19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ŞEKER: İSTANBUL DEPREMİNDE KOCAELİ DE YIKILIR!

Kocaeli 08.11.2016 - 12:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ŞEKER: İSTANBUL DEPREMİNDE KOCAELİ DE YIKILIR!

‘Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “İstanbul depreminde Kocaeli'de bugün sağlam olarak görülen çok sayıda binanın yıkılacağını düşünüyorum” dedi.

  ÜLKE ADINA MİLAT OLDU Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "Depremi 1999'a kadar bilmiyorduk. Öğretilmedi. Belki kitaplarda 3-5 satırla anlatıldı ama depremin etkisi anlatılmadı. 1999'dan önce Türkiye'de bir çok deprem yaşadık ama o depremlerden Türkiye çok fazla etkilemedi. 1999 depremi tüm Türkiye'yi etkiledi. Maalesef geçmişteki plansız yapılaşma 1999'da bizlere depremi çok acı bir şekilde öğretti. Kocaeli'ndeki deprem Kocaeli ile sınırlı kalmadı. 17 bin insanımız hayatını kaybetti. Türkiye'nin her noktasına buradan cenazeler gitti. Kocaeli depremi bu anlamda Türkiye açısından bir milat oldu" şeklinde konuştu. ÇOK SAYIDA PROBLEMLİ BİNA VAR Şeker, "Geçmiş dönemlerdeki hataların yapılmaması için bu tip çalışmaların yapılması beni sevindiriyor. 1999'daki Kocaeli ile bugün ki Kocaeli arasında dağlar kadar fark var. Bu tür doğal afetlerde mümkün olduğu kadar can kaybını azaltmamız lazım. Onun için devletimiz dedi ki "artık bir vatandaşın bile burnunun kanamasını istemiyorum." İşte kentsel dönüşüm bu mantıkla ortaya atılan bir projedir. Türkiye'de yaklaşık 22 milyon konut var. Bunların 15 milyonu 2000'lerin öncesinde yapılmış. Ciddi sıkıntılı, problemli binalar. Bunların en kısa zamanda yenilenmesi lazım. Aksi halde beklenen İstanbul depreminde Kocaeli'de bugün sağlam olarak görülen çok sayıda binanın yıkılacağını düşünüyorum" dedi.  
‘Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “İstanbul depreminde Kocaeli'de bugün sağlam olarak görülen çok sayıda binanın yıkılacağını düşünüyorum” dedi.

 

ÜLKE ADINA MİLAT OLDU

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "Depremi 1999'a kadar bilmiyorduk. Öğretilmedi. Belki kitaplarda 3-5 satırla anlatıldı ama depremin etkisi anlatılmadı. 1999'dan önce Türkiye'de bir çok deprem yaşadık ama o depremlerden Türkiye çok fazla etkilemedi. 1999 depremi tüm Türkiye'yi etkiledi. Maalesef geçmişteki plansız yapılaşma 1999'da bizlere depremi çok acı bir şekilde öğretti. Kocaeli'ndeki deprem Kocaeli ile sınırlı kalmadı. 17 bin insanımız hayatını kaybetti. Türkiye'nin her noktasına buradan cenazeler gitti. Kocaeli depremi bu anlamda Türkiye açısından bir milat oldu" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA PROBLEMLİ BİNA VAR

Şeker, "Geçmiş dönemlerdeki hataların yapılmaması için bu tip çalışmaların yapılması beni sevindiriyor. 1999'daki Kocaeli ile bugün ki Kocaeli arasında dağlar kadar fark var. Bu tür doğal afetlerde mümkün olduğu kadar can kaybını azaltmamız lazım. Onun için devletimiz dedi ki "artık bir vatandaşın bile burnunun kanamasını istemiyorum." İşte kentsel dönüşüm bu mantıkla ortaya atılan bir projedir. Türkiye'de yaklaşık 22 milyon konut var. Bunların 15 milyonu 2000'lerin öncesinde yapılmış. Ciddi sıkıntılı, problemli binalar. Bunların en kısa zamanda yenilenmesi lazım. Aksi halde beklenen İstanbul depreminde Kocaeli'de bugün sağlam olarak görülen çok sayıda binanın yıkılacağını düşünüyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.