehir gürültü ve egzoz gazından oluşan hava kirliliğinden kurtarılmış olacak, yapılan ihaleler sonucu kurulan şantiyelerde istihdam edilmek üzere bölge halkına ekmek kapısı olunacak. Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu 4 Temmuz 2017 tarihinde açılmıştı. HAYIRLI OLSUN Projenin devamında Sakarya/Akyazı'ya uzanacak olan otoyolun ilimizden geçen kısımlarında incelemelerde bulunduk. Bu çalışmalar kapsamında toplam uzunluğu 3.1 km olan 4 adet viyadük, toplam uzunluğu 4.6 km olan 2 adet tünel yapılacak. Ayrıca yan yollar ve bağlantılar için köprüler ve alt geçitler de proje kapsamında yapılacak. Projenin Kocaeli kısmında yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 2000 kişinin istihdam edilmesi de bizleri ayrıca sevindiriyor. Yapılan bu yatırımların başta ilimize olmak üzere bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Kuzey Marmara Otoyolu projesinde incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker projenin Kocaeli’de kalan kısmının 2018 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de yapılan projeleri inceledi. Şeker proje ile ilgili yaptığı açıklamada Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli’de kalan kısmının 2018 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

İlyas Şeker bu hafta Kuzey Marmara Otoyolu'nun ilimizde kalan şantiyelerini gezdi. Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Kurtköy-Akyazı Kesimi (Bağlantı Yolları Dahil)(5. Kesim) otoyol yapım işi kapsamında 2x4 şeritli toplam 33 km otoyol, 2x2 şeritli toplam 7 km bağlantı yolu yapılacak. Bu kapsamda Derince ve Körfez ilçelerinde kurulan şantiyeleri kalabalık bir heyetle gezen Şeker şu açıklamalarda bulundu: "Kuzey Marmara Otoyolu projesi yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen bir proje. Yapılacak olan otoyoldan ilimize Akmeşe, izmit, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze'den olmak üzere 6 farklı noktadan bağlantı olacak ve ayrıca mevcut otoyolla da Alikahya bölgesinden bağlantısı sağlanacak.

CİDDİ TRAFİK SORUNU VAR

Yapılan anlaşmaya göre yüklenici firmanın projeyi yapıp işletme süresi toplamda 6,5 yıl. Bu tip anlaşmalarda devletimiz tabiri caizse cebinden beş kuruş harcamadan karlı bir ticaret yapmış oluyor. Kocaeli ilimiz, İstanbul ile Anadolu’nun bağlantısını sağlayan stratejik bir konuma sahip. Kocaeli bölgesinde başta resmi tatil ve bayramlarda olmak üzere otoyol ve D-100 karayolu üzerinde ciddi bir trafik sorunu yaşanmakta. Özellikle de D-100 karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle şehir içi trafiği kilitleniyor. İzmit'te de şehir içinde ciddi bir trafik oluşuyor. Özellikle Kocaeli geçişinde hem şehir içi trafiğinin rahatlatılması hem de mevcut otoyol trafiğine alternatif olması açısından Kuzey Marmara Otoyolu büyük önem arz etmekte.

EKMEK KAPISI DA OLACAK

Bu projeyle; İlimizde ve bölgede her geçen gün artan yoğun araç trafiği rahatlayacak, hızlı trafik akışı gerçekleşeceği için yakıt tasarrufu sağlanacak, transit trafiği şehrin dışına çıkarılacağı için; şehir gürültü ve egzoz gazından oluşan hava kirliliğinden kurtarılmış olacak, yapılan ihaleler sonucu kurulan şantiyelerde istihdam edilmek üzere bölge halkına ekmek kapısı olunacak. Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu 4 Temmuz 2017 tarihinde açılmıştı.

HAYIRLI OLSUN

Projenin devamında Sakarya/Akyazı'ya uzanacak olan otoyolun ilimizden geçen kısımlarında incelemelerde bulunduk. Bu çalışmalar kapsamında toplam uzunluğu 3.1 km olan 4 adet viyadük, toplam uzunluğu 4.6 km olan 2 adet tünel yapılacak. Ayrıca yan yollar ve bağlantılar için köprüler ve alt geçitler de proje kapsamında yapılacak. Projenin Kocaeli kısmında yapılan çalışmalarda yaklaşık olarak 2000 kişinin istihdam edilmesi de bizleri ayrıca sevindiriyor. Yapılan bu yatırımların başta ilimize olmak üzere bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.